News

Autopsia privată în cazul lui George Floyd arată că a fost crimă prin asfixiere. Toți cei trei polițiști au contribuit la moartea bărbatului

02.06.2020 | 09:11
Autopsia privata in cazul lui George Floyd arata ca a fost crima prin asfixiere Toti cei trei politisti au contribuit la moartea barbatului
ADVERTISEMENT

Autopsia privată cerută de familie în cazul lui George Floyd arată că moartea bărbatului de culoare a fost o crimă prin asfixiere.

Autopsia privată în cazul lui George Floyd arată că a fost crimă prin asfixiere

Conform Mediafax, care citează New York Times, avocatul familiei lui George Floyd a anunțat că autopsia privată a relevat faptul că moartea acestuia a fost o crimă prin asfixiere şi pierderea circulaţiei sângelui, contrazicând astfel autopsia oficială.

ADVERTISEMENT

”Genuchiul pus pe gâtul său a fost cauza morţii împreună cu greutate pusă de ceilalţi doi ofiţeri pe spatele său. Acestea au împiedicat atât fluxul de aer către creier, cât şi cel de sânge”, a declarat Benjamin Crump, conducătorul echipei de avocaţi.

Acesta a precizat că raportul medical spune că Floyd a murit la locul crimei, iar cel mai probabil decesul a avut loc undeva după trei minute și 15 secunde de la momentul când poliţiştii aplică presiune pe corpul său.

ADVERTISEMENT

Polițistul care l-a ucis pe George Floyd a fost arestat

”Nu există nicio altă problemă de sănătate care să poată provoca sau contribui la deces”, a mai afirmat avocatul Benjamin Crump, după ce au apărut rezultatele autopsiei private.

Combinând imagini de la martorii din zonă și de la camere de securitate, trecând în revistă documentele oficiale și consultând experții, The New York Times a reconstruit în detaliu minutele care au dus la moartea lui George Floyd.

ADVERTISEMENT

Derek Chauvin, polițistul din Minneapolis care l-a ucis pe George Floyd, bărbatul de culoare sufocat cu genunchiul pe gât, a fost arestat. Imaginile cu bărbatul de culoare călcat pe gât și sufocat până a murit au revoltat opinia publică din SUA, oamenii ieșind pe stradă și dând foc la oraș.

Sute de oameni au ieșit în stradă la Londra și Berlin, în solidaritate cu demonstrațiile din Statele Unite ale Americii. Oamenii sunt revoltați pe modul în care George Floyd, un afro-american în vârstă de 48 de ani, a fost ucis de poliția din Minneapolis pentru că s-ar fi opus arestării.

ADVERTISEMENT

Sportivii din SUA au făcut front comun după uciderea lui George Floyd. Crima i-a şocat pe americani, iar oamenii au protestat violent în mai multe oraşe. În tot acest timp, nume grele din sportul de peste Ocean au postat diverse mesaje dure împotriva rasismului.

ADVERTISEMENT
Tags: