Sport

Australian Open 2022. Emma Răducanu, eliminare dramatică. Britanica a vorbit despre durerile groaznice: „Mi-au zis să mă retrag!”

FANATIK vă prezintă informaţii despre primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care are loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne şi la care Simona Halep speră să ajungă cât mai sus.
Australian Open 2022 Emma Raducanu eliminare dramatica Britanica a vorbit despre durerile groaznice Miau zis sa ma retrag
January 11, 2022, SYDNEY, AUSTRALIA: Emma Raducanu of Great Britain during practice at the 2022 Sydney Tennis Classic WTA 500 tennis tournament (Credit Image: © Rob Prange/AFP7 via ZUMA Press Wire)
ADVERTISEMENT
20-01-2022
18:54

Emma Răducanu s-a retras din cauza unor dureri groaznice

Emma Răducanu a fost eliminat de la Australian Open în turul al doilea de către Danka Kovinic, scor 4-6, 6-4, 3-6.. Britanica a ratat astfel o confruntare cu Simona Halep și a explicat că motivul a fost o accidentare teribilă la palma de la mâna dreaptă.

„A fost o provocare, cu siguranță. În ultimele cinci zile, am fost împiedicată să mă antrenez normal și n-am putut deloc să lovesc forehand-ul sau serviciul.

Unii oameni din echipa mea mi-au sugerat să mă retrag. Am vrut să merg să lupt și să văd cât de departe pot ajunge. Probabil sunt mai puternică decât credeam dacă am reușit să trec prin atâta durere”, a spus Emma Răducanu, la conferința de presă de la finalul meciului.

20-01-2022
15:45

Daniil Medvedev are parte de un tratament dur din partea spectatorilor

Rusul Daniil Medvedev (2 ATP, cs 2) s-a calificat în turul 3 la Australian Open după ce l-a învins pe favoritul spectatorilor, australianul Nick Kyrgios (115 ATP), dar a fost nemulțumit de comportamentul celor din tribune.

La finalul meciului, fostul jucător american Jim Courier i-a luat un scurt interviu și, după ce l-a felicitat pentru victorie, l-a întrebat cum a reușit să-și gestioneze emoțiile, în condițiile în care avea adversari și în tribune.

Ai fost foarte concentrat, a fost strategia ta, ţinând cont de ce pot aduce Nick şi fanii?”, a fost curios Courier.

Era singura variantă, când eşti huiduit între primul şi al doilea serviciu. Nu este uşor, aşa că a trebuit să stau calm”, a replicat ocupantul locului 2 în clasamentul ATP.

Fanii din tribune au început din nou să huiduie, iar Courier a încercat să salveze aparențele și i-a spus rusului că, de fapt, suporterii imită bucuria atacantului portighez Ronaldo, vestitul „siuuu”.

„Îmi pare rău, nu te pot auzi! Vă rog, nu îl pot auzi. Arătaţi puţin respect pentru Jim Courier, a câştigat turneul acesta! Să îl lăsăm să vorbească! Dacă respectaţi pe cineva, respectaţi-l pe Jim Courier”, a continuat Medvedev duelul cu spectatorii.

Tot ce vreau să spun e că să auzi asta între primul şi al doilea serviciu, nu e uşor”, a mai spus Medvedev.

Jim Courier are în palmares patru titluri de Mare Șlem, două la Australian Open, în 1992 și 1993, tot atâtea la Roland Garros, în 1991 și 1992. De asemenea, a jucat finalele la Wimbledon, în 1992, și la US open, în 1991.

20-01-2022
15:11

Simona Halep și Gabriela Ruse o vor avea adversară pe Jaqueline Cristian

Simona Halep s-a calificat în turul 3 pe tabloul de simplu, dar nu va avea zi de pauză, pentru vă vineri va debuta pe tabloul de dublu. Ea și Gabriela Ruse le vor avea adversare pe Jaqueline Cristian și germanca Andrea Petkovici.

Asta înseamnă că România va mai avea cel puțin o reprezentantă în turul 2, după calificarea Ralucăi Olaru, alături de altă germancă, Anna-Lena Friedsam.

Duelul românesc este al treilea al zilei de joi de pe Terenul 8 și începe nu înainte de ora locală 15:00 (6:00 în România). „Nu prea contează dacă joc dimineața sau seara.

Chiar dacă astăzi am așteptat foarte mult, nu este ușor să stai toată ziua și să joci meciul, apoi să te și concentrezi la ceea ce ai de făcut. Nu îmi place să joc la o anumită oră, ci doar să joc așa cum trebuie să o fac.

Mâine jucăm la dublu și dacă tot îl jucăm sperăm să îl câștigăm”, a declarat Simona Halep după victoria în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia, conform prosport.ro.

Dubla câștigătoare de turnee de Mare Șlem a recunoscut că nu mai ține minte prea multe din singurul meci direct pe care l-a jucat cu Danka, în 2016, în sferturi la BRD Bucharest Open, când s-a impus cu 6-4, 6-2.

Nu mai țin minte așa bine cum joacă, pentru că am întâlnit-o acum șase ani. Dar mâine am o zi liberă la simplu și voi avea timp să văd despre ce este vorba.

Dar am văzut puțin cum a jucat astăzi și este o jucătoare puternică, lovește mingea bine de tot. Sper să muncesc și să fac ceea ce trebuie ca să câștig meciul”, a declarat Halep.

Simona s-a mai referit și la relația specială pe care o are cu spectatorii australieni și Darren Cahill. „Mereu am avut o relație bună și frumoasă cu australienii. E o plăcere să joc aici.

Această relație a fost posibilă datorită lui Darren, care este un om deosebit de care mi-e dor să fie în echipa mea. Ne-am întâlnit de câteva ori aici și chiar a fost plăcut. Australia îmi e dragă, am amintiri plăcute de aici”, a mai spus Simona, care a recunoscut că îi place noua poreclă, ‘AussieSimo’.

