Fotbal international

Australia – Danemarca 1-0, în grupa D la Campionatul Mondial 2022. „Cangurii” se califică în optimi de pe locul 2

Australia a învins Danemarca în ultima etapă a Grupei D cu scorul de 1-0 și a obținut o calificare miraculoasă în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.
30.11.2022 | 18:55
Australia  Danemarca 10 in grupa D la Campionatul Mondial 2022 Cangurii se califica in optimi de pe locul 2
Australia e în optimi la CM din Qatar după victoria 1-0 contra Danemarcei
ADVERTISEMENT
30-11-2022
17:06

Franța și Australia, echipele din Grupa D care s-au calificat în optimile de finală

Franța a pierdut cu 0-1 meciul cu Tunisia din ultima etapă a Grupei D, în timp ce Australia a învins cu același scor Danemarca în finala pentru locul 2.

În urma acestor rezultate, „cocoșii” și „cangurii” termină în această ordine pe primele două locuri în clasament și se califică în optimile de finală. Ambele au același număr de puncte – 6, dar departajarea s-a făcut la golaveraj.

grupa d
Clasament Grupa D
30-11-2022
16:04

FINAL: Australia - Danemarca 1-0 (Leckie 60)

FINAL: S-a terminat partida cu scorul de 1-0 în favoarea Australiei.

Min. 90+6: Cornelius șutează peste poartă din poziție ideală.

Min. 90+5: Danezii atacă disperați, deși un gol egalizator nu le-ar fi de mare folos, ci i-ar scoate pe australieni din optimi.

Min. 90: De la margine s-au arătat 6 minute de prelungire.

Min. 77: Același Dolberg are o ocazie bună, dar șutul său trece pe lângă poartă.

Min. 70: Minge aruncată în careul australian, Dolberg cade în duelul cu un adversar, iar arbitrul indică penalty. De la margine se ridică însă fanionul, pentru o poziție de ofsaid a danezului.

Min. 60: La scorurile din acest moment, Australia – Danemarca 1-0 și Tunisia – Franța 1-0, revenim la situația inițială, cu Franța și Australia calificate în optimi.

Min. 60: GOOOL Australia! Leckie scapă singur pe contraatac și înscrie cu un șut plasat din careu.

Min. 58: În celălalt meci al grupei, Tunisia reușește să deschidă scorul și este calificată în optimi.

Min. 48: Șutul lui Irvine din careu a trecut pe lângă poarta lui Schmeichel.

Min. 46: A început repriza a doua.

30-11-2022
15:52

La pauză, Franța și Australia sunt echipele din Grupa D calificate în optimile de finală

S-au terminat primele reprize ale meciurilor Australia – Danemarca și Tunisia – Franța, din ultima etapă a Grupei B, ambele cu același scor: 0-0.

În aceste condiții, situația este neschimbată în clasament, iar echipele care merg mai departe sunt Franța și Australia.

30-11-2022
14:59

Egalitate „albă” la pauză între Australia și Danemarca

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+3: S-a terminat prima repriză.

Min. 28: Eriksen șutează din marginea careului, mingea se duce alături.

Min. 22: Schmeichel se remarcă la șutul din vole expediat de McGree, aflat în interiorul careului mare.

Min. 18: Christensen reia cu capul pe lângă poarta australiană.

Min. 11: Jensen scapă singur în careu pe partea dreaptă, șutează din 10 metri la colțul scurt, dar portarul Ryan e atent și respinge în corner.

Min. 1: A început partida Australia – Danemarca.

În acest moment, înainte de startul celor două meciuri din ultima etapă a Grupei D, Franța și Australia sunt calificate în optimile de finală.

30-11-2022
14:05

Echipele de start la Australia - Danemarca

Australia: Ryan (FC Copenhaga) – Degenek (Columbus Crew), Souttar (Stoke City), Rowles (Heart of Midlothian), Behich (Dundee United) – Mooy (Celtic) – Irvine (FC St. Pauli), McGree (Middlesbrough) – Leckie (Melbourne City), Duke (Fagiano Okayama), Goodwin (Adelaide United). Rezerve: Redmayne, Vukovic – Atkinson, Baccus, Cummings, Deng, Devlin, Hrustic, Karacic, King, Kuol, Mabil, Maclaren, Tilio, Wright. Selecționer: Graham Arnold.

