Sport

Autogol incredibil în Academica Clinceni – FC Botoșani. Fazele care ne aduc aminte de „tontogolul” lui Bănel Nicoliță de pe Bernabeu. Video

14.05.2021 | 18:03
Autogol incredibil in Academica Clinceni  FC Botosani Fazele care ne aduc aminte de tontogolul lui Banel Nicolita de pe Bernabeu Video
ADVERTISEMENT

Faza zilei în Academica Clinceni – FC Botoșani. Ilfovenii au marcat în propria poartă la o fază care aduce aminte de celebrul autogol al lui Bănel Nicoliță de pe Santiago Bernabeu.


Basarab Panduru e uluit de autogolul lui Achim: „A ales cea mai proastă variantă!”

UPDATE, 5 mai, ora 20:15 / Basarab Panduru nu a înțeles decizia fundașului dreapte, Florin Achim, care avea multe alte opțiuni, nefiind presat de atacanții adverși.

ADVERTISEMENT

„Ești fundaș dreapta, ce cauți să dai pasa asta la portar. Urcă cu mingea la picior, nu poți, măcar nu intra în panica aia mare în care a intrat. Avea soluții, se uită la Cascini… mamă, dar ce șut a dat, a prins-o puțin pe interior. Uitați-vă și la privirea pe care i-a aruncat-o Ureche după. Trebuia să fie calm, a ales cea mai proastă variantă”, a spus fostul fotbalist pentru Telekom.


Știre inițială, 5 mai, ora 18:03

Niciun meci fără evenimente în Casa Pariurilor Liga 1! Partida dintre Clinceni și Botoșani a oferit un moment cum rar s-a mai văzut pe stadioanele din România, dar asemănător cu gafe incredibile care au făcut înconjurul planetei în ultimul timp.

ADVERTISEMENT

În minutul cinci al partidei, Achim a trimis o minge din marginea careului către portarul Ureche, care este luat prin surprindere și privește neputincios cum mingea se scurge în plasa porții.

Autogol rarisim în meciul dintre Academica Clinceni și FC Botoșani

Meci nebun la Clinceni între Academica și FC Botoșani. Oaspeții au profitat de gafa uriașă din apărarea elevilor lui Ilie Poenaru, care și-au tăiat singuri craca de sub picioare încă din startul partidei. Ongenda profită și dublează avantajul moldovenilor, în timp ce bulgarul Chandarov reduce din diferență: 1-2 în minutul 21!

ADVERTISEMENT

De data aceasta FC Botoșani a beneficiat de acest „cadou” neașteptat, însă nu de mult, moldovenii s-au aflat în aceeași situație, după o gafă similară a fundașului Alexandru Țigănașu și a portarului Hankic.

Faza comică din meciul Clinceniului, are însă o copie la un nivel mult mai mare. Jorginho a „îngropat-o” pe Chelsea în urmă cu două zile în derby-ul cu Arsenal, decis de o eroare incredibilă a mijlocașului brazilian.

ADVERTISEMENT

În minutul 16 al înfruntării de pe Stamford Bridge, Jorginho a trimis o pasă neglijentă către propriul portar, care a trebuit să se întindă serios pentru a evita un autogol și a respins de pe linia porții. Totuși, mingea a ajuns la Aubameyang care a pasat pentru Smith Rowe, acesta din urmă înscriind în poarta goală.

Autogolul lui Bănel Nicoliță în meciul cu Real Madrid rămâne poate cel mai celebru din istoria fotbalului românesc

Toate aceste execuții care mai de care mai caraghioase pălesc în fața „reușitei” lui Bănel Nicoliță în meciul din grupele Ligii Campionilor cu Real Madrid, pierdut de echipa lui Gigi Becali cu 1-0. Imaginile cu disperarea mijlocașului au rămas antologice, David Beckham și Raul încercând să îl consoleze în acele momente grele.

„M-a marcat foarte mult. Am avut ceva probleme. Am stat o săptămînă fără să dorm o noapte.Mă tot gîndeam: mă, frate, ce am căutat eu în partea aia, că eram mijlocaş, ce caut eu tocmai în zona aia? Dacă Dumnezeu asta a vrut, să fiu eu în zona aia, să i-o dau lui Cernea… Eu cînd am avut mingea în faţa şi l-am privit, el era pe linia porţii, iar cînd am lăsat capul jos, ca să-i pot da tare, că aşa dacă îi dădeam mai moale o lua Van Nistelrooy şi se ducea pînă în poarta. Şi atunci, zic eu, dau tare pe el şi la revedere. Cînd am ridicat capul şi l-am văzut unde e… aaai, ce să fac?”, a spus Bănel Nicoliță pentru FANATIK.

Bănel Nicoliță a mai avut un autogol de poveste și în Liga 1, în meciul pierdut de FCSB la Poli Iași cu scorul de la 2-1, în etapa a 20-a, de pe 24 februarie 2008.

Un jucător al lui Marseille a marcat un autogol aproape identic cu cel al lui Florin Achim

Autogolul fundașului celor de la Academica Clinceni, Florin Achim, seamănă izbitor cu o altă gafă celebră a unui fotbalist de la Olympique Marseille, din urmă cu trei ani. În 2018, Luiz Gustavo de la Marseille și-a înscris un autogol de poveste.

Jucătorul nu a verificat unde era portarul Pele și a pasat. Mingea s-a dus în plasă cu tot efortul goalkeeperului francez, în minutul 16 al partidei dintre Frankfurt și Marseille din grupele Europa League. Francezii aveau să fie învinși în final cu 4-0.

Revenind la meciul de la Clinceni, chiar dacă ilfovenii au început practic de la 0-1 partida cu FC Botoșani și au fost conduși chiar cu 3-1, elevii lui Ilie Poenaru au reușit să revină și să egaleze la trei și au câștigat în cele din urmă partida.

ADVERTISEMENT