România va mai avea, vineri, o reprezentantă pe tabloul de dublu, dar în turul 2. Olaru și Friedsam le au adversare pe chinezoaicele Yifan Xu și Zhaoxuan Yang, desemnate a 14-a pereche favorită la câștigarea trofeului. Va fi al doilea meci al zilei de pe Terenul 17 și începe la ora locală aproximativă 13:00 (4:00 în România.)

20-01-2022
14:26

Rezultatele înregistrate joi în turul 2, pe tabloul feminin

În a patra zi de meciuri de pe tabloul feminin de simplu s-au consemnat mai multe surprize, în sensul în care au fost scoase din cursă nu mai puțin de patru favorite.

Una dintre ele este Emma Răducanu (18 WTA, cs 17), învinsă cu 4-6, 6-4, 3-6 de de Danka Kovinic (98 WTA), adversara Simonei Halep în turul 3.

La rândul ei, Garbine Muguruza (Spania, 3 WTA, cs 3) a pierdut cu un dublu 3-6 în fața franțuzoaicei Alize Cornet (61 WTA), care la finele meciului a anunțat că 2022 ar putea fi ultimul ei an în circuitul WTA.

De asemenea, Anett Kontaveit (Estonia, 7 WTA, cs 6) a cedat cu 2-6, 4-6 în fața danezei Clara Tauson (39 WTA), în timp ce kazaha Elena Rybakina (12 WTA, cs 12) a abandonat în meciul cu chinezoaica Shuai Zhang (74 WTA) când era condusă cu 4-6, 0-1.

20-01-2022
14:07

Rezultatele înregistrate joi în turul 2, pe tabloul masculin

Cea mai mare surpriză din turul 2, pe tabloul masculin, a produs-o australianul Chtistopher O’Connell (175 ATP, beneficiar al unui wild card). Acesta l-a eliminat pe al 13-lea favorit al competiției, argentinianul Diego Schwartzman (13 ATP) cu 7-6 (6), 6-4, 6-4.

La râdnul lui, francezul Bernard Paire (56 ATP) l-a scos din cursă pe bulgarul Grigor Dimitrov (28 ATP, cs 26) în patru seturi, 6-4, 6-4, 6-7 (4), 7-6 (2). Britanicul Andy Murray (113 ATP, wild card), de trei ori câștigător de Mare Șlem, a fost oprit din cursă de japonezul Taro Daniel (120 ATP, venit din calificări).

În fine, favoritul gazdelor, Nick Kyrgios (115 ATP), a câștigat un  singur set în fața celui de-al doilea favorit al competiției, rusul Daniil Medvedev, fiind învins cu 6-7 (1), 4-6, 6-4, 2-6.

20-01-2022
10:00

Nick Kyrgios a fost enervat de spectatorii australieni

Jucătorul australian de tenis Nick Kyrgios (115 ATP) îl întâlnește în turul 2 pe rusul Daniil Medvedev (2 ATP, cs 2). Acesta din urmă a câștigat primul set cu cu 7-6 (1), dar meciul a avut și un moment neplăcut.

La un moment dat, Kyrgios a fost deranjat de faptul că spectatorii se manifestau în timp ce el se pregătea să servească și li s-a adresat, folosind un limbaj obscen. „Ați putea, vă rog, să nu mai strigați când servesc, în p*** mea? Vă mulțumesc, apreciez”, a spus Kyrgios.

Ulterior, el le-a mai transmis un mesaj spectatorilor. „25 de secunde, până arunc mingea, puteți să strigați cât vreți”, a explicat Kyrgios celor din tribune.

Evident, jucătorul australian a fost avertizat de arbitru pentru limbaj licențios și pentru că ar fi întârziat punerea mingei în joc. „Nu uita, ăsta e meciul meu cu el. Nu îl ruina setând ceasul prea devreme”, a transmis australianul arbitrului de scaun.

20-01-2022
09:47

Andy Murray a fost eliminat în turul 2

Jucătorul britanic Andy Murray (113 ATP), care a primit un wild card din partea organizatorilor, s-a oprit în turul 2. Deținătorul a trei titluri de Mare Șlem și fost lider mondial a fost învins de japonezul Taro Daniel (120 ATP), venit din calificări, cu 6-4, 6-4, 6-4.

Jucătorul asiatic a închis toate cele trei seturi cu un game alb. El îl va întâlni în turul 3 pe învingătorul partidei Steve Johnson (Statele Unite, 104 ATP) – Jannick Sinner (Italia, 10 ATP, cs 11).

20-01-2022
08:04

Novak Djokovic vrea să ceară daune de 3,8 milioane de euro

Scandalul în care a fost implicat Novak Djokovic este departe de a se fi încheiat, chiar dacă liderul clasamentului ATP a fost deportat din Australia și a ajuns la Belgrad.

Conform publicației sârbe telegraf.rs, care citează presa engleză, Nole vrea să dea în judecată guvernul australian și să ceară daune de 3,8 milioane de euro.

Astfel, The Sun scrie că Djokovic este în contact permanent cu avocații săi din Australia și că va cere oficialităților din țara care organizează primul turneu de Mare Șlem al anului o sumă imensă pentru că i-au anulat viza de ședere.

Suma pe care o cere Djokovic este mult mai mare decât aceea pe care ar fi încasat-o dacă și-ar fi apărat titlul la Australian Open, 2,87 milioane de dolari australieni, adică aproximativ 1,83 milioane de euro.

Pe de altă parte, Nole este unul dintre cei trei jucători din Top 100 care nu s-au vaccinat anti Covid-19. Potrivit The Telegraph, americanul Tennys Sandgren (94 ATP) este alt jucător din primii 100 care nu a fost vaccinat complet înainte de AO. De altfel, el a dezvăluit că acesta a fost motivul pentru care a absentat la primul turneu de Mare Șlem din 2022.

În ceea ce privește tabloul feminin, WTA a dezvăluit că doar o singură jucătoare dintre primele 100 nu s-au vaccinat, dar fără să menționeze numele ei.

