Fotbal international

Australia la Campionatul Mondial din 2018. Lot, program şi cote la pariuri

11.06.2018 | 22:50
Australia la Campionatul Mondial din 2018 Lot program si cote la pariuri

Australia va evolua la Campionatul Mondial din 2018  în Grupa C, alătui de Franţa, Danemarca şi Peru. Trupa de la Antipozi va bifa astfel a 5-a prezenţa la un turneu final mondial şi a reuşit o singură dată să treacă de faza grupelor la ediţia din 2006.

Australienii vor bifa a 4-a prezenţă consecutivă la un Campionat Mondial, fiind nelipsiţi de la un turneu final din 2006.

Cum s-a calificat Australia la Campionatul Mondial 2018

Australia a încheiat pe locul trei Grupa B din zona Asiei pentru calificarea la turneul final din Rusia şi a fost nevoită să dispute două meciuri de baraj pentru a ajunge în cele din urmă în Rusia. Formaţia de la Antipozi a jucat prima dată un baraj, în format tur-retur, cu naţionala Siriei pe care a învins-o la general cu 3-2, după prelungiri în partida retur.

“Cangurii” nu au mai avut la fel de multe emoţii şi cu Honduras, formaţie de care au trecut în play-off-ul de calificare cu 3-1 la general, într-o dublă manşă care a fost tranşată în meciul retur, după un meci nul în tur.

Lotul naţionalei Australiei la Campionatul Mondial din 2018

Echipa naţională a Australiei nu mai deţine jucători cu nume importante în fotbalul mondial, dar chiar şi aşa se regăsesc nume importante din Premier League în lotul echipei de la Antipozi. Tim Cahill rămâne în continuare marea vedetă a echipei, în timp ce Tom Rogic, Robbie Kruse sau Mile Jedinak sunt şi ei jucători cu un nume important în campionatele din Europa.

Portari: Brad Jones (Feyenoord), Mat Ryan (Brighton), Danny Vukovic (Genk).

Fundaşi: Aziz Behich (Bursaspor), Milos Degenek (Yokohama F. Marinos), Matthew Jurman (Suwon Samsung Blue Wings), James Meredith (Millwall), Josh Risdon (Western Sydney), Trent Sainsbury (Grasshopper Zurich).

Mijlocaşi: Jackson Irvine (Hull City), Mile Jedinak (Aston Villa), Robbie Kruse (VfL Bochum), Massimo Luongo (QPR), Mark Milligan (Al-Ahli), Aaron Mooy (Huddersfield), Tom Rogic (Celtic), Tim Cahill (Millwall).

Atacanţi: Daniel Arzani (Melbourne City), Tomi Juric (Luzern), Mathew Leckie (Hertha Berlin), Andrew Nabbout (Urawa Red Diamonds), Dimitri Petratos (Newcastle Jets), Jamie Maclaren (Hibernian).

Vedeta echipei naţionale a Australiei la Campionatul Mondial din 2018

Tim Cahill, 38 de ani, este în continuarea marea vedetă a echipei naţionale în ciuda faptului că evoluează în liga secundă din Anglia la Milwall. Veteranul lotului este cel mai prolific marcator din istoria Australiei la turneele finale la Campionatul Mondial.

Tim Cahill, legenda Australiei

Selecţionerul Australiei la Campionatul Mondial din 2018

Olandezul Bert van Marwijk va conduce naţionala Australiei la Campionatul Mondial din Rusia, fiind unul dintre tehnicienii cei mai experimentaţi la turneul final. Van Marwijk, 66 de ani, a pregătit echipe importante din Europa înainte de a ajunge la cârma naţionalei australiene.

Experimentatul antrenor a antrenat cluburi precum Feyenoord, Hamburg sau Borussia Dortmund şi a fost selecţionerul Olandei timp de patru ani, în perioada 2008-2012.

Bert van Marwijk, selecţionerul Australiei

Programul Australiei la Campionatul Mondial din 2018

16 iunie, ora 13:00  Franţa  – Australia

21 iunie, ora 15:00 Danemarca – Australia

26 iunie, ora 17:00 Australia  – Peru

Obiectivele naţionalei Australiei la Campionatul Mondial 2018

Australia are ca obiectiv calificarea în fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial din Rusia. Trupa de la Antipozi nu a ieşit din grupe la turneele finale din 2014 şi 2010, însă ar putea produce surpriza într-o grupă în care pleacă doar cu a 4-a şansă la calificarea mai departe.

Ce cotă are Australia la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Naţionala de la Antipozi are o cotă de 4.50 pentru o clasare în primele două echipe din Grupa C la Campionatul Mondial. Australienii sunt devansaţi în opinia bookmakerilor chiar şi de selecţionata din Peru, în ciuda faptului că sud-americanii Paolo Guerrero, cel mai bun marcator all time.