News

Autocar cu zeci de români la bord, răsturnat în Italia. Mai mulți călători au fost răniți. Intervenție a elicopterului. Foto

Un autocar cu 52 de pasageri la bord, adulți și copii de naționalitate română, s-a răsturnat în Italia. În urma accidentului, mai mulți călători au fost răniți.
16.01.2023 | 17:31
Autocar plin cu români, implicat într-un grav accident în Italia. Mai multe persoane au ajuns la spital. Sursa foto: Twitter / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un autocar cu numere de înmatriculare românești, cu zeci de pasageri la bord, s-a răsturnat luni, 16 ianuarie, în jurul orei 13:00, pe o autostradă de lângă Padova Est. În urma accidentului, mai multe persoane au fost rănite, unele fiind transportate la spital cu elicopterul.

Autocar plin cu români, implicat într-un grav accident în Italia. Mai multe persoane au ajuns la spital

Potrivit presei din Italia, la bordul mijlocului de transport se aflau 52 de pasageri, adulți și copii de naționalitate română. Autocarul a plecat de la Palermo în cursul serii de duminică.

ADVERTISEMENT

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe, precum și un elicopter. E vorba de ambulanțe din Veneția și Padova, precum și voluntarii de serviciu. Au fost prezenți, de asemenea, pompierii și Poliția rutieră, potrivit publicației Nordest24.it.

În urma acestui eveniment rutier, mai multe persoane au fost rănite. Două dintre acestea au fost transportate la spital cu elicopterul. Alți patru pasageri au ajuns la spital cu ambulanța.

ADVERTISEMENT

Presa italiană mai informează că alte 12 persoane au suferit răni ușoare. Acestea au primit îngrijiri medicale la locul accidentului.

Zeci de minute, zona de legătură a autostrăzii A4 Torino-Trieste cu A13 Bologna-Padova a fost închisă pentru cei care călătoresc din Bologna la Padova. S-au format cozi de 12 km în direcția Padova.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 14.30, autostrada a fost redeschisă. La fața locului, autoritățile italiene au amenajat un punct de prim-ajutor şi de triere al răniţilor.

Autocar din România, implicat într-un accident grav în Bulgaria, în august

Accidentul din prezent produs în Italia vine la nicio jumătate de an de la un alt eveniment rutier grav în care a fost implicat un autocar din România.

ADVERTISEMENT

În august 2022, un autocar românesc şi un autoturism înmatriculat în Olanda au intrat în coliziune pe drumul Veliko Tarnovo – Ruse, pe tronsonul dintre satele Kutsina și Polikraishte.

Autocarul a lovit mașina, care era staţionată pe banda de urgenţă, apoi a fost aruncat într-un copac. În urma acestui accident, trei persoane din autocarul românesc au murit şi nouă au fost rănite.

ADVERTISEMENT