Austria intră oficial în al doilea val al epidemiei. Noi restricții impuse de cancelarul Sebastian Kurz

Adrian Ilie   
în HotNews
13/09/2020, 14:44
Austria intră oficial în al doilea val al epidemiei. Noi restricții impuse de cancelarul Sebastian Kurz
Cancelarul austriac Sebastian Kurz/ Foto: Hepta

Cancelarul Sebastian Kurz a anunțat că Austria se confruntă cu un al doilea val de infectări cu coronavirus, motiv pentru care a introdus noi reguli de prevenire a răspândirii epidemiei.

Autoritățile sanitare austriece au anunțat, sâmbătă, că în precedentele 24 de ore au fost raportate 870 de cazuri noi de COVID-19, principalul focar fiind capitala Viena, cu mai bine de jumătate din cazurile noi, scrie AFP, preluată de Agerpres.

De la înregistrarea primelor cazuri, în Austria s-au îmbolnăvit 33.000 de persoane dintre-o populație de circa 9.000.000 de locuitori. Numărul deceselor asociate COVID-19 este de 750.

Al doilea val aduce noi reguli de purtare a măștii

Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a afirmat  cancelarul Sebastian Kurz duminică, estimând că Austria va depăşi în curând 1.000 de cazuri noi pe zi. Printr-un comunicat de presă publicat duminică, el a cerut populației să respecte cu rigurozitate măsurile de prevenire a infectării și să reducă pe cât posibil contactele sociale.

De altfel, guvernul de la Viena a anunțat încă de vineri noi reguli privind purtarea măștilor și adunările publice, reguli ce vor intra în vigoare de luni.

Dacă până acum, purtarea măștilor de protecția era obligatorie doar în supermarketuri și mijloacele de transport public, de luni ele vor trebuie purtate în toate unitățile comerciale și clădirile publice.

Sebastian Kurz a adăugat că, în eventualitatea în care numărul de cazuri noi va continua să crească, guvernul ar putea adopta și alte restricții. Pe de altă parte, Kurz s-a arătat încrezător că s-ar putea evita o nouă carantină totală.

În momentul de față, cetățenii români care vor să călătorească în Austria trebuie să prezinte la graniță un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore de la data prelevării, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză, urmând ca, în maxim 48 ore de la intrarea în țară, să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal”, potrivit MAE.

Închide ×