LIVE Actualizat 26-01-2022
13:38

Australian Open 2022. Daniil Medvedev merge în semifinale după un meci fabulos de cinci seturi: “M-am întrebat ce ar face Djokovic în acest moment”

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciurile din sferturile de finală de la Australian Open, unde, din păcate, ambele noastre reprezentante au ratat șansa să ajungă.
Australian Open 2022 Daniil Medvedev merge in semifinale dupa un meci fabulos de cinci seturi Mam intrebat ce ar face Djokovic in acest moment
Daniil Medvedev s-a calificat în semifinalele Australian Open 2022
ADVERTISEMENT
26-01-2022
13:38

Daniil Medvedev merge în semifinale după un meci de poveste

Daniil Medvedev a reuşit să se califice în semifinale după un meci de poveste, cel mai bun al începutului de an. Rusul l-a învins pe Felix Auger-Aliassime, scor 6-7(4), 3-6, 7-6(2), 7-5, 6-4, după ce a salvat o minge de meci a canadianului în setul al patrulea. Partida a durat 4 ore şi 38 de minute, fiind la un moment dat întreruptă, pentru câteva minute, când acoperişul arenei a fost tras.

“Nu am idee cum am câştigat. Dacă eram pe serviciul al doilea, la minge de meci, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Felix a fost peste şi nu am ştiut ce să fac.

Atunci m-am întrebat ce ar face Djokovic în acest moment, ştiu că nu o să vă placă ce am spus. Am simţit că se schimbă ceva în jocul meu, în bine, după ce acoperişul a fost tras”, a spus Daniile Medvedev la finalul meciului.

Programul semifinalelor de la Australian Open 2022

  • Matteo Berrettini – Rafael Nadal
  • Stefanos Tsitsipas – Daniil Medvedev
26-01-2022
07:51

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în semifinale

Stefanos Tsitsipas l-a învins pe Jannik Sinner, scor 6-3, 6-4, 6-2, în sferturile de finală de la Australian Open 2022. Grecul merge în semifinale, unde îl va întâlni pe câştigătorul meciului dintre Daniil Medvedev şi Felix Auger-Aliassime.

“Ştiam că voi întâlni un jucător foarte bun. Am fost concentrat şi am jucat cu cele mai bune arme ale mele. Sunt mulţumit de tactica aleasă. Este nemaipomenit felul cum sunt susţinut aici, de public. Vă mulţumesc.

De la început mi-am construit jocul aşa cum mi-am dorit. După ce acoperişul a fost tras, mingea nu a mai sărit, dar m-am acomodat repede”, a declarat Stefanos Tsitsipas la finalul meciului.

26-01-2022
05:31

Danielle Collins - Iga Swiatek, a doua semifinală de la Australian Open 2022

Miercuri dimineaţă s-au jucat ultimele două meciuri din sferturile de finală, de pe tabloul feminin, de la Australian Open 2022. Danielle Collins a învins-o pe Alize Cornet, scor 7-5, 6-1, în timp ce Iga Swiatek a eliminat-o greu pe Kaia Kanepi, scor 4-6, 7-6(2), 6-3. Cele două jucătoarea se vor întâlni în semifinale.

În prima semifinală, Ashleigh Barty va juca împotriva lui Madison Keys. Ambele meciuri se disputa joi, în timp ce finala este programată sâmbătă.

25-01-2022
14:25

Rafael Nadal refuză să aibă controverse cu Denis Shapovalov

Spaniolul Rafael Nadal a reacționat după ce adversarul lui din sferturile de finală, canadianul Denis Shapovalov, a spus despre iberic că primește tratament preferențial din partea arbitrilor de scaun.

Știam că mi-am luat ceva mai mult timp la sfârșitul primului set. În mod normal, ei îți lasă ceva mai mult timp și eu am luat încă 30 de secunde. Cred că aveam nevoie și arbitrul a procedat corect.

Eu respect regulile. Denis Shapovalov a greșit protestând. Există o nouă regulă, care este ‘pauza de toaletă’. Și respect regulile. Nu cred că am tratament preferențial pentru că nu merit așa ceva.

Nu sunt avantaje pentru marii jucători. Nu este adevărat, acum există cronometru. Presupun ca îi este greu să accepte înfrângerea și este frustrat. Este tânăr si toti facem greșeli. Cu timpul, va înțelege ca a greșit în privința asta.

Nu voi intra în vreo controversă cu el. Regulile pe teren sunt aceleași pentru toți. Există un supraveghetor și un arbitru de scaun care aplică regulile. Îmi sună cronometrul de fiecare dată când merg la baie. A greșit, dar nu am nicio problemă, pentru ca știu ca e băiat bun”, a declarat Nadal, conform marca.com.

În timpul meciului cu Nadal, Shapovalov și-a ieșit din minți, fiind că arbitrul nu-l sancționează pe adversarul său pentru trageri de timp. „Sunteți toți niște corupți”, i-a strigat el lui Carlos Bernardes.

După care canadianul s-a dezlănțuit la conferința de presă. „Bineînţeles că primeşte tratament preferenţial. 100% se întâmplă aşa. 100%.

La toate celelalte meciuri pe care le-am jucat, ritmul a fost unul extrem de rapid pentru că arbitrii au fost tot timpul cu ochii pe ceas. La fiecare punct. Acest arbitru a făcut ca primele două seturi să dureze o oră şi jumătate.

Asta doar pentru că el trăgea de timp la fiecare punct. I s-a permis să îşi ia pauze şi după seturi, a tras de timp enorm. Pentru fix acelaşi motiv ca Nadal azi, mie nu mi s-a permis să merg la vestiar la Australian Open 2021. Şi eu chemasem medicul pe teren şi nu am mai putut merge la vestiar”, a spus Shapovalov în conferinţa de presă, informează eurosport.ro.

25-01-2022
14:00

Berrettini, în premieră în semifinalele Australian Open

Italianul Matteo Berretini, locul 7 ATP şi cap de serie numărul 7, s-a calificat în premieră în semifinalele Australian Open 2022.

Tenismenul de 25 de ani l-a învins, scor 6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2, pe francezul Gael Monfils, locul 20 şi cap de serie numărul 17, după un meci de trei ore şi 49 de minute, și a acces pentru prima dată în careul de ași la Melbourne.

Berrettini a mai jucat în semifinalele unui Grand Slam doar la US Open, în 2019, iar la ultimele trei turnee de Grand Slam a fost de fiecare dată eliminat de Novak Djokovic. În penultimul act, italianul va da piept cu spaniolul Rafael Nadal, locul 5 ATP şi cap de serie numărul 6.

A doua semifinală va fi cunoscută după meciurile de miercuri, Daniil Medvedev (Rusia) – Felix Auger-Aliassime (Canada) şi Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Jannik Sinner (Italia).

25-01-2022
08:38

Nadal, calificare chinuită în semifinale

Rafael Nadal, locul 5 ATP şi cap de serie numărul 6, s-a calificat în semifinale la Australian Open 2022, după un meci de cinci seturi şi peste patru ore cu canadianul Denis Shapovalov, locul 14 ATP şi cap de serie numărul 14.

Spaniolul, care a avut nevoie de intervenția medicului în setul 4 din cauza unor probleme stomacale, s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, după patru ore şi opt minute de joc.

În semifinale, Nadal, aflat pentru a șaptea oară în această fază a competiţiei, va evolua cu învingătorul meciului dintre italianul Matteo Berrettini, locul 7 ATP şi cap de serie numărul 7, şi francezul Gael Monfils, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 17.

25-01-2022
07:24

Shapovalov și-a ieșit din minți la meciul cu Nadal

Tenismenul canadian Denis Shapovalov a avut o ieșire nervoasă în timpul meciului cu Rafael Nadal din sferturile de finală ale Australian Open 2022 și l-a acuzat de corupție pe arbitrul Carlos Bernardes.

