News

Autocar răsturnat de o tornadă, în Călărași! Mai multe persoane, rănite! Planul roșu a fost activat!

30.04.2019 | 18:21
Autocar rasturnat de o tornada in Calarasi Mai multe persoane ranite Planul rosu a fost activat

Un autocar cu 40 de persoane la bord s-a răsturnat, marți, 30 aprilie, pe Autostrada A2, în zona localității Constantin Brâncoveanu din județul Călărași. A fost activat planul roșu de intervenții, iar salvatorii s-au deplasat urgent la fața locului. Raed Arafat a confirmat că mai multe persoane au fost rănite. O altă tornadă însemnată s-a manifestat și în județul Buzău, pe DN 10.

O tornadă puternică a răsturnat un autocar, pe A2

Tornada puternică a răsturnat autocarul care a avea 40 de persoane la bord, iar mai multe echipaje ISU s-au deplasat la fața locului. Se pare că sunt mai multe victime, la acest moment, potrivit informațiilor din cadrul ISU. Se pare că una dintre persoane este în stare gravă. Potrivit informațiilor de la fața locului, autocarul a fost ridicat efectiv de la sol. Vezi imagini în GALERIA FOTO!

Tornada la Drajna

Gepostet von Cătălin Ioniţă am Dienstag, 30. April 2019

 

În localitățile din apropiere, mai multe case au fost distruse. Informația a fost relatată de primarul comunei Dragalina, în direct la România TV. Se pare că acoperișurile mai multor case au fost efectiv smulse prin forța vântului foarte puternic.

Și în Buzău, oamenii au fost speriați de moarte de o tornadă incredibilă, neobișnuită pentru această zonă. Șoferii care se aflau în apropiere de Movila Banului, în jurul orei 17.00, au surprins mai multe imagini cu fenimenul meteorologic devastator.

”Manifestări ale instabilității atmosferice, vorbim despre o instabilitate extrem de accentuată. Se poate manifesta până la 20.000 de metri altitudine. Acest ciclon poate duce la formarea unor vârtejuri asemănătoare cu cele din SUA. După imagini, viteza vântului depășește 150 – 250 km/h. Este o tornadă de nivel F3 sau chiar F4! În aceste condiții acționează nu doar forța vântului ci și presiunea, din acest motiv vorbim despre distrugeri foarte importante. Este într-o zonă foarte apropiată de Făcăinei, acolo unde a fost cunoscuta tornadă de la noi.”, a explicat Silviu Grigore, meteorolog România TV.

Breaking News: Jurnaliștii Libertatea au ajuns la autocarul răsturnat de tornada.

Gepostet von Libertatea am Dienstag, 30. April 2019

În următoarele ore, sunt așteptate fenomene asemănătoare, potrivit experților. Sunt în vigoare, pentru 30 aprilie, mai multe avertizări cod galben, cu manifestare imediată. Se pare că acest fenomen se îndreaptă, după cum spun specialiștii, către zonele de este și sud-est ale țării noastre.

”Din primele informatii, autocarul a fost rasturnat de vant. Planul rosu a fost declansat. Stiu doar ca 7 persoane ranite usor. Astept detalii”, a declarat Raed Arafat, șeful Departaentului pentru Situații de Urgență.

Știre în curs de actualizare. Revenim cu amănunte!