Sport

Australian Open a pierdut 62,2 milioane euro în 2021. Elanul organizatorilor pentru 2022 ponderat de Omicron

Federația Australiană de Tenis, organizatoarea Australian Open, a avut pierderi mari din pricina pandemiei. Rezultatele vaccinării au readus optimismul, însă tulpina Omicron poate da totul peste cap.
05.12.2021 | 10:53
Australian Open a pierdut 622 milioane euro in 2021 Elanul organizatorilor pentru 2022 ponderat de Omicron
ADVERTISEMENT

Pandemia Covid-19 și măsurile de securitate de la Australian Open au condus la pierderi majore pentru Federația Australiană de Tenis, organizatoarea turneului.

Potrivit raportului pentru exercițiul financiar 2020-2021, este vorba despre o sumă de circa 100 de milioane de dolari australieni. Ceea ce înseamnă 62,2 milioane de euri. Și aceasta după ce anul precedent se încheia cu un profit de 4,2 milioane de dolari australieni (2,6 milioane euro). Iar în 2018-19 se înregistrase un plus de 6,6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Măsurile de securitate la Australian Open cauza pierderilor

Măsurile de securitate pentru organizarea Australian Open sunt la originea pierderilor. Acestea au indus, mai întâi, costul transportului cu avionul al jucătorilor, în condițiile în care numărul de curse a fost redus drastic.

Apoi, reamintim, organizatorii au impus o carantină obligatorie de două săptămâni pentru toți participanții la turneu. Cu costurile aferente de cazare și masă în condiții speciale.

ADVERTISEMENT

N-a fost totul. Organizatorii au fost obligați să respecte o limită maximă de 30.000 de persoane pe zi. Ceea ce înseamnă 50% din capacitatea complexului.

Acest fapt a condus la o reducere a încasărilor pe două planuri. Mai întâi veniturile din bilete. Iar deficitul a fost amplificat de faptul că au existat cinci zile în care fanilor li s-a interzis total accesul. Și, pe de altă parte, reducerea numărului de fani, a dus și la o scădere a încasărilor de publicitate.

ADVERTISEMENT

Potrivit raportului anual al Federației, pierderile ”sunt în conformitate cu așteptările și reflectă provocările din timpul pandemiei de Covid-19”.

Ce se întâmplă în 2022

Pierderea a făcut ca rezervele Tennis Australia, de 80 de milioane de dolari australieni, să fie epuizate. Iar organismul a contractat un împrumut de 40 de milioane de dolari pentru a organiza turneu din 2022.

ADVERTISEMENT

Lucrurile se vor schimba la ediția 2022 a Australian Open, care va începe pe 17 ianuarie. Daniel Andrews, premierul statului Victoria, cel care trebuia să ia decizia finală a anunțat că se va reveni la normal.

O decizie logică în condițiile în care controalele la frontierele externe și interne ale Australiei sunt relaxate pe măsură ce ratele de vaccinare în țară cresc. În momentul de față, la nivelul țării, 73,3% din populația peste 16 ani este vaccinată cu două doze. În plus, 4,49% sunt persoane cu una.

Iar cifrele cresc zilnic. Estimându-se că la mijocul lunii decembrie se va trece peste 80 de procente pentru schema completă. În statul Victoria, lucrurile stau mai bine. S-a trecut deja de 90% în ceea ce privește numărul persoanelor de peste 12 ani vaccinate.

Directorul turneului, Craig Tiley, a precizat însă încă din octombrie că toți participanții vor trebui să aibă schema completă de vaccinare. Este vorba atât despre jucători, cât și despre fani sau persoanele implicate în organizare.

Optimism ponderat de Omicron

Tennis Australia este optimistă cu privire la rezutatele financiare. Care, potrivit reglementărilor din această țară, iau în calcul perioada septembrie 2021- iulie 2022.

Pe de altă parte, în ultima vreme acesta a început să devină moderat ca urmare a apariției tulpinei Omicron. Cea mai contagioasă de până acum. Deja s-au înregistrat primele cazuri și la Antipozi. Și, până la momentul în care se vor cunoaște exact efectele acesteia și măsurile induse este greu de estimat în ce măsură va afecta derularea evenimentelor cu public. Și a Australian Open implicit.

 

 

ADVERTISEMENT