News

Anne Rice, autoarea celebrului roman „Interviu cu un vampir”, a murit la 80 de ani

Anne Rice, autoarea celebrului roman „Interviu cu un vampir”, care aparține seriei „Cronicile vampirilor”, s-a stins din viață la 80 de ani în urma unui accident vascular cerebral.
13.12.2021 | 10:17
Anne Rice autoarea celebrului roman Interviu cu un vampir a murit la 80 de ani
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de sâmbătă, scriitoarea americană Anne Rice a murit la vârsta de 80 de ani. Autoarea cărților „Cronicile vampirilor”, din care face parte romanul „Interviu cu un vampir”, a fost răpusă de un accident vascular cerebral.

Fiul său, Christopher, este cel care a făcut anunțul pe rețelele de socializare. Autoarea urmează să fie condusă pe ultimul drum, iar ceremonia funerară va fi una privată, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Scriitoarea Anne Rice a murit la 80 de ani

Îndrăgita autoare s-a stins din viață din cauza complicațiilor provocate de accidentul vascular cerebral. Anne Rice va fi înmormântată la mausoleul familiei, la Cimitirul Metairie din New Orleans, iar ceremonia va fi privată.

Anne Rice a fost una dintre cele mai apreciate autoare de literatură contemporană. A scris literatură gotică, iar cărțile sale s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare în toată lumea.

ADVERTISEMENT

A scris și cărți de literatură erotică sub pseudonimul Anne Rampling sau AN Roquelaure. De asemenea, a publicat și romane cu tentă religioasă. Seria „Cronicile vampirilor” a făcut-o celebră în 1976, atunci când a fost lansat primul său roman.

A fost căsătorită cu poetul Stan Rice până în 2002, atunci când acesta s-a stins din viață.

„Acesta este fiul Annei, Christopher, și mi se rupe sufletul să vă aduc această veste tristă. Mai devreme, în această seară, Anne a decedat din cauza complicațiilor rezultate în urma unui accident vascular cerebral., a scris Christopher Rice pe pagina de Facebook a autoarei.

ADVERTISEMENT

Christopher a mai spus, în aceeași postare, că mama lui i-a oferit sprijin necondiționat de-a lungul timpului și l-a încurajat mereu să-și urmeze visurile. Anne Rice și-a susținut fiul să devină un scriitor nonconformist și să-și depășească limitele, așa cum a mai scris acesta pe Facebook.

Romanul „Interviu cu un vampir”, ecranizat în 1994

Cartea „Interviu cu un vampir” a apărut în 1976, atunci când scriitoarea încă era devastată după moartea fiicei ei, Michelle, decedată în 1972, la vârsta de șase ani.

ADVERTISEMENT

Romanul a fost adaptat pentru marile ecrane, iar filmul a apărut în 1994, avându-i pe actorii Brad Pitt și Tom Cruise în rolurile principale. Filmul a fost regizat de Neil Jordan.

Din seria „Cronicile vampirilor” face parte și romanul „Regina damnaților”, ecranizat în anul 2002.

Anul viitor va avea loc și o ceremonie publică dedicată regretatei scriitoare, în New Orleans, orașul ei natal. Fanii din întreaga lume vor fi invitați să-i aducă un omagiu autoarei, așa cum a anunțat fiul acesteia.

ADVERTISEMENT