News

Autocar în flăcări pe A10 în Alba. 40 de copii și 6 adulți se aflau în el

Un autocar a luat foc în timp ce se deplasa pe A10 din Alba, în timp ce în el se aflau 40 de copii și 6 adulți. La fața locului au fost trimiși de urgență pompierii.
01.06.2024 | 00:15
Autocar in flacari pe A10 in Alba 40 de copii si 6 adulti se aflau in el
Autocar în flăcări pe A10 în Alba. 40 de copii și 6 adulți se aflau în el
ADVERTISEMENT

Din fericire toți cei aflați în autocar au reușit să fugă la timp, astfel că nu au existat victime. Potrivit ISU Alba, la fața locului a fost trimis un alt autocare care-i va transporta pe copii în Hunedoara, acolo unde voiau să ajungă.

Autocar în flăcări pe A10 în Alba. 40 de copii și 6 adulți se aflau în el

Pompierii vor încerca acum să afle din ce cauză a luat foc autocarul, deși cel mai probabil este vorba despre o defecțiune tehnică. ”Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un autocar pe autostrada A10, între Alba Iulia Sud şi loc.

ADVERTISEMENT

Lancrăm. La momentul indentificării incendiului de către pompierii militari, acesta se manifesta la compartimentul motor al autocarului”, a transmis ISU Alba conform News.ro. Incidentul seamănă cu cel din Bistrița-Năsăud din urmă cu mai multe săptămâni, acolo unde în câteva secunde un autoturism s-a aprins ca o torță.

Mașina a fost consumată de flăcări și, conform martorilor, doar un miracol a făcut ca șoferul să scape înainte ca flăcările să-l cuprindă. Chiar dacă bărbatul nu a fost rănit, autoturismul său a ars în întregime. Pompierii cred că și aici cauza incendiului ar fi un scurtcircuit electric.

ADVERTISEMENT

La fel se întâmpla și cu un autoturism din Vaslui, care era cuprins în timp ce era pregătit să treacă podul de la Bârzești. Șoferii de pe DN15D spun că autoturismul a fost cuprins de flăcări în timp record, iar mașina a fost distrusă iremediabil de flăcările înalte de trei metri.

Tot mai multe incendii pe drumurile din România, din cauza scurtcircuitelor electrice

Și în Cluj un autoturism ardea ca o torță, de data aceasta pe centura Cluj – Apahida, în urmă cu mai multe zile. Tragedia putea să fie și mai mare în condițiile în care incendiul s-a produs la câțiva metri de o benzinărie OMV, însă pompierii au reușit să intervină la timp. Incidentul a fost filmat de mai mulți trecători care s-au temut să intervină.

ADVERTISEMENT

”Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un autoturism ce se deplasa pe Varianta de Ocolire Cluj Est.

Apelul de urgență a venit în jurul orei 07:30, iar la fața locului s-a trimis o autospecială incendiilor, unde au găsit autoturismul arzând generalizat. Ocupanții erau ieșiți din acesta.

ADVERTISEMENT

Pompierii au lichidat imediat flăcările acționând cu două linii de furtun din direcții diferite. În urma incendiului s-au deteriorat și două panouri fonice amplasate pe marginea drumului”, au arătat reprezentanții ISU Cluj. Nici în acest caz nu au existat victime, iar pompierii cred că tot un scurcircuit ar fi cauzat incendiul.

ADVERTISEMENT