News

Australia începe vaccinarea pentru copiii de 12-15 ani, cu vaccinul Pfizer-BioNTech

Australia începe vaccinarea pentru copiii de 12-15 ani. Pentru imunizare va fi folosit vaccinul Pfizer-BioNTech
27.08.2021 | 11:40
Australia incepe vaccinarea pentru copiii de 1215 ani cu vaccinul PfizerBioNTech
ADVERTISEMENT

Țara va începe, așadar, imunizarea oficială a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, iar recomandarea experților guvernamentali este să fie folosit serul de la Pfizer-BioNTech.

Vaccinarea pentru copiii de 12-15 ani, disponibilă în Australia

Data de la care va începe imunizarea în masă a copiilor este 13 septembrie, conform unui anunț făcut de premierul țării, Scott Morrison, care i-a încurajat pe părinți să facă acest pas, pentru că în acest fel vor fi mai liniștiți pentru sănătatea copiilor acestora.

ADVERTISEMENT

„Vaccinarea tinerilor îi va proteja și va oferi liniște sufletească familiei lor”, a spus prim-ministru.

Acesta a mai adăugat că datorită acestei decizii, familiile, inclusiv copiii, vor putea să meargă împreună să se vaccineze la medicii de familie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, experții guvernamentali au arătat că imunizarea s-a arătat a fi una benefică pentru copii. Aceștia au mai arătat și că în acest fel ei vor putea merge în continuare la școală.

„Vaccinarea tinerilor îi va proteja și va oferi liniște sufletească familiei lor”, a spus prim-ministrul, conform Guvernului din Australia.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea copiilor este încurajată de toate sursele oficiale

Acest lucru a fost precizat alături de faptul că transmiterea comunitară a copiilor este mai mică decât în cazul adulților, dar aceasta are numai beneficii pentru ei.

“Vaccinarea este benefică pentru copii pentru a preveni COVID-19 şi complicaţiile bolii şi pentru a reduce riscul întreruperii prezenţei şcolare, deşi se crede că participarea lor la transmiterea comunitară este mai mică decât cea a adulţilor”, arată comunicatul experților guvernamentali.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea copiilor este încurajată și de ministrul sănătății, care a transmis un mesaj public pentru părinți, în care îi îndeamnă să îi ducă pe cei mici la imunizare, începând cu data de 13 septembrie 2021, de când începe procesul de vaccinare a copiilor.

„Aș încuraja toți părinții începând cu 13 septembrie să viziteze verificatorul de eligibilitate și să facă o rezervare pentru vaccinareacopilului, astfel încât să ne putem asigura că toți australienii sunt protejați de COVID-19”, a transmis Greg Hunt, ministrul sănătății.

Alan Tudge, ministrul educației, a transmis, la rândul lui, că vaccinarea este importantă și pentru revenirea la orele în format fizic, pentru că cele online au avut un preț mare asupra copiilor, de la sănătatea lor psihică până la lipsa acumulării de cunoștințe.

ADVERTISEMENT