Sport

Austria, calificare fără cusur pe Arena Naţională! Blatul aşteptat împotriva Ucrainei, spulberat de evoluţia magistrală a lui Alaba&co

Austria s-a calificat în optimile de finală de pe locul doi în grupa C după ce a învins cu 1-0 Ucraina. Shevchenko spera la o remiză, dar a rămas cu şanse infime pentru optimi.
21.06.2021 | 21:09
Austria calificare fara cusur pe Arena Nationala Blatul asteptat impotriva Ucrainei spulberat de evolutia magistrala a lui Alabaco
ADVERTISEMENT

Meciul de pe Arena Naţională dintre Austria şi Ucraina a fost considerat cel mai controversat de la această ediţie. O remiză ducea în proporţie de 99% ambele formaţii în optimi: Ucraina de pe locul doi şi Austria pe trei, ambele cu 4 puncte, diferenţa fiind doar de un gol marcat în plus de echipa lui Shevchenko.

Austria, calificare fără cusur pe Arena Naţională! Blatul aşteptat, spulberat de evoluţia austriecilor

Selecţionerul Ucrainei a spus înainte de meci că echipa lui ştie ce are de făcut pentru a se califica, însă gândul unei remize de salon i-a obsedat prea mult pe ucrainieni. De cealaltă parte, Austria avea alte planuri.

ADVERTISEMENT

Egalul califica, în proporţie covârşitoare, selecţionata lui Franco Foda, însă Austria nu a venit la Bucureşti pentru o remiză. A venit să obţină locul doi. Şi avea să facă cel mai bun meci de la Euro 2020.

Alaba, Sabitzer şi Arnautovic au creat panică în defensiva adversă

Începutul de meci a fost deschis, cu austriecii având două ocazii bune în debut de meci. Ucraina a replicat printr-o incursiune a lui Yarmolenko, a cărui inteţie a fost excelent citită de Bachmann, portarul austriac care a reuşit să reţină centrarea.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Foda au fost mai prezenţi în atac, au avut o evoluţie mai consistentă în prima parte. Alaba, Sabitzer şi Arnautovic au creat panică în apărarea adversă, în timp ce ucrainienii s-au mulţumit să aştepte ocaziile de contraatac, fiind avantajaţi de remiză.

Austria, calificare fără cusur pe Arena Naţională! Blatul aşteptat împotriva Ucrainei, spulberat de evoluţia magistrală a lui Alaba&co
Serhiy Sydorchuk si Florian Grillitsch in meciul de fotbal dintre Ucraina si Austria, din cadrul EURO 2020, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 21 iunie 2021. Sursa: sportpictures.eu

Baumgartner a spart gheaţa după un corner!

Egalitatea a persistat până în minutul 21 când Baumgartner a confirmat dominarea austriacă şi pe tabelă. A reluat cu talpa în plasă după un corner excelent executat de Alaba. Cu doar două minute în urmă, Baumgartner a fost comoţionat la un duel aerian cu Yarmolenko şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Ucraina a urcat liniile după primirea golului şi a fost aproape de egalare în minutul 29 când Bachmann a apărat foarte bine şutul lui Shaparenko. Deşi a înscris la două minute după ce s-a lovit cap în cap cu Yarmolenko, Baumgartner a resimţit dureri în zona cefei şi a fost înlocuit în minutul 33 cu Schopf.

Ratări uriaşe în finalul primei reprize: Arnautovic şi Lainer au irosit şanse uriaşe

După câteva minute în care Ucraina a dat semne de viaţă în atac, austriecii au revenit la controlul meciului şi au ratat o ocazie mare prin Lainer. Şutul său l-a pus la grea încercare pe Bushchan, care a respins în corner.

ADVERTISEMENT

În finalul primei părţi, Arnautovic a ratat singur cu portarul după un contraatac blitz excelent executat de austrieci. Putea fi golul care să închidă ecuaţia locului doi în grupă şi a calificării. Şi nu avea să fie singura a finalului de repriză.

Sabitzer, Arnautovic şi Lainer au ratat trei şanse bune în decurs de două minute. Ucrainienii au părut timoraţi de forţa emanată de Austria, care a făcut cea mai bună repriză de la acest turneu final.

Roman Yaremchuk, Mykola Matviyenko, Christoph Baumgartner, Stefan Lainer si Oleksandr Karavaev in meciul de fotbal dintre Ucraina si Austria, din cadrul EURO 2020, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 21 iunie 2021. Sursa foto: sportpictures.eu
Roman Yaremchuk, Mykola Matviyenko, Christoph Baumgartner, Stefan Lainer si Oleksandr Karavaev in meciul de fotbal dintre Ucraina si Austria, din cadrul EURO 2020, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 21 iunie 2021. Sursa foto: sportpictures.eu

Austria, în controlul meciului în partea secundă! Ucraina, fără imaginaţie în atac

În debutul părţii secunde, tot Austria a fost mai periculoasă. Schlager a şutat pe poarta lui Bushchan, însă portarul a fost din nou la post. Atacurile echipei lui Foda au continuat şi acelaşi Arnautovic a trecut pe lângă gol.

Pericolul pentru poarta lui Bachmann a venit tot de la ai lui. Portarul austriac a fost întins serios de o respingere greşită a lui Lainer. Începând cu minutul 60, austriecii au scăzut puţin viteza de joc şi au încercat să ţină cât mai mult de minge.

Ucraina a părut o echipă debusolată, depăşită de miza meciului, fără imaginaţie în ofensivă. Elevii lui Shevchenko au fost ţinuţi în meci de ratările adversarilor, însă nu au reuşit să pună presiune pe poarta austriacă.

Fanii Ucrainei, dezamăgiţi de evoluţia favoriţilor
Fanii Ucrainei, dezamăgiţi de evoluţia favoriţilor. Sursa: sportpictures.eu

Final controlat perfect de naţionala lui Foda! Au absorbit cu uşurinţă atacurile adverse

Formaţia lui Franco Foda a jucat foarte sus, a părut că are mereu controlul meciului, o stăpânire de sine impresionantă pentru o formaţie care până la acest meci nu a impresionat în niciun fel. Ambianţa din tribune a fost dominată în majoritatea meciului de ucrainieni, însă în ultimele 10 minute, cei 2000 de fani austrieci din tribune au făcut legea.

Pe gazon, Austria nu a avut probleme în a conserva rezultatul, în final de meci când presiunea Ucrainei trebuia să fie cea mai puternică. Elevii lui Franco Foda au absorbit foarte bine atacurile adverse, multe dintre ele fiind lipsite de lucididate.

Ucraina s-a cramponat prea mult de egalul care o califica în optimi! Naţionala lui Sheva, cu şanse infime pentru optimi

Blatul discutat de mulţi nu s-a întâmplat pentru că Austria a vrut neapărat să obţină locul doi din grupă, iar Ucraina s-a cramponat prea mult de remiza care o punea într-o postură favorabilă. Echipa lui Franco Foda a venit la Bucureşti să câştige şi şi-a luat singură toate cele trei puncte.

Pentru Ucraina, dezamăgirea este imensă, şansele de a merge mai departe cu 3 puncte de pe locul trei fiind scăzute. Elveţia a adunat deja patru puncte şi rămâne de văzut cum va arăta situaţia finală din celelalte grupe.

Adversar de clasă pentru Austria! Joacă împotriva Italiei pe Wembley

De cealaltă parte, pentru Austria vine un adversar de un alt calibru la Euro. Echipa lui Franco Foda va întâlni în optimi, pe 26 iunie, naţionala Italiei, meci care se va disputa pe stadionul Wembley.

Fanii austriecilor, în extaz după calificarea în optimile de finală. Sursa: sportpictures.eu
Fanii austriecilor, în extaz după calificarea în optimile de finală. Sursa: sportpictures.eu
  • 1 şut pe poartă a avut Ucraina
  • 10.472 de fani au fost prezenţi pe Arena Naţională

 

ADVERTISEMENT