Danemarca: Schmeichel (Nice) – Kristensen (Leeds United), Andersen (Crystal Palace), Christensen (Barcelona), Maehle (Atalanta)– Hojbjerg (Tottenham), Jensen (Brentford) – Skov Olsen (Club Brugge), Eriksen (Manchester United), Lindstrom (Eintracht Frankfurt) – Braithwaite (Espanyol). Rezerve: Christensen, Ronnow – Bah, Cornelius, Damsgaard, Dolberg, Kjaer, Nelsson, Norgaard, Poulsen, Skov, Stryger Larsen, Wass, Wind. Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Meciul Australia – Danemarca are loc miercuri, 30 noiembrie, cu începere de la ora 17:00, în etapa a 3-a a Grupei D la turneul final al CM din Qatar, fiind partida decisivă pentru stabilirea echipei care va însoți deja calificata Franța în optimile de finală. “Cangurii” au trei puncte după primele două etape, victorie cu Tunisia cu 1-0, în timp ce danezii au doar un punct din remiza albă cu aceeași Tunisie.

Australia – Danemarca, în etapa a 3-a din Grupa D a Campionatul Mondial 2022

Australia – Danemarca este finala pentru locul 2 în Grupa D a turneului final al CM din Qatar. Jucătorii de la Antipozi au două variante de a merge mai departe, victoria sau egalul, în timp ce nordicii nu au decât una singură, succesul contra australienilor.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Australia și Danemarca

Întâlnirea Australia – Danemarca se dispută miercuri, 30 noiembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Al Janoub” din orașul Al Wakrah, în etapa a 3-a din Grupa D la turneul final al CM 2022 și este de așteptat ca tribunele să fie pline cel puțin pe jumătate din capacitatea stadionului.

Pe acest stadion s-au jucat patru meciuri: Franța – Australia 4-1, Elveția – Camerun 1-0, Tunisia – Australia 0-1 și Camerun – Serbia 3-3. Iată că după Țara Galilor, care a jucat toate partidele din grupă pe un singur stadion, “Ahmad bin Ali” din orașul Al Rayyan, Australia devine a doua echipă care nu a evolat decât pe stadionul “Al Janoub” din orașul Al Wakrah.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Australia – Danemarca se joacă miercuri, 30 noiembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Tot ce trebuie să știi despre Australia – Danemarca, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Australia – Danemarca este un meci atractiv pentru pariori. Probabil mulţi dintre ei vor merge pe victoria danezilor, care au un lot net superior valoric echipei de la Antipozi. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Australia și Danemarca.

ADVERTISEMENT

Ce absenţe au Australia şi Danemarca

Australia se află în faţa unui moment istoric. Dacă nu pierde meciul cu Danemarca se va califica în optimile de finală. Antrenorul Graham Arnold are un singur jucător absent pentru această partidă. Este fundaşul Nathaniel Atkinson de la Hearts, dar selecţionerul spune că sunt soluţii pe acest post.

Probleme are şi selecţionerul danez Kasper Hjulmand. Pe lângă mijlocaşul Delaney sunt mari şanse ca la meciul în care nordicii trebuie să învingă pentru a se califica să nu poată evolua unul dintre cei mai experimentaţi fundaşi centrali, Kjaer, jucător cu foarte multe selecţii şi un adevărat lider al apărării.

ADVERTISEMENT

Algerianul Mustapha Ghorbal va conduce al doilea meci la Mondial

Partida Australia – Danemarca a fost încredinţată pentru a fi arbitrată algerianului Mustapha Ghorbal, 37 de ani, care la acest turneu final a mai fost la centru la partida din Grupa A, dintre Olanda şi Ecuador. Este ecuson FIFA din 2014 şi are conduse numeroase meciuri la două ediţii ale Cupei Africii.

Kasper Hjulmand a subliniat că echipa sa a trecut de faza grupelor de la Euro 2020 după ce a pierdut primele două din cele trei meciuri, fapt ce reprezintă un motiv de “speranță”, dar admite că situaţia s-a complicat de la primul meci, ceea ce a descris ca fiind o prestație “lentă” împotriva Tunisiei (0-0).

Cote la pariuri

Pentru casele de pariuri faptul că Danemarca este obligată să câştige nu are prea multă importanţă. Bookmakerii sunt convinşi că danezii pot face acest lucru fără probleme, motiv pentru care le-au acordat o cotă de 1,50 la victorie, iar “cangurilor” megacota de 7,00 pentru a da lovitura. Şansă dublă 1X, suficientă pentru calificare naţionalei de la Antipozi, are cotă 2,70, iar gol marcat Australia cotă 1,90.

Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori până acum. De trei ori în meciuri amicale, bilanţul fiind două victorii daneze şi una australiană, dar cel mai important meci a avut loc cu patru ani în urmă, tot în grupe, la CM din Rusia şi atunci s-a terminat 1-1, echipa care a mers mai departe fiind cea europeană.


  • 2,05 este cota Superbet pentru “total goluri 2-3” în Australia – Danemarca. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT