News

Automobile Bavaria a mai câștigat un contract cu Poliția Română. Firma va livra autovehicule pentru misiuni speciale

Poliția Română a semnat zilele trecute trei contracte pentru achiziția de automobile, unul dintre acestea fiind cu Automobile Bavaria.
28.10.2022 | 10:37
Automobile Bavaria a mai castigat un contract cu Politia Romana Firma va livra autovehicule pentru misiuni speciale
Automobile Bavaria va livra autovehicule de misiuni speciale pentru Poliția Română Colaj foto: FANATIK, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Inspectoratul General al Poliției Române a încheiat recent trei contracte de achiziție de autovehicule, prin licitație publică, pentru completarea parcului auto al instituției. Totul s-a întâmplat la aproape o lună după ce IGPR a cumpărat 600 de autospeciale 320ix de la Automobile Bavaria, valoarea contractului fiind de 16.334.341 lei, adică de aproximativ 3,3 milioane de euro.

Contractul dintre IGPR și Automobile Bavaria este de 1.340.000 lei

Presa a speculat că acest contract ar fi fost înlesnit de faptul că fondatorul Automobile Bavaria, Michael Schmidt, este un apropiat al președintelui Klaus Iohannis. Firma  a emis un comunicat în care a explicat, pe lângă faptul că „autospecialele BMW 320ix ofertate IGPR nu reprezintă mașini de lux, sunt autovehicule special concepute pentru autorități și ofertate la un preț special”, că Schmidt nu mai face parte din companie.

ADVERTISEMENT

„Michael Schmidt nu mai deține nicio funcție în cadrul companiilor din România și nu este implicat în activitatea operațională a acestora. Având în vedere neimplicarea domniei sale în activitatea comercială sau în procesul decizional din cadrul companiilor înregistrate în Holding, nu se pot face legături între viața personală a domnului Schmidt și activitatea acestor companii”, a comunicat Automobile Bavaria.

La puțin timp, Automobile Bavaria a câștigat o nouă licitație pentru achiziția de autovehicule. Pe 21 octombrie 2022, conform datelor de pe e-licitatie.ro, consultate de FANATIK,  între IGPR și firma fondată de Michael Schmidt s-a semnat un „acord cadru pentru achiziția de autovehicule pentru misiuni speciale (caroserie AC)”, în valoare de 1.340.000 lei, adică aproximativ 275.000 euro.

ADVERTISEMENT

Autovehiculele cu caroseria AC sunt mașinile break. „Se intenționează achiziționarea de Autovehicule pentru misiuni speciale (caroserie AC). Cantitate estimată minimă Acord cadru – 1 cpl, Cantitate estimată maximă Acord cadru – 5 cpl, Cantitate estimată minimă cel mai mare contract subsecvent – 1 cpl, Cantitate estimată maximă cel mai mare contract subsecvent 3 cpl”, se arată în contract.

IGPR cumpără 5 autobuze de la Mercedes cu 7.919.500 lei

Cum cantitatea maximă este de 5 autovehicule pentru misiuni speciale, înseamnă că Automobile Bavaria vinde o bucată cu 268.000 lei, adică aproximativ 55.000 euro. În aceeași perioadă, IGPR a mai încheiat contracte cu alți doi furnizori de pe piața auto de la noi din țară, Mercedes Benz-Trucks & Buses Romania SRL și Porsche Romania.

ADVERTISEMENT

Pe 11 octombrie 2022, conform datelor de pe platforma achizițiilor publice, consultate de FANATIK, IGPR a semnat cu cei de la Mercedes Benz-Trucks & Buses Romania SRL un contract furnizare autobuze de minim 44+1 locuri, valoarea acestuia fiind de 7.919.500 lei, adică aproximativ 1,6 milioane de euro. IGPR va achiziționa 5 astfel de autobuze, conform informațiilor din contract, ceea ce înseamnă că un autobuz costă 1.583.900 lei, adică aproximativ 323.000 euro .

„Se intenționează achiziționarea de Autobuz de minim 44+1 locuri. Cantitate estimată minimă Acord cadru – 1 cpl, Cantitate estimată maximă Acord cadru – 5 cpl. Cantitate estimată minimă cel mai mare contract subsecvent – 1 cpl, Cantitate estimată maximă cel mai mare contract subsecvent 2 cpl”, se arată în contractul dintre IGPR și Mercedes Benz-Trucks & Buses Romania SRL.

ADVERTISEMENT

Contractul dintre IGPR și Porsche Romania are o valoare de 10.440.000 lei

În fine, IGPR a semnat și cu Porsche România, pe 24 octombrie 2022, un contract pentru achiziția de autovehicule pentru misiuni speciale (caroserie AA), în valoare de 10.440.000 lei, adică aproximativ 2,13 milioane euro. Autovehiculele cu caroserie AA sunt berlinele, iar cantitatea maximă este de 40 bucăți, ceea ce înseamnă că o mașină costă 261.000 lei, aproximativ 53.000 euro.

“Se intenționează achiziționarea de Autovehicule pentru misiuni speciale (caroserie AA) Cantitate estimată minimă Acord cadru – 10 cpl, Cantitate estimată maximă Acord cadru – 40 cpl. Cantitate estimată minimă cel mai mare contract subsecvent – 10 cpl, Cantitate estimată maximă cel mai mare contract subsecvent 20 cpl”, se menționează în contractul dintre IGPR și Porsche Romania. IGPR a semnat astfel, în perioada 11-24 octombrie 2022, trei contracte cu trei furnizori diferiți de pe piața auto, valoarea totală a achizițiilor fiind de 19.699.500 lei, adică aproximativ 4 milioane de euro.  Aceste trei contracte fac parte dintr-un plan mai mare al IGPR de achiziție de autovehicule.

În anunțul de participare din 5 octombrie 2022, se scrie că „IGPR intenționează achiziționarea următoarelor autovehicule, în conformitate cu prevederile caietului de sarcini: Motocicletă, categoria de omologare L3e; Laborator criminalistic – VAN, categoria de omologare N1; Laborator criminalistic – PICK-UP, categoria de omologare N1; Autovehicul pentru transport câini, categoria de omologare N1; Autovehicul pentru munca de circulație, categoria de omologare M1G; Autovehicul pentru ordine publică, categoria de omologare M1G; Autoutilitară, categoria de omologare N1; Autoutilitară 2, categoria de omologare N1; Autovehicule pentru transport efective și intervenție, pentru dotarea structurilor de ordine publică, categoria de omologare N1; Autovehicule pentru transport persoane și/sau materiale 5 locuri 4×4, categoria de omologare N1; Autovehicule pentru transport și intervenție, categoria de omologare N1; Microbuz de 16+1 locuri, categoria de omologare M2; Autovehicul pirotehnic, categoria de omologare N2”.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant