Austria: Secţii de poliţie ameninţate de jihadişti. Posibile atentate teroriste

austria

Autorităţile austriece au anunţat întărirea măsurilor de securitate după primirea prin e-mail a unor "ameninţări teroriste" privind posibile atacuri asupra unor secţii de poliţie, dar au precizat că nu există motiv de "panică". Momentul invocat în mesajul privind atacurile posibile — joi dimineaţa — "este acum depăşit", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului de Interne, Karl-Heinz Grundboeck.

El a confirmat o informaţie a cotidianului Die Presse, potrivit căruia e-mailul, scris într-o engleză proastă, lăsa clar să se înţeleagă faptul că în spatele acestor ameninţări erau jihadişti.

"În dimineaţa de 4 august 2016, autorităţile austriece au primit prin e-mail ameninţări teroriste contra secţiilor de poliţie din mai multe landuri" din Austria, a declarat Ministerul de Interne, într-un comunicat.

"Sunt în desfăşurare anchete. Măsurile de securitate necesare la obiectivele vizate au fost întărite. Autorităţile austriece responsabile de securitate nu văd în prezent motive de panică", continuă textul citat.

E-mailul, trimis mai multor posturi de poliţie, provenea de la o adresă de e-mail criptată care a fost utilizată "de mai multe ori în trecut" la precedente ameninţări, precizează comunicatul, fără a da mai multe detalii.

Europa este în stare de alertă după mai multe atacuri în ultimele săptămâni în Franţa şi Germania revendicate de organizaţia jihadistă Stat Islamic.

Potrivit cotidianului Der Standard, 59 de arestări având legătură cu terorismul au avut loc de la începutul lui 2015 în Austria.

Sursă: www.romaniatv.net