Atac armat în Franţa. Un poliţist a fost UCIS! Galerie FOTO

UPDATE 16:28/ Un agent al poliţiei de frontieră a fost ucis, luni dimineaţă, într-un schimb de focuri izbucnit în sudul Franţei în cursul unei operaţiuni pentru reţinerea unui suspect,...
24.11.2015 | 00:00
Atac armat in Franta Un politist a fost UCIS Galerie FOTO

UPDATE 16:28/ Un agent al poliţiei de frontieră a fost ucis, luni dimineaţă, într-un schimb de focuri izbucnit în sudul Franţei în cursul unei operaţiuni pentru reţinerea unui suspect, afirmă surse citate de ziarul Le Parisien, potrivit Mediafax.

Un schimb de focuri între agenţi ai poliţiei de frontieră şi un individ înarmat a izbucnit luni dimineaţă în zona Saint-Jean-du-Var din oraşul Toulon, situat în sudul Franţei.

Poliţiştii au descins la locuinţa unui bărbat căutat pentru infracţiuni vamale. Individul căutat a deschis focul din locuinţă cu o armă semiautomată M16. De asemenea, individul avea pe el o vestă antiglonţ.

Un agent al poliţiei de frontieră a fost împuşcat mortal în schimbul de focuri, iar altul a fost rănit, a declarat procurorul de Toulon, Xavier Tarabeux.

Suspectul a fost reţinut de forţele de ordine. Este vorba de un bărbat de 33 de ani acuzat de trafic de droguri.

Anchetatorii au dat asigurări că, în acest moment, nu există niciun element care să arate vreo legătură între acest suspect şi un complot terorist.

Autorul atacului de luni era cunoscut de forţele de ordine, fiind condamnat în trecut pentru trafic de droguri. Însă, conform unor surse citate de presa franceză, individul este suspectat de trafic de arme de foc. Franţa a luat măsuri speciale de securitate după atacurile teroriste comise la Paris pe 13-14 noiembrie, când militanţi islamişti au omorât 130 de persoane, scrie antena3.ro.

Statul Islamic ameninţă, într-un material de propagandă, că va lovi din nou capitala Franţei, iar autorităţile încep să ia măsuri de teama unui atac chimic de această dată.

Au apărut primele imagini cu apartamentul de la periferia Parisului, unde miercurea trecută forţele speciale l-au lichidat pe “creierul” atentatelor din capitala franceză. Marile puteri ale lumii şi-au dat mâna şi vor să înfrângă cu orice preţ organizaţia teroristă.

Pereţi ciuruiţi de gloanţe şi distruşi pe jumătate şi o podea prăbuşită. Asta a mai rămas din apartamentul din Saint Denis, cuibul teroriştilor unde se ascundea Abdelhamid Abaud, cel despre care se spune că a plănuit şi a finanţat atacurile de la

Paris. Imaginile obţinute de o televiziune britanică ilustrează raidul sângeros, în care au fost anihilaţi Abaud, verişoara sa, Hasna Ait Boulahcen, şi un bărbat. În timpul raidului de miercurea trecută, poliţiştii au tras 5 mii de gloanţe, iar un terorist kamikaze s-a aruncat în aer.

Citeste mai mult pe RTV.NET