În pstartul setului secund, Shapovalov s-a arătat deranjat de faptul că arbitrul nu-l sancționează pe adversarul său pentru trageri de timp. Nadal a întârziat jocul întorcându-se cu spatele în momentul în care canadianul se pregătea să servească.

”Cronometrul a expirat, dar el nici acum nu e gata să joace. Spune-i! Nu e gata de joc”, s-a plâns Shapovalov arbitrului de scaun. ”Nici măcar tu nu ești gata de joc”, i-a replicat Carlos Bernardes.

”Cum adică eu nu sunt gata de joc?”, l-a întrebat canadianul. ”Păi stai și vorbești cu mine”, a fost răspunsul oficialului partidei, care l-a înfuriat la culme pe Shapovalov. ”Sunteți toți niște corupți”, i-a strigat acesta arbitrului Bernardes.

Shapovalov a continuat să comenteze și după ce game-ul s-a încheiat, moment în care Nadal l-a chemat la fileu, au stat de vorbă preț de câteva secunde și toată situația s-a dezamorsat.

25-01-2022
06:31

Kyrgios, episod controversat la Melbourne

Nick Kyrgios a ieșit din nou în evidență la Australian Open 2022, după ce a lovit un copil din tribune cu mingea într-un meci din proba de dublu.

În sferturile de finală, acolo unde Kyrgios și compatriotul său Thanasi Kokkinakis întâlnesc perechea Tim Puetz/Michael Venus, australianul a ieșit din nou în față. În startul meciului, el a lovit extrem de puternic o minge de la fileu, iar aceasta a lovit un copil aflat în tribună.

Puștiul a început să plângă, iar întâlnirea a fost întreruptă pentru scurt timp. Kyrgios a rămas șocat în prima fază, dar apoi și-a cerut scuze și i-a oferit copilului una dintre rachetele sale.

25-01-2022
05:28

Madison Keys, victorie clară cu Barbora Krejcikova

Jucătoarea americană Madison Keys, locul 51 WTA, s-a calificate în semifinale la Australian Open 2022, după ce a învins-o, pe Barbora Krejcikova, cap de serie numărul 4.

Ea s-a impus extrem de clar, scor 6-3, 6-2, într-o partidă care a durat o oră și 25 de minute. În semifinale, Madison Keys o va întâlni pe învingătoarea dintre australianca Ashleigh Barty, principala favorită a competiției, și americanca Jessica Pegula, cap de serie numărul 21.

Am sperat mult, mai ales cu Simona Halep, ca aventura românească la primul turneu de Grand Slam al anului să continue, dar, din păcate atât Simona cât şi Sorana au cedat cu 2-1 şi au părăsit o competiţie feminină în care acum Ashleigh Barty pare un Gulliver în ţara piticilor, dar la câte surprize au fost nu ar mai mira încă una.

Programul sferturilor de finală la Australian Open

Masculin

Marţi, 25 ianuarie

ora 05:00 Shapovalov – Nadal

ora 11:30 Monfils – Berrettini

Miercuri, 26 ianuarie

Auger Aliassime – Medvedev

Sinner – Tsitsipas

Feminin

Marţi, 25 ianuarie

ora 03:00 Krejcikova – Keys

ora 10:00 Barty – Pegula

Miercuri, 26 ianuarie

Collins – Cornet

Kanepi – Swiatek

La masculin lucrurile stau mult mai bine în ceea ce îi priveşte pe favoriţi. Au picat doar doi dintre ei, germanul Alexader Zverev, scos tot de un jucător tânăr apropiat de vârstă, canadianul Dennis Shapovalov, şi rusul Andrey Rublev, care s-a predat în faţa veteranului croat Marin Cilic.

