Simona Halep

Australian Open: Semifinala Simona Halep – Garbine Muguruza a bătut orice record de audiență!

10.02.2020 | 19:15
Australian Open Semifinala Simona Halep  Garbine Muguruza a batut orice record de audienta
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu a reușit să câștige Australian Open, după ce a pierdut în semifinale cu Garbine Muguruza, scor 6-7, 5-7, însă a bifat un record absolut de audiență. Asta, în condițiile în care meciul transmis de Eurosport a fost cel mai vizionat eveniment sportiv transmis în 2020 în România de postul TV.

Semifinala Simona Halep – Garbine Muguruza, record de audiență

Performanța reușită de Simona Halep, prin intermediul Eurosport, e de remarcat în condițiile în care diferențele de fus orar au dat peste cap programul fanilor europeni ai tenisului. Când anumite meciuri se joacă la ora 3 dimineața, ora României, e de înțeles.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, audiența Eurosport a crescut cu 4% în raport cu precedentul Australian Open, semn că fanii par dispuși să se trezească târziu în noapte pentru a urmări sportul favorit.

Din fericire pentru fanii români, partida dintre Halep și Muguruza s-a desfășurat la ora amiezii în Australia, pe o căldură infernală, însă la o oră accesibilă pentru România: ora 10:00 dimineața. Așadar, partida a înregistrat o cotă de piață de 30% pe segmentul masculin 18-54 de ani, cu un rating de 3,3%.

ADVERTISEMENT

Partida de tenis a înregistrat cea mai mare audiență de pe Eurosport 1 în acest an, ajungând la aproape 800.000 de oameni la nivel național.

Nu doar meciul Simonei Halep a fost de interes pentru fanii români.  Finala masculină de la Australian Open a urmat în topul celor mai urmărite meciuri, cu o cotă de piață de 12% pe segmentul masculin 18-54 de ani și 8% pe targetul comercial 18-49. Audiența medie de-a lungul partidei a măsurat 190.000 de persoane, cu un reach total de 711.000 de persoane.

ADVERTISEMENT

De asemenea, finala feminină a înregistrat o cotă de piață de 14%, respectiv 9% pe segmentele menționate mai sus, ajungând la 340.000 de persoane la nivel național, cu o audiență medie de 146.000 de persoane.

Simona Halep nu a reușit să câștige Australian Open

2020 părea a fi anul Simonei Halep la Australian Open, însă românca s-a oprit în semifinale, unde nu a putut trece de Muguruza.

ADVERTISEMENT

Comparativ cu 2019, a fost totuși un progres pentru Halep. În 2019, românca era eliminată în optimi la Australian Open, după un meci cu Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4.

  • 2 ore și 7 minute a durat partida dintre Halep și Muguruza
ADVERTISEMENT