News

Austria a decis să suspende cursele aeriene regulate cu România. Precizările Ministerului de Externe

14.07.2020 | 22:37
Austria a decis sa suspende cursele aeriene regulate cu Romania Precizarile Ministerului de Externe
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că Austria a decis să suspende cursele aeriene cu mai multe țări printre care și România. Întreruperea legăturilor aeriene intră  în vigoare din 16 iulie, potrivit News.ro.

Suspendarea curselor aeriene regulate directe este stabilită, deocamdată, pentru o perioadă de două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Potrivit informaţiilor oficiale comunicate de către autorităţile austriece, începând cu data de 16 iulie a.c, ora 00.00, vor fi suspendate cursele aeriene regulate directe din mai multe state, printre care se numără şi România. Noile reglementări sunt valabile până la data de 31 iulie 2020”, a transmis MAE.

Ministerul de Externe a precizat că va menține dialogul cu autoritățile austriece și vor anunța elementele de noutate care vor fi decise de către oficialii de la Viena.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65 şi 0043-1-505.23.81, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0043-699.117.26027”, se arată în comunicatul ministerului

Ministerul Afacerilor Externe recomandă celor interesați consultarea periodică a paginilor de internet ale ministerului și ambasadei României la Viena: http://viena.mae.ro/ şi http://www.mae.ro/.

ADVERTISEMENT

Ce condiții a impus Austria pentru români

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de infecție cu coronavirus din România, din ce în ce mai multe state au restricționat sau chiar interzis accesul cetățenilor români pe teritoriul lor.

Nu mai puțin de 20 de state au impuse asemenea restricții: Austria, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

ADVERTISEMENT

Astfel, Austria a condiționat și accesul pe cale terestră, astfel că românii vor putea intra în acest stat doar dacă prezintă un certificat medical, în limba engleză sau germană, de test negativ pentru SARS-CoV-2.

Rezultatul testului  nu trebuie să fie mai vechi de 4 zile. Cine nu are certificatul se supune izolării timp de 14 zile.

ADVERTISEMENT