Sport

Australia a învins Peru la penalty-uri și s-a calificat la Mondiale. Marți aflăm și ultima echipă care va merge în Qatar. Video

Australia a învins Peru după executarea loviturilor de departajare și a obținut calificarea la Turneul Final al Campionatului Mondial din Qatar, care se va disputa în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022
14.06.2022 | 01:07
Australia a invins Peru la penaltyuri si sa calificat la Mondiale Marti aflam si ultima echipa care va merge in Qatar Video
Naționala Australiei a obținut biletele pentru Mondialul din Qatar după un baraj câștigat la penalty-uri în fața Perului
ADVERTISEMENT

Australia este cea de-a 31-a țară care a obținut biletele pentru Turneul Final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, după ce a învins Peru în barajul intercontinental. „Cangurii” se califică pentru a cincea oară consecutiv la Mondiale, performanță demnă de remarcat pentru o țară în care fotbalul nu este pe primul plan.

Australia s-a calificat la Mondiale după ce a învins Peru în barajul intercontinental. A fost nevoie de executarea penalty-urilor de departajare

Australia și Peru s-au întâlnit pe teren neutru, la Al Rayyan în Qatar, pentru a stabili cea de-a 31-a țară care va participa între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022 la Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Meciul nu a fost unul foarte spectaculos, pentru că miza imensă și-a pus amprenta asupra jocului. Chiar dacă am consemnat câteva ocazii bune de a marca ale ambelor formații, până la urmă scorul la finalul celor 90 de minute regulamentare a fost 0-0. Au urmat două reprize suplimentare de prelungiri, dar nici în acestea nu s-a modificat tabela, astfel că învingătoarea urma să se stabilească după executarea loviturilor de departajare.

Singurul lucru notabil în cea de-a doua repriză de prelungiri s-a petrecut în chiar ultimul minut, când antrenorul australian Graham Arnold avea să facă o mutare de geniu, care s-a dovedit a fi decisivă în stabilirea învingătoarei.

ADVERTISEMENT

În minutul 120+1, el l-a înlocuit pe portarul titular Ryan cu rezerva Redmayne, iar acesta avea să pareze cea de-a șasea lovitură de la 11 metri executată de Peru prin Alex Valera. A fost intervenția care o trimite pe Australia la Mondiale, iar pe Peru o condamnă să urmărească turneul final din Qatar din fața televizorului.

Portarul de rezervă Redmayne a dus Australia la Mondiale

Seria loviturilor de departajare a început cum nu se poate mai prost pentru Australia, care a ratat chiar prima lovitură prin Martin Boyle, în timp ce Lapadula marca pentru Peru și o aducea pentru prima dată în avantaj.

ADVERTISEMENT

Au urmat apoi două lovituri transformate de australienii Mooy și Goodwin, plus una de peruanul Callens, egalitatea urmând a se restabili la finalul celei de-a treia serii, când Luis Advincula a șutat în bară.

Seria regulamentară de 5 execuții pentru fiecare echipă s-a terminat la egalitate, 4-4, pentru că Hrustic, Maclaren (ambii Australia), Tapia și Flores (ambii Peru) au transformat fără emoții.

ADVERTISEMENT

Australianul Awer Mabil a transformat a șasea lovitură de departajare, după care a venit rândul portarului de rezervă Redmayne să intre în istorie. Acesta a parat șutul expediat de Alex Valera și i-a calificat pe „canguri” la Turneul Final din Qatar.

Australia, adversari de top la Mondiale

La tragerea la sorți a grupelor Turneului Final al Campionatului Mondial, care a avut loc în aprilie 2022, Australia a fost repartizată în Grupa D, unde le va avea ca adversare pe Franța, Danemarca și Tunisia. În primul meci, pe 22 noiembrie, „cangurii” vor da piept cu francezii, care sunt campionii mondiali en-titre.

Ultima echipă calificată la Mondiale va fi stabilită marți, 14 iunie, când se va juca barajul dintre Costa Rica și Noua Zeelandă. Câștigătoarea va juca în grupa E, din care mai fac parte Spania, Germania și Japonia.

ADVERTISEMENT