News

Autoritățile anunță reguli mai drastice dacă izbucnesc noi focare. Horațiu Moldovan: ”E posibil să adoptăm și măsuri inverse”

25.05.2020 | 12:39
Autoritatile anunta reguli mai drastice daca izbucnesc noi focare Horatiu Moldovan E posibil sa adoptam si masuri inverse
Autoritățile anunță reguli mai drastice dacă izbucnesc noi focare. Horațiu Moldovan: ”E posibil să adoptăm și măsuri inverse”. Sursa: INQUAM Photos/Alexandra Pandrea
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Sănătate anunță reguli mai drastice dacă în țara noastră izbucnesc noi focare. Prin vocea secretarului de stat Horațiu Moldovan, cetățenii sunt avertizați că regulile pot merge și pe calea inversă de la relaxare către strictețe.

Autoritățile anunță măsuri mai drastice dacă izbucnesc noi focare. Horațiu Moldovan: ”E posibil să adoptăm și măsuri inverse”

În ultimele zile, în țara noastră s-a constatat o explozie a numărului de noi focare de COVID-19 în unități medicale, în cămine de bătrâni, dar și în anumite localități.

ADVERTISEMENT

Despre aceste aspect, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan avertizează populația și spune că autoritățile pot dispune măsuri mai drastice dacă numărul focarelor va fi unul ridicat.

“Măsurile care au fost luate au fost juste. Dacă ne uităm, în acest moment există un curent de opinie în spațiul public dacă nu cumva măsurile luate au fost inutil de aspre.

ADVERTISEMENT

Această realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arată că e un lucru delicat și că cu epidemia trebuie să fim foarte prudenți.

Măsurile luate au fost justificate, relaxarea comportă un risc. Este un argument din viață, din fericire moderat, a fi prudenți în relaxare este esențial. Și totdeauna va fi posibil să facem și măsuri inverse. Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice.

ADVERTISEMENT

Sper să nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a înțelege populația cât de importante sunt aceste măsuri și în niciun caz să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum“, a declarat Horațiu Moldovan la Digi24.

Peste 18 mii de infectări cu COVID-19 în România

Până la ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică, 18.070 de români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, din 26 februarie și până acum.

ADVERTISEMENT

Un număr de 1.193 de români au murit. Duminică, pentru prima dată după șapte zile, au fost raportate peste 200 de noi cazuri de contaminare.

Doctorul Horațiu Moldovan a mai spus, pentru sursa citată, că o singură zi de creștere nu este motiv de îngrijorare. Dacă se vor înregistra mai multe astfel de zile ar însemna că relaxarea a dus la agravarea situației.

ADVERTISEMENT