News

Austria, fără certificatele verzi generate de vaccinul Johnson! De ce nu mai sunt valabile

Austria, fără certificatele verzi generate de vaccinul Johnson! De ce nu mai sunt valabile și ce se întâmplă cu persoanele imunizate deja cu acest ser
03.01.2022 | 19:15
Austria fara certificatele verzi generate de vaccinul Johnson De ce nu mai sunt valabile
ADVERTISEMENT

Executivul de la Viena nu a mai stat o clipă pe gânduri și a decis ca certificatele verzi COVID-19 cu vaccinul Johnson&Johnson să nu mai fie valabile pe întreg teritoriul ţării.

S-a ajuns la ceastă concluzie după ce majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 din Germania s-au infectat cu acest virus, deşi au primit serul Johnson & Johnson.

ADVERTISEMENT

Austria, fără certificatele verzi generate de vaccinul Johnson&Johnson!

Mai mulți experți sanitari au remarcat lucrul acesta, unul pe care guvernul austriac s-a bazat din plin atunci când a anunțat ultimele decizii.

De altfel, austriecii spun că au solicitat și chiar primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin are o eficacitate mai redusă şi faţă de noua variantă Omicron, în comparaţie cu serurile pe bază de ARN mesager.

ADVERTISEMENT

Atenție, toate cele peste un sfert de milion de persoane imunizate în Austria cu serul Johnson & Johnson au fost deja înștiințate.

Aceștia au primit o notificare conform căreia certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie, iar pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se imunizeze preferabil cu un vaccin ARN mesager.

ADVERTISEMENT

Le-a fost recomandat o doză de Pfizer sau Moderna, ambele vaccinuri aflându-se pe lista verde.

Interesant este că o statistică oficială arată că aproximativ 75.000 dintre persoanele în cauză încă nu s-au vaccinat din nou.

Mai mult decât atât, Danemarca, Finlanda şi Slovenia au renunţat de asemenea la administrarea vaccinului Johnson & Johnson.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, mai mulți cercetători sud-africani în colaborare cu compania Johnson & Johnson au susţinut că o a doua doză din acest vaccin oferă o protecţie de până la 85%.

Culmea, dar spun oamenii de știință, s-a ajuns la acest procentaj chiar în cazul variantei Omicron.

ADVERTISEMENT