Sporturi

Australian Open 2021, cu porţile închise? Jucătorii ar putea să intre în carantină înainte de turneul de la Melbourne

07.04.2020 | 11:30
Australian Open 2021 cu portile inchise Jucatorii ar putea sa intre in carantina inainte de turneul de la Melbourne
ADVERTISEMENT

Sezonul de tenis 2020 este 90 la sută compromis. Deja se ştie că Wimbledon nu va avea loc în acest an şi Roland Garros are toate şansele să îi urmeze, mai ales că avea loc cu o lună mai devreme decât regalul de pe iarba londoneză.

Wimbledon e anulat oficial, Roland Garros pe aproape, US Open şanse aproape de zero

S-a desfăşurat doar la început de an primul Grand Slam, cel de la Melbourne, Australian Open. Şi sunt şanse extrem de reduse, fie şi mutând competiţia undeva spre mijlocul toamnei, în loc de final de august şi început de septembrie şi ca US Open să nu îşi deschidă porţile în acest an.

ADVERTISEMENT

Mai ales că SUA este în acest moment ţara cea mai afectată de pandemia de coronavirus, cu peste 300.000 de cazuri de infectare şi peste 10.000 de decese. Greu de crezut că şi dacă va fi stopată pandemia US Open s-ar mai putea ţine, momentan marile arene de la Flushing Meadows devenind centre medicale.

Cel mai probabil următorul Grand Slam va fi Australian Open 2021

Simona Halep a ratat la Australian Open marea şansă de a pune totuşi pe plus anul 2020, cedând în semifinala cu Garbine Muguruza, dar nici iberica nu a reuşit revenirea completă după doi ani cenuşii, pierzând finala în faţa surprinzătoarei americane Sofia Kenin.

ADVERTISEMENT

Acum, singura perspectivă reală pentru viitorul turneu de Grand Slam ne trimite tot spre turneul de la Melbourne, ediţia 2021 a Australian Open, bineînţeles cu condiţia să nu mai avem parte de vreun reload de la COVID 19.

Organizatorii vor avea mari pierderi

Numai că, după cum informează şi Gazzetta dello Sport, chiar dacă la începutul anului viitor situaţia va fi normală în lume din punct de vedere al sănătăţii, organizatorii se gândesc serios la varianta de a disputa turneul cu porţile închise!

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă evident mari pierderi financiare atât din vânzarea de bilete, cât şi din tot ceea înseamnă marketing plus turismul fanilor atraşi să vadă Grand Slam-ul de la Antipozi. Doar dreptutile TV ar rămâne în picioare.

Nici un jucător străin nu va fi acceptat fără carantină în Melbourne

În afară de a juca fără spectatori, ceea ce înseamnă, în plan mental, un factor important de luat în seamă pentru sportivi, organizatorii mai au în vedere şi alte măsuri preventive, de această dată legate de cei care vor participa.

ADVERTISEMENT

Jucătorii străini, adică majoritatea, pentru că australieni sunt doar câţiva, vor trebui să sosească în Ţara Cangurilor cu două sau chiar trei săptămâni mai înainte, dacă vor să participe, pentru ca din momentul în care pun piciorul pe solul australian vor fi conduşi la hotelurile din Melbourne, unde vor rămâne un număr de zile, probabil că nu 14, în carantină, fără măcar să aibă posibilitatea de a se antrena!

ADVERTISEMENT