Simona Halep

Australian Open, în pericol? Simona Halep: “Nu revin decât dacă sunt sută la sută refăcută!”

20.10.2018 | 12:29
Australian Open in pericol Simona Halep Nu revin decat daca sunt suta la suta refacuta

Simona Halep şi-a încheiat sezonul, după anunţul retragerii de la Turneul Campioanelor, şi speră că va fi pregătită pentru startul în 2019. Într-un interviu exclusiv oferit pentru FANATIK.RO, chiar la Singapore, liderul mondial a vorbit despre planurile pentru ianuarie 2019 şi despre şansele sale de a juca la următoarea competiţie majoră, Australian Open.

“Eu sper să fiu 100% la Shenzhen, așa cum apreciază și Darren. Consider că perioada până la turneul din China este destul de lungă și am timp să mă refac, să fiu aptă. Dar nu pot să fiu sigură, pentru că, iată, am învățat că nu te joci cu accidentările. Sper să fiu bine, mai multe nu mă hazardez să spun! Repet, dacă nu sunt sută la sută refăcută, sigur nu voi reveni pe teren în meciuri oficiale! Totuşi, nu cred că prezenţa la Australian Open este în pericol”, a declarat Simona Halep pentru FANATIK.RO.

Simona Halep interviu pentru FANATIK din Singapore. Regretă că a jucat în China

Simona Halep a recunoscut că poate ar fi fost mai bine pentru ea să nu joace la turneele din China, Wuhan şi Beijing. A ales să forţeze, în special cu Dominika Cibulkova, la doar câteva zile după ce a suferit accidentarea la spate, în timpul unui meci de pregătire contra Petrei Kvitova. Tot în interviul oferit pentru FANATIK.RO, Simona mai spune că ar fi avut o şansă să joace la Singapore dacă s-ar fi oprit la Wuhan. Ba chiar vorbeşte deschis despre o situaţie extremă. Aceea în care ar fi nevoită să se retragă din tenis din cauza problemelor medicale.

Simona Halep a primit vineri, la Singapore, trofeul de cea mai bună jucătoare din 2018. Distincţia vine în ciuda faptului că nu a reuşit să obţină nicio victorie în această toamnă. Iniţial ieşită din formă, apoi accidentată, românca s-a retras de la Moscova şi Singapore, ultimele două turnee ale anului. A anunţat joi că nu va juca la Turneul Campioanelor, deoarece nu s-a refăcut în timp util după durerile la spate. Locul ei va fi luat de Kiki Bertens, din Olanda.