LIVE Actualizat 23-12-2022
17:13

Autocar cu turişti greci, strivit la intrarea în Pasajul Unirii. Ce spune ministerul Sănătății despre starea victimelor / Update

Grav accident la intrarea în Pasajul Unirii. Un autocar plin cu turişti greci a lovit semnalizarea cu bariere şi a fost serios avariat. O persoană a murit și 24 sunt rănite.
23.12.2022 | 19:19
Accident în Pasajul Unirii Foto: facebook
ADVERTISEMENT
23-12-2022
17:13

Unul dintre răniți este la Terapie Intensivă, restul sunt în stare stabilă - MS

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunțat că unul dintre pasagerii autocarului implicat în accidentul de la Pasajul Unirii se află în stare gravă, restul de 23 fiind în stare stabilă.

Pacienţii sunt în stare stabilă, cu excepţia unui rănit internat la Spitalul Floreasca. Acesta se află la Terapie Intensivă”, informează Ministerul Sănătății.

Accidentul s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor 24 care au fost duși la spitale din București după cum urmează: 4 la Spitalul Floreasca, 10 la Spitalul Universitar, 8 la Spitalul Bagdasar Arseni şi 2 la Spital Militar Central.

Restul de 22 de pasageri care nu au avut probleme medicale au fost duși la Hotel Parliament.

23-12-2022
15:18

Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă deschis de Poliție. Șoferul grec, dus la audieri

Poliția Capitalei anunță că a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Șoferul, cetățean grec, va fi dus la audieri. 

Conducătorul autocarului a mai fost testat pentru alcool și consum de droguri. Ambele teste au indicat rezultate negative.

23-12-2022
14:35

Excursie cu buget redus, 165 euro/turist

Autocarul a plecat joi seara din oraşul grecesc Volos şi a oprit în Larissa şi Salonic pentru a-i prelua pe turişti. Un pasager spune că acesta ar fi condus 16 ore în continuu până în România, fără pauză.

Digi24, citând mai multe persoane din autocar, transmite că ar fi fost vorba de o excursie cu buget redus, preţul plătit de fiecare turist fiind de 165 de euro.

23-12-2022
14:06

Trei răniţi internaţi la Spitalul Universitar

La Spitalul Universitar au ajuns zece dintre răniţi, cinci bărbaţi şi cinci femei, potrivit informaţiilor obţinute de FANATIK.RO.

Din câte se preconizează, trei persoane vor fi internate aici, două la Neurochirurgie, una la Chirurgie Toracică.

23-12-2022
13:15

Persoanele rănite, transportate la 5 spitale din Capitală

Persoanele rănite din autocar au fost transportate la cinci spitale din București. Cele mai multe, 10, au ajuns la Spitalul Universitar. Răniții ajunși aici sunt stabili și cooperanți.

Alte unități medicale din Capitală care au mai primit răniți sunt Bagdasar Arseni, Sfântul Ioan, Floreasca și Spitalul Militar.

23-12-2022
13:00

Raed Arafat: O persoană a murit, alte 21, rănite și duse la spitale

Din păcate, pacientul aflat în stop cardio-respirator a decedat. Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat.

Alte 21 de persoane sunt rănite și au ajuns la spitalele din Capitală.

”A fost un accident destul de grav. Numărul total este de 21 de persoane duse la 4 spitale. Pacientul în stop cardiac a fost declarat decedat. Mai este un pacient în stare gravă, intubat, internat la Floreasca. 
 
Au fost preluate de ISU și duse la hotelul din București unde aveau rezervări.

Am vorbit cu ambasada Greciei și va exista translator la spitalele la care au ajuns victimele.

Intervenția la fața locului s-a încheiat – pasagerii au fost duși fie la spital, fie la hotel”, a afirmat medicul Arafat, deplasat la locul accidentului.

23-12-2022
12:56

O persoană e în stop cardio-respirator

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, anunţă că două persoane sunt în stare foarte gravă.

Dintre acestea, una este în stop cardiorespirator, în urma accidentului de autocar de la Pasajul Unirii.
 

23-12-2022
12:55

Victimele au fost descarcerate

“Toate cele patru victime rănite grav au fost extrase. Pentru una dintre acestea se executa manevre de resuscitare”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Răniţii au fost transportaţi la Spitalele Floreasca si Universitar.

Un nou accident grav s-a produs la intrarea în Pasajul Unirii. Vineri, în jurul prânzului, un autocar cu turiști străini a lovit semnalizarea cu bariere şi a fost serios avariat. Cel puţin patru persoane au fost rănite.

În autocar se aflau 47 de persoane

Accidentul s-a produs pe sensul de mers dinspre Tineretului spre Unirii. În autocar se aflau persoane de cetățenie greacă, potrivit prefectului Capitalei, Toni Greblă.

ADVERTISEMENT

“Autocarul a trecut de presemnalizarea cu lanţuri şi a intrat în semnalizarea cu bariere, înainte de a intra în pasaj”, a explicat Greblă.

În urma impactului geamurile autocarului au fost sparte, iar mai multe persoane au fost rănite. În plus, structura de metal de la intrarea în Pasajul Unirii s-a despins.

ADVERTISEMENT

Autocarul a intrat în pasarelă. Erau de 47 ocupanți, patru dintre ei au rămas încarcerați. Au fost alertate 6 autospeciale SMURD, 6 SABIF şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, anunţă că patru persoane sunt în stare foarte gravă, dintre care una în stop cardiorespirator, în urma accidentului de autocar de la Pasajul Unirii.

ADVERTISEMENT

”Toate cele patru persoane care au rămas încarcerate au fost extrase, două femei şi doi bărbaţi. Două dintre acestea sunt în stare foarte gravă, una chiar în stop cardiorespirator.

Există şi alte persoane care au fost evacuate sau care au reuşit singure să iasă din autocar imediat după producerea evenimentului care au fost preluate de resursele noastre.

ADVERTISEMENT

Sunt persoane care prezintă escoriaţii la nivelul capului, dar, probabil, sunt şi alte leziuni pe care le au la nivelul capului, feţei şi la nivelul membrelor superioare, cel puţin din ceea ce se observă în acest moment.

Din ceea ce se observă, sunt tineri chiar şi persoane care nu sunt adulte şi, probabil, doar câteva dintre persoanele care se aflau în autocar erau adulte”, a declarat Daniel Vasile la Digi 24.

În urma acestui accident, traficul rutier a fost restricţionat în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Tineretului spre Universitate.

ADVERTISEMENT