News

Austriecii, investiție de 35 de milioane de euro într-o clădire celebră din centrul Bucureștiului. Bijuteria arhitecturală va reveni la viață

O clădire celebră din centrul Bucureștiului va fi cumpărată de austrieci. Investiția ajunge la aproximativ 35 de milioane de euro.
04.03.2024 | 21:37
Austriecii investitie de 35 de milioane de euro intro cladire celebra din centrul Bucurestiului Bijuteria arhitecturala va reveni la viata
Austriecii, investiție de 35 de milioane de euro într-o clădire celebră din centrul Bucureștiului. Foto Profit.ro
ADVERTISEMENT

Austriecii fac o investiție de 35 de milioane de euro într-o clădire din centrul Capitalei. Vorbim de un imobil celebru, o bijuterie arhitecturală, care va renaște odată cu această tranzacție, prima de acest tip făcută de companie în România.

Clădire celebră din București, cumpărată de austrieci

Julius Meinl, gigantul din Austria care deține Heidi și Kandia, va cumpăra hotelul Ambasador de pe Bulevardul Magheru din București, arată Profit.ro. Tranzacția este aproape de finalizare, în urma negocierilor cu Ambasador SA și moștenitorii arhitectului Arghir Culina.

ADVERTISEMENT

Clădirea a fost proiectată în stil Art Déco, fiind inaugurată în mai 1939. La vremea respectivă, hotelul se mândrea cu mai „modernă instalație sanitară din Europa”, avea 13 etaje și 300 de camere. În 1995 a fost privatizat, fiind deținut de Ambasador SA și familia arhitectului Culina.

Conform sursei citate, achiziția celebrului hotel va fi făcută prin compania JM Innovative Living Management, fiind vorba de o investiție de 30-35 de milioane de euro. Ulterior, Julius Meinl va începe renovarea, reamenajarea și rebranduirea hotelului.

ADVERTISEMENT

Urmează ca întreaga clădire să ajungă la un grad de dezvolatare corespunzător condițiilor de 4 sau 5 stele. Vor fi aproximativ 130 de spații de cazare, 40 la sută dintre acestea urmând să fie camere duble. Până la finalul lui 2024, ar urma ca Primăria Capitalei să ofere toate aprobările pentru proiect.

„Praga, Budapesta, București, cele mai atractive pentru modelul său de afaceri”

În ceea ce privește investitorul, Julius Meinl are o istorie de peste 160 de ani în comerțul cu cafea, în centrul și estul Europei. În 2019, prin Julius Meinl Living a intrat în domeniul hotelier. La ora actuală, compania deține The Julius din Praga, care luat naștere în 2022.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Julius Meinl Living are în proprietatea sa Escala Hotel & Suites, din Budapesta. Compania deține 219 apartamente în cele două hoteluri. De altfel, la intrarea pe piața imobiliară, austriecii anunțau că vor să deschidă cel puțin 15 hoteluri într-o perioadă de la 3 până la 6 ani.

Încă de atunci, capitala României se afla pe lista companiei, privind posibilele investiții. „Julius Meinl Living poate investi în întreaga Uniune Europeană și, potențial, de asemenea, în țările adiacente.

ADVERTISEMENT

Accentul său inițial se va concentra pe capitale precum Praga, Budapesta, București și alte capitale din Europa Centrală, deoarece Julius Meinl Living consideră că acestea sunt în prezent cele mai atractive pentru modelul său de afaceri”, anunțau austriecii.

 

 

ADVERTISEMENT