News

Austriecii au făcut dreptate pentru muncitorii români exploatați la o fermă de sparanghel. Decizia autorităților

03.07.2020 | 23:22
Austriecii au facut dreptate pentru muncitorii romani exploatati la o ferma de sparanghel Decizia autoritatilor
ADVERTISEMENT

Austria a decis să închidă spațiile de cazare ale fermei de sparanghel unde lucrau mai mulți muncitori români.

Potrivit unui comunicat al Ministerului afacerilor Externe, austriecii au închis spațiile de cazare ale fermei de sparanghel Spargel Suizmann – Marchefeldspargem und erntefrische Erdbeeren.

ADVERTISEMENT

Românii s-au plâns, de asemenea, că lucrează mai multe ore decât ar trebui și nu sunt plătiți corespunzător.

Austriecii au închis spațiile de cazare unde locuiau mai mulți români plecați la sparanghel

În continuarea precizărilor de presă transmise în data de 19 iunie 2020, cu privire la situaţia unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unei ferme agricole din landul Austriei Inferioare, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma evaluărilor efectuate de către autorităţile austriece la ferma Spargel Sulzmann – Marchfeldspargel und erntefrische Erdbeeren, ca urmare a sesizărilor transmise de către Ambasada României la Viena, prin intermediul consulului şi ataşatului pe probleme de muncă din cadrul misiunii diplomatice, Camera de Muncă a landului Austria Inferioară a dispus închiderea spaţiilor de cazare de la ferma de sparanghel, pe fondul neîndeplinirii condiţiilor de igienă şi a standardelor de cazare”, au transmis reprezentanții MAE.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe îi roagă pe toți cetățenii români care consideră că li se încalcă un drept fundamental să sesizeze misiunea diplomatică sau oficiul consular cel mai apropiat pentru a solicita asistență consulară.

De asemenea, păgubiții pot contacta autorităţile competente din statul de reşedinţă pentru facilitarea luării măsurilor care se impun, în conformitate cu legislaţia aplicabilă în materie, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Sute de muncitori români s-au plâns în urmă cu două săptămâni de condițiile insalubre în care erau ținuți în mai multe ferme de sparanghel din Austria.

MAE a contactat autoritățile din Austria, care au declanșat o anchetă finalizată cu închiderea spațiilor de cazare insalubre.

ADVERTISEMENT

Inspecția Muncii din Austria nu a stat pe gânduri și a efectuat mai multe controale care au dovedit că plângerile muncitorilor români erau întemeiate.

ADVERTISEMENT