Sporturi

România, calificată la Campionatul European de handbal! Cum devenim cap de serie

31.05.2018 | 20:00
Romania calificata la Campionatul European de handbal Cum devenim cap de serie

Update: ora 23:00. România a învins cu 28-25 în Austria, ultimul gol fiind opera portarului şi în acest fel şi-a asigurat prezenţa la turneul final al Campionatului European! Pentru a fi cap de serie, România mai are de îndeplinit o formalitate: victorie împotriva Portugaliei pe teren propriu. 


UPDATE, ora 22:00.

La pauză, Româncele conduc cu scorul de 13-11. Dacă vom câştiga în Austria, ne asigurăm primul loc în grupă şi automat, statutul de cap de serie pentru grupele Euro 2018, turneu găzduit de Franţa.

UPDATE, ora 21:30. Start de meci!


Austria – România LIVE STREAM preliminariile Campionatului European de handbal feminin.

Reprezentativa pregătită de Ambros Martin va juca în această seară împotriva Austriei, la Innsbruck, de la ora 21:30, în penultimul meci din grupa de calificare la turneul final ce va avea loc la iarnă în Franța.

Austria – România LIVE STREAM preliminariile Campionatului European de handbal feminin. ”Tricolorele” au nevoie de o victorie în ultimele două partide, ultimul meci va avea loc la 3 iunie, la Buzău, împotriva Portugaliei, pentru a se califica la Campionatul European unde vor fi cap de serie la tragerea la sorți.

Austria – România LIVE STREAM preliminariile Campionatului European de handbal feminin. România este lider în grupa 4

Austria – România LIVE STREAM preliminariile Campionatului European de handbal feminin.

 Antrenorul naționalei de handbal feminin a României,  Ambros Martin, a chemat la reunire următoarele jucătoare: Yulyia Dumanska (SCM Craiova), Larisa Tamaș (HC Zalău), Cristina Laslo (HC Zalău), Melinda Geiger (Siofok), Denisa Dedu (Siofok), Andreea Adespii Molnar (HCM Râmnicu Vâlcea), Laura Popa (Corona Brașov), Laura Chiper (Corona Brașov), Crina Pintea (HC Issy Paris), Raluca Băcăoanu (HCM Râmnicu Vâlcea), Ana Maria Dragut (HC Zalău), Laura Pristăviță (CSM Bistrița), Valentina Ardean Elisei (SCM Craiova), Aneta Udriștoiu (CSM București), Eliza Buceschi (Corona Brașov), Cristina Neagu (CSM București), Ana Maria Țicu (SCM Craiova), Daniela Rațiu (CSM Bistrița), Cristina Florica (HCM Râmnicu Vâlcea), Paula Vișan (HC Zalău).

România întâlnește Austria în preliminariile Campionatului European de handbal feminin și cu o victorie poate obține calificarea la turneul final din Franța
România întâlnește Austria în preliminariile Campionatului European de handbal feminin și cu o victorie poate obține calificarea la turneul final din Franța

Ultimul meci din grupa de calificare pentru Campionatul European de Handbal Feminin, România – Portugalia, se joacă duminică, 3 iunie, de la ora 18:30, în Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzău și va fi transmis în direct de Televiziunea Română. Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Bilete.ro, pe site-ul  FRH și, în săptămâna evenimentului, la casele de bilete ale sălii, în limita biletelor disponibile. Copiii cu vârsta de până la 7 ani beneficiază de intrare gratuită și vor ocupa același scaun cu adultul însoțitor.

În primele patru partide din grupa a 4-a, România a obţinut următoarele rezultate: 36-25 cu Austria, 32-16 cu Portugalia, 25-30 şi 26-25 cu Rusia. După patru etape, clasamentul grupei a 4-a este următorul: 1. România 6 puncte, 2. Austria 6, 3. Rusia 4, 4. Portugalia 0.

Primele două clasate din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final Campionatului European, programat în Franţa, în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie.

La ultima ediţie a Campionatului European, în 2016, România s-a clasat pe locul 5, titlul continental revenind Norvegiei.