ADVERTISEMENT

Astfel că în cursa pentru trofeu, dintre primii capi de serie se află acolo principalul favorit, rusul Daniil Medvedev, spaniolul Rafael Nadal şi grecul Stefanos Tsitsipas, însă acesta a arătat că are destule bile negre în evoluţie, pentru că i-au trebuit cinci seturi pentru a trece de americanul Taylor Fritz.

Sinner şi Berrettini, victorii fără set pierdut

Însă trebuie avută multă atenţie la cei doi jucători italieni, care au arătat un potenţial enorm şi care ar putea concura chiar pentru câştigarea trofeului. În special puştiul Jannick Sinner nu i-a lăsat nicio şansă favoritului tribunelor, australianul Alex Di Minaur, pe care l-a executat în trei seturi.

ADVERTISEMENT

Tot trei seturi i-au trebuit şi lui Matteo Berrettini pentru a trece de al doilea spaniol ajuns în optimi, Pablo Carreno Busta, deşi pe hârtie ibericul pornea favorit. Cei doi italieni au servici foarte bun, se deplasează foarte rapid în teren şi lovesc foarte puternic mingea, căutând să scurteze fiecare schimb de mingi.

Principalul favorit se bate cu învingătorul lui Alexander Zverev

Principalul favorit, rusul Medvedev, îl va întâlni în sferturi pe cel de-al doilea jucător canadian, al doilea jucător de culoare după Gael Monfils, ajuns în această fază, Roger Auger-Aliassime. Medvedev e favorit, însă nu va fi un meci uşor, după ce a avut probleme serioase şi în optimi cu americanul Maxime Cressy. Grecul Tsitsipas îl va avea în faţă pe Jannick Sinner şi orice este posibil în acest meci.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal, cel care s-a bucurat cel mai tare de faptul că Novak Djokovic a avut interdicţie de a rămâne în Australia, speră să dea lovitura la Antipozi. Acum adversar îi va fi Dennis Shapovalov, învingătorul fără drept de apel al lui Alexander Zverev. Iar Matteo Berrettini îşi va măsura forţele cu soţul Elinei Svitolina, francezul Gael Monfils şi ar putea reuşi calificarea în semifinale.

Cine ar putea să o oprească pe Ashleigh Barty?

În turneul feminin pare că s-a făcut vid în jurul liderului mondial Ashleigh Barty. Toate numele importante, exceptându-le pe cehoiaca Barbora Krejcikova, câştigătoarea Roland Garros 2021, şi poloneza Iga Swiatek, campioană tot la Roland Garros, în 2020, au fost şterse de pe harta turneului şi au rămas numai jucătoare care abia acum ajung într-un sfert de finală la un Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Barty va juca împotriva americancei Jessica Pegula şi normal că e mare favorită. Krejcikova are meci echilibrat cu Madison Keys, dar partidele la care nimeni nu s-ar fi aşteptat în această fază le aduc la rampă pe învingătoarea Simonei Halep şi cea a Arynei Sabalenka.

Pasărea Phoenix din Estonia

Kaia Kanepi este o jucătoare aflată aproape de apusul carierei. La începutul acestui an mărturisea că la 36 de ani se gândeşte serios să mai joace doar acest sezon, după care să spună stop. Nimeni nu o băga în seamă la Australian Open până când, pe nevăzute, a ajuns în optimi şi acolo a detonat bomba, victorie în faţa unei jucătoare de top 5, Aryna Sabalenka. Acum o va avea în faţă pe Iga Swiatek, cea care a întors meciul cu Sorana Cîrstea de la 0-1.

Franţuzoiaca Alize Cornet are şi ea 32 de ani şi până la acest moment nu atinsese vreodată faza sferturilor de finală la un turneu de Grand Slam. A bătut-o, pentru că a rezistat mai bine fizic la canicula de 33 de grade, pentru a patra oară în carieră pe Simona Halep şi acum va juca împotriva americancei Danielle Collins şi totul e posibil.

ADVERTISEMENT