Sporturi

Australian Open 2021, cu fani în tribune! Câţi spectatori au voie la meciuri

30.01.2021 | 13:26
ADVERTISEMENT

Organizatorii Australian Open au anunțat că meciurile primului turneu de Grand Slam al anului vor putea fi urmărite, din tribune, de zeci de mii de fani.

Turneul se va derula în perioada 8-21 februarie, iar australienii au anunțat că aproximativ 30.000 de fani vor avea acces, zilnic, în tribunele arenelor ce vor găzdui meciurile de tenis.

ADVERTISEMENT

Cifra anunțată de organizatori reprezintă aproximativ 50% din capacitatea arenelor din Melbourne.

În fazele superioare numărul spectatorilor va fi mai mic

Ministrul sportului din statul australian Victoria, Martin Pakula, a mai anunțat că începând cu faza sferturilor de finală media zilnică de spectatori va scădea la aproximativ 25.000.

Acest lucru nu se datorează impunerii unor măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii noului coronavirus, ci pentru că meciurile se vor disputa pe mai puține arene.

ADVERTISEMENT

”Conform calculelor noastre, în cele două săptămâni ale turneului vor avea acces în tribune aproape 400 de mii de spectatori. Asta înseamnă că vorbim de 50% din media ultimilor trei ani. Nu va fi la fel ca pe vremuri, dar va fi cel mai semnificativ eveniment cu public pe care lumea l-a văzut de multe, multe luni”, a explicat ministrul sportului, Martin Pakula.

Cinci românce, pe tabloul principal

Simona Halep este a doua favorită la Australian Open, iar pe tabloul principal, alături de numărul 2 mondial, mai apar Patricia Țig (57), Sorana Cîrstea (71), Irina Begu (78) și Ana Bogdan (92). Mihaela Buzărnescu ar putea intra în turul inaugural în calitate de lucky looser.

ADVERTISEMENT

Alte trei românce sunt înscrise exclusiv la dublu. În această probă, echipele prezente pe tabloul principal sunt: Monica Niculescu/Patricia Țig, Irina Begu/Nadia Podoroska, Andreea Mitu/Raluca Olaru, Ana Bogdan/Rebecca Peterson.

Până la debutul la AO, Simona Halep va participa la „Gippsland Trophy”, primul turneu oficial al anului, care se va desfășura la Melbourne în perioada 31 ianuarie – 06 februarie.

ADVERTISEMENT