ADVERTISEMENT
News

Autoritățile au oprit procesul de vot într-o comună din Timiș. Ce s-a întâmplat cu buletinele

Autor: Adrian Baciu | 27.09.2020 | 16:03
Autoritățile au oprit procesul de vot într-o comună din Timiș. Ce s-a întâmplat cu buletinele
PSD a câștigat primăria Botoșani. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Desfășurarea procesului electoral într-o comună din județul Timiș a fost suspendat dintr-un motiv mai puțin întâlnit: buletinele de vot s-au terminat.

ADVERTISEMENT

Bătălia pentru postul de primar din comuna bănățeană Bara este una extrem de strânsă, iar candidații se înghesuie la urne, drept dovadă fiind terminarea buletinelor.

Potrivit autorităților locale, după doar câteva ore de la startul alegerilor locale, în secția de votare nu au mai fost suficiente buletine de vot pentru consiliul județean și pentru președintele consiliului județean.

ADVERTISEMENT

Procesul de vot într-o comună din Timiș, oprit Ce s-a întâmplat cu buletinele

Dacă în unele localități au fost semnalate incidente grave, cum ar fi tentative de fraudă electorală, în comuna Bara din Timiș alegerile s-au suspendat temporar din lipsă de buletine.

Publicația ExpressDeBanat, care citează surse din AEP, scrie că procesul electoral a fost întrerupt în această localitate din vestul țării.

ADVERTISEMENT

Motivul? Se pare că sute de persoane și-au făcut viză de flotant înainte de ziua alegerilor și, potrivit autorităților, în secția de votare nu au ajuns și buletine de vot suplimentare pentru consiliul județean și pentru președinte al consiliului județean.

Mai exact, pe listele permanente au fost înscriși 135 de alegători, dintre care au votat 52, iar pe cele suplimentare au fost trecuți 51. Prezența la vot, în Bara, a depășit 80% în jurul prânzului. Votul a fost suspendat pentru că nu au existat suficiente buletine, mai anunță publicația citată.

ADVERTISEMENT

”S-au tipărit pentru primărie și consiliul local. Nu s-au tipărit în plus și buletine pentru consiliul județean și pentru președinte al consiliului județean”, a spus, pentru expressdebanat.ro, Daniela Fetescu, purtător de cuvânt BEJ Timiș.

Când se va relua votul în localitatea din Timiș

În acest moment, procesul de votare din zonă este suspendat. Decizia se va menține până când vor fi aduse noi buletine de la cea mai apropiată secţie.

ADVERTISEMENT

Localitatea Bara, alcătuită din satele Bara (reședința), Dobrești, Lăpușnic, Rădmănești și Spata, este una dintre cele două localităţi în care s-au suplimentat buletinele de vot încă de acum câteva zile, după ce a crescut foarte mult numărul alegătorilor cu viză de flotant.

În 12 septembrie, erau 328 de noi reşedinţe făcute în localitatea Bara şi 261 de alegători înscrişi pe listele permanente.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!