20-01-2022
07:45

Anett Kontaveit a pierdut în două seturi

A doua mare surpriză a zilei de joi, pe tabloul feminin de simplu, a fost furnizată de daneza Clara Tauson (39 WTA). Aceasta a eliminat-o cu 6-2, 6-4 pe estona Anett Kontaveit (7 WTA, cs 6) la capătul unui meci de o oră și 21 de minute.

Partida a început cu un break al nordicei, care la 4-2 a câștigat două game-uri albe. Setul secund a fost controlat de favorita a 6-a a turneului, care a avut la un moment dat 4-2. Din acel moment, însă, totul s-a terminat pentru Kontaveit.

Tauson a pus 5-4 pentru ea pe tabelă, după două break-uri și a încheiat meciul cu un game alb. Următoarea adverdară a danezei este americanca Danielle Rose Collins (30 WTA, cs 27), care a trecut cu 6-4, 6-3 de croata Ana Konjuh (58 WTA).

20-01-2022
02:02

Garbine Muguruza, eliminată în turul 2 la Australian Open 2022

Ziua 4 la Australian Open 2022 a început cu o mare surpriză pe tabloul feminin. Garbine Muguruza părăsește competiția încă din turul 2, după ce a fost învinsă de Alize Cornet, scor 6-3, 6-3. Muguruza era favorită 3 a competiției de la Melbourne.

Muguruza avea de apărat 1300 de puncte la această ediție, după ce a jucat finala din 2021, și astfel va pierde locuri importante în clasamentul WTA. În turul 3, Cornet o va înfrunta pe învingătoarea dintre Heather Watson și Tamara Zidansek.

19-01-2022
14:43

Rezultatele înregistrate miercuri în turul 2, pe tabloul masculin

S-au încheiat toate meciurile din turul 2 de pe jumătatea superioară a tabloului masculin de simplu. Singura surpriză a fost eliminarea favoritului cu numărul 10, polonezul Hubert Hurkacz (11 ATP), învins cu 4-6, 2-6, 3-6 de francezul Adrian Mannarino (69 ATP).

În rest, Alexander Zverev (Germania, 3 ATP, cs 3) și Rafael Nadal (Spania, 5 ATP, cs 6) au învins în trei seturi, iar patru meciuri au avut nevoie de cinci seturi pentru a fi stabilit câștigătorul.

19-01-2022
14:42

Rezultatele înregistrate miercuri în turul 2, pe tabloul feminin

S-au încheiat toate meciurile din turul 2 de pe jumătatea superioară a tabloului feminin de simplu. S-au consemnat și două surprize.

Prima este victoria ucrainencei Marta Kostyuk (66 WTA) cu 7-6 (5), 6-3 în fața spaniolei Sara Sorribes Tormo (35 WTA, cs 32). A doua este eliminarea elvețiencei Belinda Bencic (22 WTA, cs 22), învinsă cu 2-6, 5-7 de americanca Amanda Anisimova (60 WTA).

Ambele reprezentante ale României prezente azi în concurs, Jaqueline Cristian (69 WTA) și Gabriela Ruse (72 WTA), au părăsit competiția.

19-01-2022
12:44

Nick Kyrgios și-a încordat mușchii în fața arbitrei

Înainte de tragerea la sorți a meciului de dublu pe care australianul Nick Kyrgios l-a jucat în primul tur la Australian Open, arbitra i-a chestionat pe jucători dacă au vreo întrebare.

Cine crezi că are cei mai mari bicepși dintre noi?”, a întrebat Kyrgios, referindu-se la unul dintre cei doi adversari, spre amuzamentul arbitrei.

Aceasta i-a transmis că nu va intra într-o asemenea dezbatere, dar, imediat, australianul s-a încordat, pentru a-i arăta că e în formă.

 

Kyrgios și australianul Thanasi Kokkinakis s-au impus în fața compatrioților lor, Alex Bolt și James McCabe, cu 6-4, 6-2, iar în turul 2 îi vor întâlni pe învingătorii partidei Nikola Mektic, Mate Pavic (ambii Croația; cs 1) – Facundo Bagnis, Federico Delbonis (ambii Argentina).

19-01-2022
11:16

Gabriela Ruse crede oficialitățile australiene au procedat bine în cazul Djokovic

La finalul meciului pierdut cu jucătoarea rusă Veronika Kudermetova (32 WTA, cs 28) cu 2-6, 5-7, în turul 2 la Australian Open, Gabriela Ruse (72 WTA) a vorbit despre situația lui Novak Djokovic.

Este un subiect destul de delicat. Cred că, până la urmă, s-a luat o decizie corectă față de noi, față de toți jucătorii, pentru că noi ne-am vaccinat și cred că toți avem drepturi egale în viață.

 

Dar, în același timp, că dați seama că nici pentru el nu a fost ușor să vină până aici, să fie ținut închis și până la urmă să fie trimis acasă. Cred că lucrurile acestea trebuiau să fie hotărâte înainte ca Novak să ajungă la Melbourne”, a declarat sportiva pentru eurosport.ro.

Gabriela Ruse a părăsit turneul de simplu, dar va continua să joace la dublu, alături de Simona Halpe. Cele două le vor întâlni în primul tur pe Gaqueline Cristian și germanca Andrea Petkovic, deci România va avea sigur cel puțin încă o reprezentantă în turul 2, în afara Ralucăi Olaru.

19-01-2022
09:42

Jaqueline Cristian vrea să încheie anul în Top 50 WTA

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Adina Cristian (69 WTA) a fost învinsă în turul 2 la Australian Open de americanca Madison Keys (51 WTA) cu 2-6, 5-7, dar va continua să joace în proba de dublu, alături de germanca Andrea Petkovic. Cele două le vor avea adversare în primul tur pe Simona Halep și Gabriela Ruse.

După meciul cu Madison Keys, Cristian a făcut cunoscut faptul că a pierdut și din cauza emoțiilor pe care le-a avut în momentul în care a intrat pe John Cain Arena, a treia ca importanță din coplexul sportiv unde au loc meciurile de la Australian Open, după Rod Laver Arena și Margaret Court Arena.

 

Am avut destule șanse în setul secund, pe care nu am știut să le gestionez. Am intrat un pic emoționată. A fost un pic ciudat să joc prima dată pe un astfel de teren. Consider că încă sunt într-un proces de învățare.

Chiar dacă am pierdut meciul, cred că a fost o experiență bună, deoarece am întâlnit una dintre cele mai în formă jucătoare la ora actuală. Am simțit că sunt aproape de ea, deci cred că sunt pe drumul cel bun.

Pentru mine a fost prima experiență de Mare Șlem, abia am început să joc cu sportivele de top, care au multă experiență. Vreau doar ca lucrurile pe care le fac la antrenament să le pun în meci, să am cât mai multe partide de acest nivel, să câștig meciuri.

Iar ca obiectiv concret, îmi doresc să termin anul în Top 50 WTA. În continuare voi juca tot la Australian Open, în proba de dublu, după care voi la turneele de la Sankt Petersburg, Dubai și Doha”, a declarat Cristian, în exclusivitate pentru eurosport.ro.

19-01-2022
08:53

Francezul Ugo Humbert a fost testat pozitiv la Covid-19

Învins în primul tur la Australian Open în duelul francezilor de Richard Gasquet (81 ATP) cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-7 (3), 3-6, Ugo Humbert (40 ATP, cs 29) a fost testat pozitiv la Covid-19.

Anunțul a fost făcut chiar de cel în cauză, pe contul lui de instagram. El a mai făcut cunoscut faptul că va sta o săptămână în izolare, în camera lui de hotel.

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Ugo Humbert (@ugohumbert)

 

19-01-2022
07:14

Gabriela Ruse - Veronika Kudermetova 2-6, 5-7

FINAL: Gabriela Ruse – Veronika Kudermetova 2-6, 5-7 după o oră și 25 de minute

5-6: Rusoaica întoarce scorul, după o serie de patru game-uri la rând și servește pentru a câștiga meciul

5-5: Kudermetova câștigă al doilea „game alb” la rând

5-4: Ruse își pierde serviciul fără să ia vreun punct

5-3: Kudermetova rămâne în set, dar Ruse va servi pentru a duce meciul în decisiv

5-2: Ruse își face serviciul, după ce adversara a avut două mingi de break

4-2: Românca realizează primul break în acest meci și servește pentru a se desprinde

3-2: Ruse rămâne în avantaj, după un game dificil

2-2: Kudermetova egalează scorul, datorită serviciul foarte bun

2-1: Ruse și-a făcut serviciul, revenind de la 15-30

1-1: Kudermetova egalează scorul, chiar dacă Ruse a egalat la 15 și la 30

1-0: Ruse își face serviciul și în debutul setului secund


2-6: Rusoaica pune capăt primul set la prima ocazie ivită, după 37 de minute de la primul serviciu

2-5: Kudermetova se desprinde decisiv după al doilea break și va servi pentru a câștiga setul

2-4: Kudermetova trece bine de încă un game dificil, după ce a salvat două mingi de break

2-3: Ruse rămâne la un game în spatele adversarei

1-3: Kudermetova își face greu serviciul, după ce a salvat o minge de break la 30-40

1-2: Ruse își pierde serviciul după două duble greșeli

1-1: Kudermetova își face serviciul, chiar dacă a făcut o dublă greșeală

1-0: Ruse deschide meciul cu un game alb

Jucătoarea română Gabriela Ruse (72 WTA) are un meci dificil în turul 2 la Australian Open, împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova (32 WTA, cs 28). Meciul începe la ora 9:15 și va poate fi urmărit în format live-text pe site-ul FANATIK.

19-01-2022
07:03

Sorana Cîrstea și Irina Begu știu la ce oră vor juca în turul 2

România va avea, joi, trei reprezentante în Turul 2 la Australian Open. Simona Halep va juca de la ora aproximativă 13.00 a României, dar Sorana Cîrstea (38 WTA) și Irina Begu (64 WTA) intră mai devreme pe terenuri.

Astfel, Cîrstea o întâlnește, în al doilea meci al zilei de pe terenul 5, după o partidă de dublu de pe tabloul feminin, de la ora aproximativă 12:45 a Australiei (3:45 în România) pe Kristina Kucova (Slovacia, 96 WTA).

Românca a câștigat singurul meci direct jucat până acum. Ea s-a impus cu 6-3, 4-6, 6-4 în 2017, în primul tur la Shenzhen.

La rândul ei, Irina Begu o are adversară pe belgianca Elise Mertens (26 WTA, cs 19). Cele două vor juca pe terenul 8 în al doilea meci al zilei, dar după o partidă de dublu masculin. Meciul începe la ora aproximativă 13:00 a Australiei (4:00 în România).

Mertens conduce cu 2-0 la meciurile directe. Ea s-a impus cu 3-6, 7-5, 7-5 în 2017 în Fed Cup (actuala Billie Jean King Cup) și 6-1, 6-1 în 2017 în semifinale la Istanbul.

Rezultate consemnate, miercuri, în turul 2 la Australian Open: masculin: Rafael Nadal (Spania, 5 Atp, cs 6) – Yannick Hanfmann (Germania, 126 WTA),Matteo Berrettini (Italia, 7 ATP, cs 7) – Stefan Kozlov (Statele Unite, 169 ATP) 6-1, 4-6, 6-4, 6-1; feminin: Victoria Azarenka (Belarus, 25 WTA, cs 24) – Jil Belen Teichmann (Elveția, 34 WTA) 6-1, 6-2, Camila Giorgi (Italia33 WTA, cs 30) – Tereza Martincova (Cehia, 47 WTA) 6-2, 7-6 (2), Marta Kostyuk (Ucraina, 66 WTA) – Sara Sorribes Tormo (Spania, 35 WTA, cs 32) 7-6 (5), 6-3, Paula Badosa Gibert (Spania, 6 WTA, cs 8) – Martina Trevisan (Italia, 111 WTA) 6-0, 6-3, Jessica Pegula (Statele Unite, 21 WTA, cs 21) – Bernarda Pera (Statele Unite, 105 WTA) 6-4, 6-4.

