Sport

Novak Djokovic s-a calificat în finala de la Australian Open! Sârbul va juca pentru trofeu și poziția de lider mondial cu Stefanos Tsitsipas

Vezi aici în format LIVE stream Novak Djokovic - Tommy Paul și Elena Rîbakina - Viktoria Azarenka, precum și celelalte meciuri din semifinalele Australian Open.
27.01.2023 | 13:01
Novak Djokovic sa calificat in finala de la Australian Open Sarbul va juca pentru trofeu si pozitia de lider mondial cu Stefanos Tsitsipas
Novak Djokovic s-a calificat în finala de la Australian Open. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
27-01-2023
10:58

Novak Djokovic - Tommy Paul 7-5, 6-1, 6-2

7-5, 6-1, 6-2: Novak Djokovic are nevoie de o singură minge de meci pentru a închide meciul.

7-5, 6-1, 4-1: Novak Djokovic continuă jocul bun arătat în setul secund. Fostul lider ATP se îndreaptă spre a zecea finală la Australian Open.


7-5, 6-1: Novak Djokovic a câștigat lejer al doilea set. Tommy Paul și-a făcut o singură dată serviciul la 5-0. 

7-5, 3-0: Tommy Paul nu contează pe tabelă în startul de set secund, iar sârbul se distanțează rapid.


7-5: Novak Djokovic s-a impus în cele din urmă și a câștigat primul set după fix o oră de joc.

5-5: Revenire spectaculoasă a americanului. Și-a câștigat lejer game-urile pe serviciu și a izbutit să fac break-ul.

5-2: Tommy Paul a salvat o minge de set, însă Novak Djokovic va servi pentru a câștiga prima manșă.

3-0: Novak Djokovic s-a distanțat pe tabelă după ce a salvat o minge de break în primul game.

Meciul a început!

27-01-2023
07:07

Karen Khachanov - Stefanos Tsitsipas 6-7(2), 4-6, 7-6(6), 3-6

Stefanos Tsitsipas (4 ATP) și al treilea favorit la câștigarea competiției s-a calificat, în premieră, în finala turneului de Mare Șlem de la Australian Open. Tenismenul grec s-a impus în patru seturi, la capătul unui meci echilibrat, scor 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-3 împotriva lui Karen Khachanov (20 ATP) și cap de serie numărul 18.

Astfel, sportivul în vârstă de 24 de ani și-a depășit cea mai bună performanță la Melbourne după semifinalele jucate în 2019, 2021 și 2022. În meciul împotriva lui Karen Khachanov, aflat la a doua semifinală consecutivă de Mare Șlem, Stefanos Tsitsipas a reușit nu mai puțin de 18 ași. 

În meciul pentru trofeu, Stefan Tsitsipas îl va înfrunta pe câștigătorul meciului Novak Djokovic – Tommy Paul care va începe nu înainte de ora 10:30, ora României. În drumul spre finală, Stefanos Tsitsipas i-a învins pe Q. Halys, R. Hijikata, T. Griekspoor, J. Sinner, J. Lehecka și K. Khachanov.

26-01-2023
11:06

Magda Linette - Aryna Sabalenka 6-7, 2-6

6-7(1), 2-6: Aryna Sabalenka a avut trei mingi de meci pe serviciul polonezei, însă nu a reușit să le convertească. Pe propriul serviciu, bielorusa a închis meciul și s-a calificat în finala Australian Open. 

6-7(1), 1-4: Aryna Sabalenka își face fără probleme serviciul și câștigă din nou pe serviciul advers.

6-7(1), 1-2: Aryna Sabalenka trece în față, în setul secund.


6-7(1): Aryna Sabalenka s-a impus la capătul unui set foarte echilibrat. Sportiva din Belarus, mai bine clasată, a câștigat la 1 în tie-break. 

4-5: S-a mers cu serviciul după schimbul de break-uri din startul meciului. Ambele jucătoare au servit câte un as. 

2-2: Magda Linette a izbutit să fac break în primul game al meciului, însă Aryna Sabalenka a revenit. 

A doua semifinală de la Australian Open a început.

26-01-2023
08:50

Rybakina - Azarenka 7-6(4), 6-3

7-5, 6-3: Elena Rybakina s-a calificat în finala Australian Open după o oră și 43 de minute de joc. 

7-5, 5-2: Elena Rybakina a izbutit să facă al doilea break în set și este cu un pas în finala de la Australian Open. 

7-6, 2-1: Azarenka este prima care cedează pe propriu serviciu în setul secund.


7-6(4): Elena Rybakina s-a impus în tie-break și este cu un pas în finala turneului de la Australian Open. 

6-6: Echilibrul s-a menținut pe tot parcursul setului, iar cele două jucătoare au intrat în tie-break. 

5-4: Elena Rybakina a trecut în avantaj după ce Azarenka și-a pierdut de două ori serviciul. Sportiva din Kazakhstan a avut o minge de set pe care nu a materializat-o, iar Azarenka a făcut rebreakul.

2-1: Ambele jucătoare și-au câștigat serviciul.

1-0: Elena Rybakina a câștigat lejer primul game al partidei.

Elena Rybakina – Victoria Azarenka este prima semifinală de la Australian Open pe tabloul feminin. Partida se dispută pe Rod Laver Arena.

26-01-2023
07:13

Rybakina - Azarenka și Linette - Sabalenka se joacă azi pentru un loc în marea finală de la Australian Open

Primul meci al zilei pe tabloul feminin de la Australian Open este cel care le pune față în față pe Rybakina (25 WTA) și Azarenka (24 WTA). Partida va avea loc joi, ora 10:30, ora României pe Rod Laver Arena. 

Campioana en-titre de la Wimbledon și semifinalistă, în premieră, la Australian Open, Elena Rybakina a câștigat singurul duel direct cu Victoria Azarenka la Indian Wells 2022, scor 6-3, 6-4. De cealaltă parte, jucătoarea din Belarus a revenit pentru prima oară după 10 ani în penultimul act la Melbourne. 

În 2012 și 2013, fostul lider WTA se impunea în primul Mare Șlem al anului. Învingătoarea din această partidă o va înfrunta pentru marele trofeu pe câștigătoarea meciului Linette – Sabalenka. 

Partida are loc imediat după încheierea primei semifinale. Magda Linette (45 WTA) este marea surpriză de la Australian Open. Tenismena poloneză a acces pentru prima oară în semifinalele unui turneu de Mare Șlem la 30 de ani.

Spre deosebire de Magda Linette, Aryna Sabalenka (5 WTA) se află la a patra semifinală de Mare Șlem și va încerca în premieră să câștige un astfel de turneu major. Partida este programată nu mai devreme de ora 12:00. Ambele dueluri directe precedente au fost câștigate de sportiva din Belarus care nu a pierdut set la actuala ediție a Australian Open. 

ora 10:30 Elena Rybakina – Victoria Azarenka

ora 12:00 Magda Linette – Aryna Sabalenka

Mai avem un singur pas până când se va juca pentru primele trofee de Grand Slam al acestui an, cele de la Australian Open. Sâmbătă, 28 ianuarie, și duminică, 29 ianuarie, vor avea loc finalele, după binecunoscutul sistem mai întâi finala femininâ și cele de dublu mixt și masculin și apoi finala masculină și cea de dublu femei. În care începem să visăm că am putea avea o neașteptată prezență românească prin Gabriela Ruse.

Novak Djokovic – Tommy Paul și Elena Rîbakina – Viktoria Azarenka sunt cele mai tari meciuri din semifinale la simplu de la Australian Open

Semifinalele din acest an de la primul turneu de Grand Slam, Australian Open, oferă destule surprize, atât în turneele de simplu, cât și în cele de dublu. Dacă în competiția masculină avem totuși două nume din top 5, respectiv multiplul câștigător Novak Djokovic și grecul Stefanos Tsitsipas, la feminin Viktoria Azarenka, de trei ori învingătoare la Antipozi, și Elena Rîbakina, câștigătoare în 2022 la Wimbledon, se vor afla față în față în penultimul act.

ADVERTISEMENT

În schimb, prezențele rusului Karen Khachanov și a americanului Tommy Paul sunt mari surprize la masculin, la fel poloneza Magda Linette, pentru că bielorusa Aryna Sabalenka e un nume din top 10 de câțiva ani. Să nu uităm nici de imensa surprizâ plăcută produsă de calificarea Gabrielei Ruse în semifinalele probei de dublu femei.

Joi, 26 ianuarie

SIMPLU FEMININ

  • ora 10:30 Rîbakina – Azarenka
  • ora 12:00 Sabalenka – Linette

DUBLU MASCULIN

  • ora 04:00 Chardy/Martin – Nis/Zielinski
  • ora 05:30 Hijikata/Kubler – Granollers/Zeballos

Vineri, 27 ianuarie

SIMPLU MASCULIN

  • ora 10:30 Tsitsipas – Khachanov
  • ora 13:00 Djokovic – Paul

DUBLU FEMININ

  • ora 04:00 Ayoma/Shibahara – Gauff/Pegula 
  • ora 05:30 RUSE/Kostyuk –  Krejcikova/Siniakova

Cine transmite la TV meciurile Novak Djokovic – Tommy Paul și Elena Rîbakina – Viktoria Azarenka, precum și celelalte semifinale de la Australian Open

Toate partidele care au loc în semifinale la turneul de Grand Slam Australian Open vor putea fi urmărite pe micile ecrane în direct și în exclusivitate pe programele Eurosport. Logic, meciurile din competițiile de simplu masculin și simplu feminin vor avea parte de o audiență incomparabil mai mare decât cele de dublu, oricâte de spectaculoase ar fi acestea prin schimbul foarte rapid de mingi.

ADVERTISEMENT

În semifinalele feminine, care se desfășoară joi, întrucât meciul pentru trofeu este programat sâmbătă, capul de afiș, din punctul de vedere al organizatorilor, nu este confruntarea dintre două câștigătoare de Grand Slam, Elena Rîbakina și Viktoria Azarenka, ci partida dintre bielorusa Aryna Sabalenka și revelația poloneză Magda Linette. La masculin, meciul Novak Djojovic – Tommy Paul este, cum era de așteptat, partida vedetă.

Joi, 26 ianuarie

  • ora 04:00 Chardy/Martin – Nis/Zielinski (Eurosport 1)
  • ora 05:30 Hijikata/Kubler – Granollers/Zeballos (Eurosport 1)
  • ora 10:30 Elena Rîbakina – Viktoria Azarenka (Eurosport 1)
  • ora 12:00 Aryna Sabalenka – Magda Linette (Eurosport 1)
ADVERTISEMENT

Vineri, 27 ianuarie

  • ora 04:00 Ayoma/Shibahara – Gauf/Pegula (Eurosport 1)
  • ora 05:30 RUSE/Kostyuk – Krejcikova/Siniakova (Eurosport 1)
  • ora 10:30 Stefanos Tsitsipas – Karen Khachanov (Eurosport 1)
  • ora 13:00 Novak Djokovic – Tommy Paul (Eurosport 1)

Novak Djokovic aleargă după al zecelea titlu la Australian Open, Azarenka îl vrea pe al patrulea

În turneul masculin, deși era considerat favoritul nr. 4, sârbul Novak Djokovic a fost mereu principalul candidat la câștigarea trofeului, ceea ce ar însemna o îmbunătățire a recordului de 9 succese la Melbourne, un al zecelea făcând imposibilă, cel puțin pentru o bunâ perioadă de timp, egalarea acestei performanțe. Djokovic îl va avea în premieră ca adversar pe americanul Tommy Paul, locul 37 mondial.

ADVERTISEMENT

La feminin, evenimentul principal, chiar dacă meciul e pus ca deschidere, este Elena Rîbakina – Viktoria Azarenka. Prima a reușit vara trecută, la Wimbledon, în finala cu Ons Jabeur, primul trofeu de Grand Slam. Bielorusa are deja trei succese la Melbourne, dar cu ani buni în urmă și de mulți ani nu a mai ajuns într-o semifinală de Grand Slam. Există un singur precedent, 2-0 pentru kazahă în 2022 la Indian Wells.

Gabi Ruse crede că poate da marea lovitură, calificarea în finala de dublu feminin

În a doua semifinală masculină, grecul Stefanos Tsitsipas. la a patra semifinală la Australian Open, îl are ca adversar pe rusul Karen Khachanov, care până acum ajunsese de trei ori doar în turul 3 la Melbourne și pe care îl conduce la general cu scorul de 5-1. La feminin, bielorusa Aryna Sabalenka, în căutarea primului titlu de Grand Slam, întâlnește marea suprizâ a turneului, poloneza Magda Linette. Scorul direct este 2-0 Sabalenka, fără set pierdut.

România părea a fi terminat repede misiunea la Australian Open, după ce Irina Begu, locul 28 mondial, a făcut un turneu foarte slab, ieșind în turul 2, învinsă de Laura Siegemund. Însă marea surpriză o oferă Gabriela Ruse, care alături de partenera ei, ucraineanca Marta Kostyuk, a avansat până în semifinale, unde au dat peste cel mai bun dublu din lume, cehoiacele Barbora Krejcikova și Ekaterina Siniakova. Acestea au în palmares șase titluri de Grand Slam, dintre care trei anul trecut, câte două la Roland Garros și Wimbledon, unul la Australian Open și la US Open, plus titlul olimpic la dublu feminin la Tokyo. Și, totuși, Gabriela Ruse crede în posibilitatea de a juca finala.

ADVERTISEMENT