News

Austria a anunțat carantină pe toată luna noiembrie. Interdicție de circulație după ora 20:00

31.10.2020 | 21:52
Austria a anuntat carantina pe toata luna noiembrie Interdictie de circulatie dupa ora 2000
ADVERTISEMENT

Austria anunță carantină pentru toată luna noiembrie. Pe rând, în ultimele zile, Franța, Germania sau Belgia au intrat în lockdown pentru perioada următoare. Pandemia face ravagii în toată Europa. Valul doi se dovedește necruțător, iar rata de infectare este alarmantă.

Guvernul austriac a precizat că măsurile noi de restricție vor intra în vigoare de marți, 3 noiembrie.

ADVERTISEMENT

”O a doua izolare este implementată până la sfârşitul lui noiembrie”, a transmis, într-o conferinţă de presă, cancelarul Sebastian Kurz.

Austria intră în carantină de marți, 3 noiembrie

Lockdown-ul este impus până la finalul lunii noiembrie. Printre măsuri se numără interdicţia circulaţiei pe timpul nopţii şi închiderea restaurantelor, hotelurilor, instituţiilor culturale şi sportive.

ADVERTISEMENT

 ”Nu am luat această decizie cu uşurinţă, dar ea este necesară”, a declarat cancelarul, conform Reuters.

Austria a raportat foarte multe cazuri noi de coronavirus în ultimele zile, când s-a sărit de pragul de 5.000 de infectări.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii se aplică între orele locale 20.00 şi 6.00. Vor rămâne deschise creșele și școlile, iar liceele şi universităţile trec la învăţământul la distanţă.

ADVERTISEMENT

Vecinii austriecilor, germanii au anunțat un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie. În schimb, Franța a intrat în carantină totală.

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a transmis Emmanuel Macron.

ADVERTISEMENT
Tags: