News

Autoritatea Tutelară, anchetă socială acasă la Prințesa Lia. Au fost verificate condițiile în care crește Carol Ferdinand, după fuga Prințului Paul

Autoritatea Tutelară a efectuat o anchetă la familia Prințului Paul, pentru a verifica în ce condiții este crescut Carol Ferdinand, fiul pe care acesta îl are cu Prințesa Lia.
05.09.2022 | 17:00
Autoritatea Tutelara ancheta sociala acasa la Printesa Lia Au fost verificate conditiile in care creste Carol Ferdinand dupa fuga Printului Paul
Prințesa Lia își crește singură copilul, după fuga din țară a Prințului Paul / Colaj foto: Fanatik, Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prințesa Lia a primit vizita Autorității Tutelare Sector 1, care a verificat în ce condiții crește Carol Ferdinand (11 ani), fiul pe care aceasta îl are cu Prințul Paul, dispărut din țară în urmă cu aproape doi ani. Pe baza acestei anchete, cei de la ”Protecția copilului” au realizat un raport, la începutul acestui an.

Fiul Prințului Paul, întrebat de autorități dacă a mai vorbit cu tatăl lui, după fuga din țară

Raportul Autorității Tutelare a fost prezentat judecătorilor care au acordat tutela exclusivă Prințesei Lia, după fuga din țară a lui Paul, condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni în dosarul retrocedărilor ilegale, în luna iunie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Pentru că are mai mult de 10 ani, Carol Ferdinand a fost audiat în cadrul acestui proces. El a confirmat afirmațiile mamei sale, că nu a mai luat legătura cu tatăl său din data de 17 decembrie 2020.

Prințul Paul ”nu a mai contribuit la creșterea și educarea fiului său”

”În prezentul litigiu, este de notorietate faptul că pârâtul este dat în urmărire generală și a pierdut contactul cu propria familie în decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Astfel, de la acel moment, pârâtul nu s-a mai interesat de viața propriului fiu și nu a mai contribuit în nicio manieră la creșterea și educarea acestuia, reclamanta fiind singura care se îngrijește de minorul Carol Ferdinand al României la acest moment”, se arată în motivarea instanței.

De ce a cerut Prințesa Lia ca soțul ei să nu mai aibă dreptul de a lua decizii legate de copil

Prințesa Lia a solicitat exercitarea autorității părintești în mod exclusiv, arătând că, în lipsa tatălui, pentru fiecare decizie importantă care are legătură cu minorul, are nevoie de acordul instanței. Așa s-a întâmplat anul acesta, când Prințesa Lia a solicitat permisiunea judecătorilor de a-l trimite pe fiul ei la studii, în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

”Necesitatea introducerii cererilor pe rolul instanțelor judecătorești pentru ca aceasta să poată înlocui consimțământul pârâtului pentru orice decizie referitoare la minor este excesivă și cu siguranță nu este în interesul superior al minorului.

Astfel, acesta este un proces anevoios atât pentru reclamantă, cât și pentru minorul care, având vârsta de peste 10 ani, trebuie audiat de fiecare dată de către instanța de judecată”, se mai arată în motivare.

ADVERTISEMENT

Autoritatea Tutelară despre Prințesa Lia: ”Beneficiază de condiții locative bune”. Carol are ”un aspect îngrijit, curat”

Instanța a cerut informații de la ANAF cu privire la veniturile și bunurile Prințesei Lia și a Prințului Paul, precum și un raport din partea Autorității Tutelare. Aceasta a realizat o anchetă acasă la mama micului prinț, iar rezultatele acesteia au ajuns pe masa judecătorilor.

”În esenţă, având în vedere şi concluziile raportului de anchetă psihosocială depus de Autoritatea Tutelară Sector 1, conform cărora condiţiile locative ale reclamantei sunt prielnice dezvoltării minorului, relaţia copilului cu mama sa fiind una foarte bună, instanţa reţine că exercitarea autorității părintești în mod exclusiv de către reclamantă este cu siguranţă în interesul superior al minorului.

Astfel, reclamanta beneficiază de condiții locative bune, minorul având un aspect curat, îngrijit, mama ocupându-se în mod corespunzător de copil și asigurându-i condiții optime pentru creștere și îngrijire, precum și un climat familial favorabil unei dezvoltări armonioase.

Prin urmare, instanța reține că reclamanta prezintă atât interesul, cât și capacitatea de a asigura copilului condiții materiale și morale optime, precum și disponibilitatea de a se implica în creșterea și educarea acestuia”, au mai arătat judecătorii. În instanță, Prințul Paul a fost reprezentat de un avocat-curator desemnat de instanță, care a susținut că mama ar trebui să primească drepturi totale de custodie.

Prințul Paul, arestat la Paris

Între timp, Prințul Paul a fost găsit și arestat de autoritățile franceze, în timp ce se afla într-o cafenea, la Paris. Pe numele lui fusese emis un mandat european de arestare, după ce în decembrie 2020 a fost condamnat la 3 ani și 4 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu, în dosarul retrocedării Fermei Băneasa.

Nepotul regelui Carol al II-lea va rămâne în custodia autorităților franceze până la jumătatea lunii septembrie, atunci când o instanță de la Paris va analiza legalitatea mandatului european de arestare.

Prințul Paul nu a opus rezistență la sosirea agenților și le-a prezentat acestora un pașaport britanic. Conform unor surse neoficiale, Prințul Paul nu este cetățean francez, așa cum se știa până acum, detaliu care ar putea ușura procedura de extrădare a acestuia în România, unde este așteptat pentru a-și ispăși pedeapsa.

ADVERTISEMENT
Tags: