News

Autoritățile anunță un nou program Rabla. Cel puțin 3.000 de lei pentru casarea mașinilor mai vechi de 15 ani, fără obligații

A devenit oficial. Românii cu mașini mai vechi de 15 ani vor primi bani de la stat fără să fie obligați să-și cumpere altele, într-un nou program Rabla. Toate detaliile au fost oferite de ministrul Tanczos Barna.
09.05.2022 | 08:05
Autoritatile anunta un nou program Rabla Cel putin 3000 de lei pentru casarea masinilor mai vechi de 15 ani fara obligatii
Încă un program Rabla. Românii cu mașini mai vechi de 15 ani primesc bani de la stat, fără obligații. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Șoferii din România care dețin mașini mai vechi de 15 ani vor primi un bonus de la stat și de la autoritățile locale pentru a-și radia automobilele.

Încă un program Rabla. Românii cu mașini mai vechi de 15 ani primesc bani de la stat, fără obligații

Acest nou program Rabla, diferit de cele clasice, va debuta de la 1 iulie 2022. Este diferit de cele cunoscute deja prin prisma faptului că cei care îşi casează maşinile mai vechi de 15 ani pot primi primă de “cel puţin 3.000 de lei” fără a mai fi obligaţi să cumpere un autovehicul nou, conform anunţului făcut de ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT

”Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program Rabla local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie.

Vom asigura o primă de cel puţin 3.000 de lei pentru maşinile casate fără obligaţia de a fi cumpărate maşini noi. Am avut o discuţie cu domnul ministru Cseke (n.r. Cseke Attila, ministrul dezvoltării lucrărilor publice şi administraţiei) despre reţeaua naţională de staţii de încărcare.

ADVERTISEMENT

Aici, veştile bune vin şi din partea Ministerului Dezvoltării, pentru că de acolo vor fi finanţate peste 15.000 de staţii de încărcare până în 2026, prin PNRR. Noi am pus în consultare publică, Ghidul pentru următorul apel de proiecte din partea autorităţilor publice locale pentru staţiile de putere normală sau mică”, a menţionat Tanczos, conform Digi24.

Ministrul mediului: ”Parcul auto din România va fi schimbat radical în câțiva ani”

Referindu-se la un imbold pentru cei care doresc să treacă de la mașinile clasice la cele cu emisii zero, oficialul din Guvern a adăugat că, pe termen mediu şi lung, va fi nevoie de foarte multe staţii de încărcare pentru maşini electrice în zonele rezidenţiale, iar autorităţile au un plan bine stabilit în vederea dezvoltării acestei industrii.

ADVERTISEMENT

Tanczos Barna e optimist că ”parcul auto din România va fi schimbat radical în câțiva ani”.

”Eu sunt convins de faptul că va fi nevoie, pe termen mediu şi lung, de foarte multe staţii în zona rezidenţială, unde în timpul nopţii, în parcările de lângă blocuri pot fi încărcate maşinile electrice.

Avem o viziune foarte clară şi un plan foarte bine gândit de susţinere a acestei industrii, a acestei revoluţii prin care parcul auto din România va fi schimbat radical în câţiva ani”, a mai afirmat ministrul Mediului.

ADVERTISEMENT