19-01-2022
05:20

Victorie cu 6-1, 6-1 pentru Ashleigh Barty

Australianca Ashleigh Bary, liderul clasamentului WTA și principala favorită la Australian Open, a trecut în viteză și de turul 2. Ea a învins-o pe italianca Lucia Bronzetti (142 WTA) cu 6-1, 6-1, după un meci de 54 de minute în care a realizat două break-uri albe, câte unul în fiecare set.

 

Am jucat bine, am reușit să trecem prin niște meciuri foarte grele, iar Tyzz (n.r. – antrenorul Craig Tyzzer) este un adevărat maestru… Mă bucur de tenisul pe care l-am jucat și știu că sunt capabilă să fac lucruri bune în continuare”, a declarat liderul mondial după meciul din turul 2.

Următoarea adversară a lui Barty este altă jucătoare din Italia, Camila Giorgi (33 WTA, cs 30), care a trecut cu 5-2, 7-6 (2) de cehoaica Tereza Martincova (47 WTA).

Scorul meciurilor directe dintre cele două este 3-0 în favoarea lui Ashleigh, care s-a impus ultima dată în fața italiencei tot la Australian Open, în 2018, în turul 2, cu 5-7, 6-4, 6-1.

19-01-2022
03:51

Jaqueline Cristian, eliminată în turul 2

Aventura lui Jaqueline Cristian la Australian Open 2022 a ajuns la final, după ce a fost învinsă de Madison Keys, în turul 2, scor 6-2, 7-5. După un prim set în care nu a prea contat, românca şi-a revenit în actul secund, chiar dacă şi-a pierdut serviciul în primul game. După ce a făcut break-ul la 2-2, meciul a devenit unul echilibrat până la penultimul game, când Madison Keys a reuşit să facă din nou break-ul.

Pentru parcursul de la Australian Open 2022, Jaqueline Cristian va încasa un cec în valoare de 110.937 dolari (154.000 de dolari australieni) şi 70 de puncte WTA.

19-01-2022
03:44

Probleme pentru o jucătoare din Franţa

Harmony Tan nu a putut să termine meciul cu Elina Svitolina, din turul 2, şi s-a văzut obligată să se retragă în setul decisiv, când sportiva din Ucraina mai avea nevoie de un game pentru victorie, scor 6-3, 5-7, 5-1.

Jucătoarea din Franţa a întâmpinat probleme medicale şi a fost scoasă de pe teren în scaun rulant. Organizatorii nu au anunţat ce s-a întâmplat cu Harmony Tan.

19-01-2022
03:38

Raluca Olaru, în turul 2 la dublu

Perechea Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam a obţinut calificarea în turul 2 după victoria cu Alize Cornet/Diane Parry, scor 6-4, 6-4. În turul 2, cele două se vor duela cu Xu Yifan/Yang Zhaoxuan (China, cap de serie numărul 14).

Irina Begu şi Nina Stojanovic au părăsit proba de dublu, după înfrângerea din meciul cu Rebecca Peterson/Anastasia Potapova, scor 6-2, 3-6, 5-7.

18-01-2022
17:55

Kyrgios l-a imitat pe Cristiano Ronaldo după victoria din primul tur

Tenismenul Nick Kyrgios s-a calificat fără probleme în turul doi la Australian Open 2022, dar jucătorul de 26 de ani a făcut un adevărat spectacol pe John Cain Arena la meciul cu britanicul Liam Broady.

Australianul a început partida în forță și la primul game de serviciu a reușit să ridice publicul în picioare. După câteva servicii în forță, Kyrgios a ales apoi o modalitate surprinzătoare de a servi. S-a așezat ca și cum ar fi urmat să servească normal, doar că a făcut-o ”din mână”, printre picioare, dezorientându-și adversarul și câștigând punctul.

Pe tot parcursul întâlnirii, fanii australieni l-au susținut pe Kyrgios cu celebrul sunet ”siu” folosit de superstarul fotbalului Cristiano Ronaldo, iar la final tenismenul le-a răspuns pe măsură și s-a bucurat în același mod ca atacantul portughez.

Înainte de a părăsi arena, Nick Kyrgios a mers să salute o parte a publicului și chiar, la un moment dat, a băut din paharul de bere al unui fan. Australianul va juca în turul 2 cu rusul Daniil Medvedev, principalul favorit la câștigarea Australian Open după excluderea lui Novak Djokovic.

Rebelul jucător australian, care a fost infectat cu Covid-19 chiar înaintea turneului de Grand Slam, se află într-o relație Costeen Hatzi, o celebră bloggeriță. După ce au fost surprinși sărutându-se pasional în incinta complexului de la Melbourne, frumoasa brunetă a fost prezentă în tribune la primul meci al iubitului său.

australian open 2022 rezultate program

18-01-2022
13:25

Andy Murray nu credea, acum 3 ani, că va mai juca vreodată la Australian Open

Jucătorul britanic Andy Murray (113 ATP, beneficiar al unui wild card), s-a calificat în runda a doua la Australian Open, după o victorie cu emoții, 6-1, 3-6, 6-4, 6-7 (5), 6-4, în fața georgianului Nikoloz Bashilashvili (23 ATP, cs 21), meciul durând trei ore și 52 de minute.

Este uimitor. Au fost trei sau patru ani grei. Am muncit mult pentru a reveni aici. Am jucat pe acest teren de multe ori și am avut întotdeauna un sprijin fantastic.

Acum trei ani nu credeam că voi mai juca vreodată la Australian Open. Nu puteam cere mai mult. A fost un meci dur la Sydney (n.r. – unde l-a învins pe Basilashvili cu 6-7/4, 7-6/4, 6-3). A trebuit să alerg mult, să mă apăr mult, dar sunt încrezător după această victorie.

Anul trecut jucam fără suporteri în tribune. Ne antrenăm și exersăm pentru a ne permite să jucăm în atmosfere ca aceasta și să facem publicul să se simtă bine. Sunt atât de fericit.

Sper că voi continua să mă perfecționez – sunt lucruri în jocul meu pe care le-aș putea face mai bine. Mi-ar plăcea să am o mai bună deplasare pe teren. Este ceva ce nu am mai avut de când m-am întors de la accidentare – și sper să reușesc acest lucru în acest turneu”, a declarat Murray la finalul meciului cu Basilashvili, conform dailymail.co.uk.

Britanicul îl va întâlni în turul 2 pe japonezul Taro Daniel (120 ATP, venit din calificări), care l-a învins cu 7-6 (1), 6-1, 6-1 pe chilianul Marcelo Tomas Barrios Vera (147 ATP, venit din calificări).

18-01-2022
13:06

Emma Răducanu recunoaște că a făcut un efort mare în ultimul set

Jucătoarea britanică a oferit prima reacție după victoria cu Sloane Stephens chiar pe teren, la câteva secunde după încheierea partidei. „Mulțumesc celor care au rămas în tribune. Am dat totul pe teren și eu și Sloane Stephens.

A fost un meci de calitate, cu câteva schimburi lungi. Mă bucur că am câștigat în fața unei mari campioane, o jucătoare grozavă. A fost un meci dificil pentru mine, știam că vor fi schimburi lungi și că Sloane Stephens este o jucătoare atletică.

Am muncit pentru punctele mele și mă bucur că am câștigat. M-am simțit bine. Sloane a jucat foarte bine în defensivă, dar m-am regrupat în setul decisiv. Am încercat să pun toate mingile în teren și am făcut un efort mare în ultimul set. Nu a fost ușor”, a declarat britanica, pe teren, imediat după încheierea meciului.

18-01-2022
11:07

Live-text Turul 1: Emma Răducanu - Sloane Stephens 6-0, 2-6, 6-1

FINAL: Emma Răducanu – Sloane Stephens 6-0, 2-6, 6-1 și britanica va juca în turul 2 cu Danka Kovinic (Muntenegru, 98 WTA), care a trecut cu 6-3, 2-6, 6-4 de Su Jeong Jang (Coreea de Sud, 210 WTA, venită din calificări)

Publicația The Guardian informează că Sloane Stephens a avut un 2021 foarte dificil. În afara faptului că a fost infectată cu Covid-19, ea a fost în doliu. Mătușa ei a murit din cauza infectării cu noul coronavirus, iar bunicii au decedat la o săptămână unul de celălalt, conform theguardian.

5-1: Sloane câștigă pe propriul serviciu, dar Răducanu servește pentru calificare

5-0: Emma Răducanu își face serviciul și este la un singur game de Turul 2

4-0: Cu un joc mai bun în apărare și mai puține greșeli neforțate, Emma Răducanu se desprinde grație unui nou break

3-0: Emma Răducanu controlează setul decisiv, datorită serviciului

2-0: Britanica realizează break și servește pentru a mări diferența

1-0: Emma Răducanu își face serviciul în debutul setului decisiv


2-6: Jucătoarea din Statele Unite își face serviciul și efalează scorul la seturi

2-5: Stephens a realizat un nou break și va servi pentru câștigarea setului

2-4: Americanca se desprinde, din nou, la două game-uri

2-3: Stephens continuă să fie în avantaj, fructificând a doua minge de break

2-2: Britanica egalează, după ce a convertit în punct a treia minge de break

1-2: Emma Răducanu revine în meci, după ce-și face serviciul fără prea mari emoții

0-2: Game realizat de americancă, pe fondul unor greșeli neforțate ale Emmei Răducanu

0-1: Break realizat de Sloane Stephens; Emma Răducanu a fost pusă pentru prima dată în dificultate în acest meci, fiind nevoită să salveze cinci mingi de break, încheind game-ul cu o dublă greșeală, după 13 minute de la debutul lui


6-0: Emma Răducanu pune capăt primului set după doar 18 minute; la Sloane Stephens se simte lipsa meciurilor, în contextul în care americanca a fost ultima dată pe teren pe 26 noiembrie 2021

5-0: Alt game alb al jucătoarei din Marea Britanie

4-0: Încă un break realizat de Emma Răducanu.

3-0: Răducanu a cedat primul punct pe propriul serviciu, în urma unei duble greșeli

2-0: Răducanu se desprinde după primul break al meciului

1-0: Răducanu își face serviciul, fără să cedeze vreun punct

Emma Răducanu – Sloane Stephens au intrat pe Margaret Court Arena și efectuează încălzirea înaintea duelului din Turul 1 de la Australian Open.

18-01-2022
10:16

Emma Răducanu debutează la Australian Open

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu (18 WTA, cs 17) o întâlnește în primul tur la Australian Open, pe americanca Sloane Stephens (67 WTA). Meciul începe la ora aproximativă 13:00 a României și poate fi urmărit, în format live-text, pe site-ul FANATIK.

Altă surpriză consemnată în primul tur la Australian Open, pe tabloul feminin, este victoria estonei Kaia Kanepi (115 WTA) cu 6-4, 6-3 în fața fostului lider WTA și deținătoare de trei titluri de Mare Șlem, germanca Angelique Kerber (20 WTA, cs 16).

18-01-2022
08:16

Leylah Fernandez a cedat în două seturi în fața lui Maddison Inglis

Eliminarea Petrei Kvitova de către Sorana Cîrstea nu a fost singura surpriză a zilei de pe tabloul feminin la Australian Open. Leylah Fernandez (Canada, 24 WTA, cs 23), finalista de la ediția din 2021 de la US Open, a fost învinsă.

Australianca Maddison Inglis, aflată pe locul 133 mondial, care a ptimit un wild card din partea organizatorilor, s-a impus în fața canadiencei cu 6-4, 6-2. Ea a realizat un break, în primul set, la 4-3, iar în actul secund s-a distanțat la 5-1.

Inglis a ratat o primă minge de meci, pe serviciul lui Fernandez, dar, până la urmă, a obținut punctul izbăvitor, pe propriul serviciu, la o oră și 23 de minute de la startul partidei.

Următoarea adversară a australiencei este americanca Hailey Baptiste. Aceasta se află pe locul 165 mondial, a trecut de calificări, iar în primul tur pe tabloul principal a eliminat-o pe Caroline Garcia (Franța, 70 WTA) cu 4-6, 7-6 (4), 6-3.

18-01-2022
03:24

Sorana Cîrstea și Irina Begu s-au calificat în turul 2!

Sorana Cîrstea a oferit una dintre primele mari surprize de la această ediție a Australian Open. A scos-o din competiție pe Petra Kvitova, locul 19 WTA, după o partidă dominată de o manieră categorică, scor 6-2, 6-2. În turul 2 la Australian Open 2022, Sorana o va înfrunta pe Kristina Kucova, locul 96 WTA.

Irina Begu merge și ea în turul 2, după un adevărat thriller. A salvat trei mingi de meci în partida cu Ocean Dodin, în setul doi, și s-a impus apoi în manșa decisivă. Scor final, 2-6, 7-5, 6-3.

În turul 2 la Australian Open 2022, Irina Begu o va înfrunta pe Elise Mertens, favorita numărul 19 a competiției.

17-01-2022
12:46

Ashleigh Barty, victorie în doar 54 de minute

Lidera clasamentului mondial feminin Ashleigh Barty a debutat fantastic la actuala ediție a AO. Asutralianca a câștigat cu 6-0, 6-1 meciul cu ucraineanca Lesia Tsurenko și s-a calificat în turul următor după doar 54 de minute de joc.

În turul al doilea, principala favorită la câștigarea primului turneu de Mare Șlem al anului o va înfrunta pe Lucia Bronzetti din Italia (142 WTA).

Iată rezultatele înregistrate până acum în primul tur la AO:

17-01-2022
12:40

Matteo Berrettini a oferit faza zilei la AO după calificarea în turul 2

Jucătorul italian Matteo Berrettini (numărul 7 ATP) s-a calificat în turul 2 la AO după o partidă extrem de complicată cu americanul Brandon Nakashima (68 ATP).

Italianul a jucat cu dureri stomacale mari, pe toată durata partidei, dar a reușit să se impună cu scorul de 6-4, 2-6, 7-6, 6-3. La finalul jocului Berrettini i-a mulțumit într-un mod inedit medicului care i-a dat o pastilă să-i calmeze durerile.

”Mulțumesc Imodium”, a scris jucătorul italian pe una dintre camerele de filmare.

Iată rezultatele înregistrate până acum în primul tur la AO:

17-01-2022
09:19

Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 2

Jaqueline Cristian – Greet Minnen 7-5, 6-4

Jaqueline Cristian a obţinut calificarea în turul 2, după ce a învins-o pe Greet Minnen. Sportiva de 23 de ani o va întâlni pe Madison Keys în următoarea fază a competiţiei.

17-01-2022
07:40

Demonstrație de forță a lui Rafael Nadal

Rafael Nadal l-a învins în primul tur la AO pe Marcos Giron (66 ATP) cu scorul de 6-1, 6-4, 6-2. Mai puțin de două ore a durat disputa dintre cei doi sportivi, în care spaniolul a predat o veritabilă lecție de tenis.

După ce Novak Djokovic a primit interdicție de a evolua la primul Grand Slam al anului, Nadal este unul dintre principalii favoriți la câștigarea trofeului.

Dacă va triumfa la Melbourne, va fi a 21-a victorie într-un turneu de Mare Șlem pentru fostul lider mondial. Victoria în fața lui Marcos Giron a fost a 70-a pentru Nadal la AO.   

17-01-2022
07:38

Naomi Osaka, start perfect la AO

A 14-a jucătoare a lumii, japoneza Naomi Osaka, s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 6-3, în fața sportivei Maria Camila Osorio Serrano (numărul 50 WTA), în turul inaugural al turneului de la Antipozi.

Campioana în exercițiu de la Molbourne și-a făcut astfel, o reintrare de gală în circuitul mondial după o pauză de mai bine de patru luni. În turul următor japoneza se va înfrunta cu americanca Madison Brengle (31 WTA).

17-01-2022
06:09

Elena-Gabriela Ruse, calificare în turul 2

Elena-Gabriela Ruse – Jasmine Paolini 6-1, 6-3

Elena-Gabriela Ruse s-a calificat în turul 2, unde o va întâlni pe Veronika Kudermetova (Rusia/cap de serie numărul 28).

Elena-Gabriela Ruse – Jasmine Paolini se joacă, după ora 08:15, pe terenul 12, în turul 1 de la Australian Open 2022.

17-01-2022
05:30

Irina Bara a fost eliminată de la Australian Open 2022

Irina Bara – Nuria Parrizas Diaz 3-6, 1-6

Irina Bara a profitat de retragerea lui Ons Jabeur şi a intrat pe tabloul principal din postura de lucky loser. Românca a întâlnit-o pe Nuria Parrizas Diaz (Spania), pe arena “1573”.

16-01-2022
13:40

Simona Halep va juca şi la dublu

Simona Halep va face pereche cu Gabriela Ruse, aşa cum s-a întâmplat şi la primul turneu al anului, iar cele două se vor duela, în turul 1, cu Jaqueline Cristian/Andrea Petkovic.

Pe tabloul de dublu se mai regăsesc perechile:

  • Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam – Alize Cornet/Diane Parry
  • Irina Bara/Ekaterine Gorgodze – Marie Bouzkova/Lucie Hradecka
  • Irina Begu/Nina Stojanovic – Rebecca Peterson/Anastasia Potapova
16-01-2022
13:31

Programul de luni al jucătoarelor din România

Elena-Gabriela Ruse – Jasmine Paolini (după ora 05:30, terenul 12)

Jaqueline Cristian – Greet Minnen (după ora 07:00, terenul 14)

Între 17 – 30 ianuarie 2022 are loc la Melbourne primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Va fi ediţia cu numărul 110 şi a 54-a din ceea ce în sportul alb se numeşte Open Era. Pentru prima dată când fostele Campionate ale Australiei s-au transformat în Australian Open a fost în 1969 şi, culmea, competiţia nu a avut loc atunci la Melbourne, ci la Brisbane.

Şapte oraşe au găzduit în 110 ani turneul de la Antipozi

De altfel există cinci locaţii din Australia şi două în Noua Zeelandă pentru fostele Campionate ale Australiei, devenite mai apoi Australian Open. Melbourne a fost gazdă de 50 de ori, Sydney de 187 ori, Adelaide 14 şi Brisbane 8, pentru ca în 1906 să se joace la Cristchurch şi în 1912 la Hastings, ambele în Noua Zeelandă.

ADVERTISEMENT

Până în 1988, când a fost dată în folosinţă pentru acest eveniment actuala locaţie din Melbourne, Flinders Park, reboteazată recent Melbourne Park, turneul a avut loc la Kooyong. Cu o participare foarte redusă a jucătorilor străini, datorită distanţei uriaşe, premiilor mici şi a perioadei de desfăşurare, prea apropiată de sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou.

O ediţie scurtcircuitată de procesul lui Novak Djokovic cu statul australian la Australian Open 2022

Actuala ediţie a Australian Open va rămâne sigur în istorie ca urmare a procesului dintre liderul mondial masculin, sârbul Novak Djokovic şi guvernul australian pe tema dreptului de a intra în ţară şi a juca la primul turneu de Grand Slam, în condiţiile înc care campionul de nouă ori la Melbourne, record absolut, nu este vaccinat.

ADVERTISEMENT

Se ştie că Australia este una dintre ţările cu restricţii foarte dure pentru a ţine sub control pandemia, restricţii care îi privesc în cea mai mare măsură pe cetăţenii nevaccinaţi atât din ţară cât şi din afara graniţelor. Federaţia de tenis australiană a acceptat ca singură scuză pentru a juca între 17-30 ianuarie trecerea prin boală, cu condiţia de a prezenta dovezi certe în acest sens.

Novak Djokovic, out de la Australian Open 2022

Cu o zi înainte de startul turneului, Novak Djokovic a pierdut apelul, după ce îi fusese revocată viza, şi a fost deportat din Australia, astfel nu-şi va putea apăra trofeul câştigat la ediţia din 2021.

ADVERTISEMENT

În locul lui Nole, pe tabloul principal, a fost introdus Salvatore Caruso, din postura de lucky-loser. Tenismenul sârb era cap de serie numărul 1 la Antipozi.

Cine sunt favoriţii la trofeu în absenţa sârbului la Australian Open 2022

În aceste condiţii, ţinând cont că nu va fi prezent nici alt nume de legendă al tenisului, elveţianul Roger Federer, este probabil ca lupta pentru coroana de la Melbourne să se dea între rusul Daniil Medvedev, grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alexander Zverev, dar nu este exclusă nici producerea unei surprize.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în competiţia masculină, România nu există, după ce Horia Tecău, omul nostru numărul 1 în proba de dublu, a decis să pună capăt carierei la vârsta de 36 de ani. Tenisul românesc masculin se află de foarte mulţi ani în anonimat şi nu există perspective pentru o schimbare în bine.

Simona Halep a venit în Ţara Cangurilor cu două săptămâni în urmă pentru Australian Open 2022

La fete încă existăm în lumea bună în special datorită Simonei Halep. Ajunsă şi ea la borna celor 30 de ani, Simona s-a pregătit temeinic pentru un Grand Slam la care a jucat şi a pierdut cu cântec finala din 2018 cu daneza Caroline Wozniacki.

A câştigat după un an şi ceva un turneu, la Melbourne şi este optimistă în privinţa participării ei, mai ales că până în turul 4 ar avea un traseu chiar avantajos: poloneza Margareta Frech în primul tur, posibil brazilianca Beatrice Hadad Maia în turul 2 şi britanica de origine română Emma Răducanu în turul 3, care după ce a câştigat US Open este de nerecunoscut.

Cu cine joacă româncele în primul tur la Australian Open 2022

Desigur, la feminin lucrurile sunt mai complicate, în sensul în care există concurente de mare valoare, în frunte cu liderul mondial, Ashleigh Barty, care joacă la ea acasă, dar şi Aryna Sabalenka, Garbine Muguruza sau Barbora Krejcíkova.

Nu avem nici o jucătoare intrată pe tabloul principal din calificări. Celelalte românce prezente sunt Sorana Cîrstea, meci teribil de greu în primul tur cu Petra Kvitova, dar a mai bătut-o chiar anul trecut, Irina Begu, care poate trece de Oceane Dodin din Franţa şi reprezentantele noului val, Gabriela Ruse, meci cu italianca Jasmine Paolini şi Jaqueline Cristian cu belgianca Greet Minnen.

Cele mai importante partide din turul 1 de la Australian Open 2022

Masculin

Giron – Nadal

M. Ymer – Tsitsipas

Laaksonen – Medvedev

A. Zverev – Altmaier

Bashilashvili – Murray

Kyrgios – Broady

Cressy – Isner

Hurkacz – Gerasimov

Khachanov – Kudla

Schwartzmann – Krajinovic

Feminin

SIMONA  HALEP – Magdalena Frech

IRINA BEGU – Oceane Dodin

SORANA CÎRSTEA – Petra Kvitova

JAQUELINE CRISTIAN – Greet Minnen

GABRIELA RUSE – Jasmine Paolini

Barty – Tsurenko

Burel – Garbine Muguruza

Diyas – Rîbakina

Ferro – Svitolina

Kontaveit – Siniakova

Krejcikova- Petkovic

Ossorio Serano – Osaka

Sanders – Sabalenka

Stephens – Răducanu

Wang – Gauff

ADVERTISEMENT