Sporturi

Australian Open 2021 se mută în februarie! Este oficial. Cum arată calendarul

17.12.2020 | 13:27
Australian Open 2021 se muta in februarie Este oficial Cum arata calendarul
ADVERTISEMENT

Data de începere a Australian Open 2021 a fost stabilită oficial. ATP a anunțat că primul turneu de Grand Slam al anului va începe pe 8 februarie 2021, cu trei săptămâni mai târziu decât data prevăzută inițial, și se va încheia pe 21 februarie.

Restricțiile sanitare impuse de autoritățile australiene rămân însă în vigoare. Din cauza pandemiei COVID-19, jucătorii vor trebui să stea în izolare de 14 zile, timp în care au voie să iasă din camera de hotel doar cinci ore pe zi pentru a mânca și pentru antrenament.

ADVERTISEMENT

Calificările masculine pentru turneul de la „Antipozi” se vor desfășura la Doha, în Qatar, între 10 și 13 ianuarie. Ulterior, jucătorii calificați și staff-urile acestora vor merge la Melbourne pentru a efectua carantina obligatorie de două săptămâni.

Australian Open 2021, caldendarul oficial. Calificările băieților se joacă la Doha

Până la Australian Open, sezonul din circuitul masculin va începe cu turneele de la Delray Beach (SUA) și Antalya (Turcia), care vor avea loc în perioada 5-13 ianuarie 2021, conform calendarului comunicat oficial de AFP.

ADVERTISEMENT

Odată ajunși în Australia, jucătorii vor sta în carantina de tip „bulă”, iar apoi se vor putea pregăti de Marele Șlem cu două turnee ATP 250 (31 ianuarie – 6 februarie), la Melbourne, acolo unde, în deschiderea AO 2021, va avea loc și ATP Cup (1-5 februarie).

„Calendarul reconfigurat pentru începutul sezonului 2021 reprezintă un efort uriaș de colaborare în tenis, în circumstanțe dificile. Cu sprijinul organizatorilor turneului, al jucătorilor, al partenerilor si al Tennis Australia am reușit să ne adaptăm și să creăm un început de sezon interesant. Sănătatea și siguranța vor continua să fie esențiale pe măsură ce parcurgem provocările viitoare și vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați pentru angajamentul lor de a găsi soluții pentru lansarea sezonului 2021”, a declarat Andrea Gaudenzi, președinte ATP.

ADVERTISEMENT

În schimb, WTA nu a anunțat deocamdată programul dinainte de Australian Open, dar acesta va fi probabil identic cu cel ATP, calificările fetelor urmând să aibă însă loc la Dubai, între 9 și 13 ianuarie.

Restricții sanitare dure la primul turneu de Grand Slam din 2021

Pentru participarea la Australian Open, jucătorii și staff-ul acestora au voie să se cazeze doar în anumite hoteluri. Organizatorii vor asigura transportul de la cazare la Melbourne Park. În cazul în care își vor lăsa membrii staff-ului acasă, participanții la AO 2021 vor primi un bonus financiar.

ADVERTISEMENT

Prin această măsură, australienii vor să reducă numărul de persoane care vor intra în „bula” de la Melbourne, jucătorii fiind astfel mai puțini expuși la infectarea cu noul coronavirus. Fiecare jucător de tenis care va veni singur la Melbourne va primi un bonus de șapte mii de dolari, a anunțat publicația Punto de Break.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT