News

Autoritățile au decis ce se întâmplă cu școala online în România. Cât mai durează

08.12.2020 | 07:34
Autoritatile au decis ce se intampla cu scoala online in Romania Cat mai dureaza
ADVERTISEMENT

În condițiile în care pandemia de Covid-19 din România rămâne la un nivel ridicat de intensitate, autoritățile au decis ce se întâmplă cu școala online și cât mai durează aceasta.

Astfel, din păcate pentru elevii și profesorii care sperau să revină cât mai curând în bănci și în clase, s-a decis ca modul de învățare online să fie prelungit.

ADVERTISEMENT

La nivel național, acest tip de învățare se prelungește până în data de 23 decembrie, adică până la vacanța de iarnă, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) adoptate luni, 7 decembrie.

Decizie oficială privind școala online în România. Cât mai durează

Din data de 9 noiembrie, prin ordin de ministru, au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

ADVERTISEMENT

Luni, 7 decembrie, premierul demisionar Ludovic Orban a semnat un Ordin prin care școala online se prelungește în toată țara cel puțin până la data de 23 decembrie.

”HOTĂRÂRE nr. 57 din 7 decembrie 2020 privind aprobarea prelungirii suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online.

ADVERTISEMENT

Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, precum şi la solicitarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării înregistrată cu nr. 10723 din 7 decembrie 2020, luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea personalor, aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…)”

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:
Art. 1. Se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Art. 2. Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora”, se arată în Hotărârea CNSU nr. 57 din 7 decembrie 2020”, se arată în textul hotărârii CNSU.

Starea de alertă, prelungită în România

Date fiind condițiile epidemiologice complicate, autoritățile au decis să prelungească și starea de alertă. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, șeful DSU.

”Purtarea măștii și anumite măsuri care sunt implementate acum și măsurile sanitare vor rămâne. Dar noi avem data de 14 decembrie, momentul în care vom prelungi starea de alertă și probabil că acest lucru se va întâmpla în data de 14 decembrie, pentru următoarea lună.

Vom avea o analiză cu INSP-ul și cu toată lumea asupra situației epidemiologice. Depinde dacă continuăm să scădem sau creștem, dar la acest moment pot să spun că nu s-a discutat și nu există intenții de noi restricții.

Putem să sfătuim, putem să explicăm, dar să venim să spunem cuiva, în casa lui, că n-are voie să aibă mai multe persoane, există limitări la acest aspect”, a spus Raed Arafat la începutul săptămânii.

ADVERTISEMENT
Tags: