News

Autobuze, tramvaie și troleibuze retrase din circulație de ANPC. Reacția lui Nicușor Dan: ”Ne-am dori să schimbăm linoleumul, dar nu avem 40 de milioane de lei”

Inspectorii ANPC au scos temporar din circulaţie zeci de autobuze, tramvaie și troleibuze ale STB, în urma constatării unor nereguli. Replica primarului Capitalei, Nicușor Dan, a venit în aceeași zi.
10.05.2022 | 11:02
Autobuze tramvaie si troleibuze retrase din circulatie de ANPC Reactia lui Nicusor Dan Neam dori sa schimbam linoleumul dar nu avem 40 de milioane de lei
Tramvaiele STB. foto: facebook.com/SocietateaDeTransportBucuresti
ADVERTISEMENT
09-05-2022
14:27

Nicușor Dan: Nu punem lacătul pe București doar pentru că vrea PSD să se răzbune

La câteva ore după concluziile ANPC, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat într-o postare pe Facebook. Edilul general consideră că aceste controale au venit pe fondul unor comenzi politice:

ANPC e noua bâtă a PSD în București. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor încearcă în zilele acestea ceea ce n-a reușit sindicatul politic acum câteva luni, să blocheze definitiv transportul în comun din Capitală.

ANPC a devenit acum extrem de brutală, la ordin politic, și asta se vede cu ochiul liber: închide locuri de joacă în parcuri, amenință cu închiderea de spitale și pune în dificultate transportul public prin scoaterea din circulație a mai multor troleibuze și tramvaie (anunț făcut chiar azi).

E adevărat: nu e totul perfect în București, sunt probleme nerezolvate de 30 de ani și unele adâncite de regimul Firea, timp de patru ani. Dar serviciile publice nu pot fi blocate doar pentru că nu sunt oferite la standarde de excelență.

Mai departe, Nicușor Dan s-a întrebat care va fi următoare mutare a inspectorilor ANPC, considerați ”prietenii” Gabrielei Firea, pe care a învins-o la alegerile locale din 2020, în cursa pentru șefia PMB:

Nu punem lacătul pe București, doar pentru că vrea PSD să se răzbune pe cei care nu i-au votat. Mi-aș dori să existe suficienți bani la primărie ca să avem cele mai noi dotări pentru toată gama de servicii furnizate, dar asta nu e posibil deocamdată.

Ce mai urmează să mai facă ANPC? Să oprească furnizarea apei calde, pentru că sunt avarii pe rețea? Asta vor Gabriela Firea și prietenii ei de la ANPC?

Probabil că bucureștenii se pot aștepta și la așa ceva de la subordonații plini de zel ai „Doamnei”. Sunt curios dacă sunt tot atât de „necruțători” cu primăriile sectoarelor 3, 4 sau 5.

ANPC a controlat luni 514 autobuze, 75 troleibuze şi 176 tramvaie ale Societății de Transport Bucureşti (STB). Acțiunea a fost coordonată de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov.

ANPC critică ”neputinţa unor căpetenii inutile”

Societatea de Transport Bucureşti (STB) se află află în administrarea Primăriei Capitalei, care are conturile blocate. ”Cerem scuze bucureştenilor. La ei ne gândim când acţionăm. Pentru a redresa STB, trebuie curaj, proiecte şi predictibilitate. Este totul vechi! Dar de ce este şi murdar? Poate fi şi distrus, dar nu are logică să nu repari! Şi tot aşa!

ADVERTISEMENT

Mopuri, substanţe şi oameni prea puţini… Suntem urmăriţi de neputinţa unor căpetenii inutile”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au realizat 15 acţiuni de control şi recontrol. La finalul lor au fost oprite temporar din circulație 61 autobuze, 4 troleibuze şi 18 tramvaie.

ADVERTISEMENT

Neigienizarea corespunzătoare a fost pe lista neregulilor descoperite de inspectori în mijloacele de transport în comun. Resturile alimentare, praful în strat grosier, rugina în exces sau geamurile neigienizate au fost întâlnite în multe autobuze, troleibuze și tramvaie.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la tramvaie

Alte probleme au fost legate de lipirea linoleumului sau înfiletarea şuruburilor slăbite și existenţa unui sistem de iluminat interior parţial funcţional. Totodată, s-a constatat că 85 de tramvaie nu sunt dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

ADVERTISEMENT

Unele vehicule aveau urme de uzură. Geamuri sparte, podea înfundată, scaune deteriorate sau burdufe deterioarate… Alte nereguli descoperite de ANPC. Utilizarea pentru igienizare a unor materiale insalubre a fost o altă problemă adusă în atenția conducerii STB.

La toate acestea se adaugă lipsa informaţiilor legate de traseu sau modalitatea de achiziţie a călătoriei. Neafişarea autorizărilor RAR a fost o altă bilă neagră pentru STB, care va fi controlată din nou zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că reprezentanții STB au anunțat la finalul săptămânii trecute că toate tipurile de abonamente pot fi prelungite la orice punct de vânzare, iar călătorii vor putea folosi și cardul bancar.

ADVERTISEMENT
Tags:
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după...
VIDEO Singurul filmuleț cu Bruce Lee într-o luptă MMA! Imagini incredibile publicate după jumătate de secol
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu,...
Lovitură de teatru în dosarul tragediei de la 2 Mai: judecătoarea Ancuța Popoviciu, recuzată și transferată în aceeași zi
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au...
BREAKING NEWS! Incendiu cu degajări mari de fum lângă stadionul DINAMO! Autoritățile au intervenit în forță!
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te...
Ciprian are un service auto mobil, iar afacerea sa este înfloritoare. Cât te costă dacă ai făcut pană şi chemi mecanicii la faţa locului
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste...
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în...
Ultima oră / Îndrăgita actriță a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident. 'Va fi o recuperare lungă'
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a...
Scene șocante în Parlamentul României. Doi deputați s-au luat la bătaie. Ce a urmat apoi
Lovitură devastatoare pentru Mădălin Ionescu. A pierdut cel mai drag om
Lovitură devastatoare pentru Mădălin Ionescu. A pierdut cel mai drag om
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să...
Anamaria Prodan, detalii intime despre relaţia cu Ronald Gavril: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr”
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia...
Șofer român de TIR, reacție uluitoare când e prins într-o parcare din Belgia că dormea în camion. „Șeful preferă să plătească amenda, e mai ieftin decât hotelul”
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al...
Irinel Columbeanu, prima veste bună de când e la azil. Fostul soț al Monicăi Gabor scapă de problemele cu banii? Ce veste a primit