LIVE Actualizat 09-01-2022
12:36

Toate informaţiile despre cazul Novak Djokovic! Cum au încercat autoritățile să se asigure că sârbul va rata Australian Open, indiferent de decizia din procesul de luni

După mai bine de 6 ore petrecute într-o cameră păzită de doi polițiști, care l-au pus să dea explicații despre documentele prezentate la intrarea în Australia, Djokovic așteaptă verdictul dacă va fi sau nu expulzat.
Novak Djokovic a fost criticat dur de fostul campion mondial de șah, Garry Kasparov, după ce sârbul și-a arătat susținerea pentru sportivii din Rusia și Belarus. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
09-01-2022
12:36

Autoritățile au cerut amânarea procesului, astfel încât Nole să rateze Australian Open

Autoritățile australiene au încercat, prin intermediul ministrului de interne Karen Andrews, să amâne apelul făcut de avocații lui Novak Djokovic la decizia de revocare a vizei, dar judecătorul Anthony Kelly a respins solicitarea. Cu alte cuvinte, vom afla verdictul în noaptea de duminică spre luni, la ora 01:00 ( a României), așa cum a fost stabilit inițial.

Întrucât organizatorii au nevoie de confirmarea prezenței lui până cel târziu marți, 11 ianuarie, o eventuală amânare l-ar fi împiedicat pe liderul mondial la primul Grand Slam al anului.

09-01-2022
10:28

Detalii despre noaptea de coșmar a lui Novak Djokovic

Avocații lui Novak Djokovic au dat noi detalii despre calvarul prin care a trecut sârbul în ziua sosirii sale în Australia. Conform apărătorilor săi, liderul mondial a fost „șocat și confuz” de scenele la care a fost martor pe aeroportul Tullamarine din Melbourne, dar și în hotelul în care a fost cazat, acolo unde personalul s-ar fi purtat urât și ar fi făcut gălăgie tocmai pentru ca „Nole” să nu se poată odihni.

Avocații lui Djokovic susțin și că polițiștii de frontieră au făcut tot posibilul ca „Nole” să accepte anularea lui și să îl împiedice să participe la Australian Open.

 

08-01-2022
17:59

Televiziunea australiană va da în direct procesul lui Djokovic

Novak Djokovic va afla luni, 10 ianuarie, dacă va fi expulzat din Australia, iar apelul său va fi transmis în direct la TV pentru o mai mare transparență.

Publicația sârbă Blic a anunțat că decizia a fost luată de judecătorul Anthony Kelly, cel care va prezida întregul proces care se va desfășura la ora locală 10:00 (ora 01:00 în România).

08-01-2022
10:48

Nole a cerut să fie transferat din centrul de carantinare

În așteptarea verdictului magistraților în privința apelului privind decizia de revocare a vizei sale, Novak Djokovic a cerut să fie mutat din Park Hotel – centrul de carantinare destinat imigranților – pentru a putea relua antrenamentele în vederea turneului de la Melbourne.

Apelul se va judeca în cursul zilei de luni, 10 ianuarie, la un tribunal din Australia. În altă ordine de idei, zeci de susținători ai liderului ATP au protestat, chiar în fața centrului, revoltați de modul în care idolul lor a fost tratat de autoritățile de la Antipozi, deși inițial primise acordul de a participa la primul Grand Slam al anului, în baza unei scutiri medicale emise chiar de Federația de Tenis de la Antipozi.

08-01-2022
09:37

Cum a primit liderul mondial scutirea medicală. Anunțul avocaților lui Djokovic

Avocații lui Novak Djokovic susțin că acesta a fost testat pozitiv cu noul coronavirus pe 16 decembrie 2021 și, de aceea, a beneficiat de o exceptare de la măsura obligativităţii vaccinării atunci când a intrat în Australia.

„Data primului test Covid PCR cu rezultat pozitiv a fost 16 decembrie 2021. Au trecut 14 zile şi domnul Djokovic nu a avut simptome nici de febră şi nici de probleme respiratorii în ultimele 72 de ore”, au menţionat avocaţii, informează BBC.

Certificatul de Exceptare care a ajuns în posesia sârbului a fost emis de către o comisie independentă medicală angajată de Tennis Australia, iar apoi decizia a primit validare și din partea unei comisii a guvernului statului Victoria.

08-01-2022
08:05

Biserica Ortodoxă se implică în cazul Djokovic: „Mult iubite Nole, ne rugăm pentru tine!”

Biserica Ortodoxă din Serbia îl susține pe Novak Djokovic, după ce numărul 1 mondial a fost expulzat și plasat într-un hotel pentru imigranți din Melbourne. În ziua în care sârbii au sărbătorit Crăciunul pe rit vechi, un preot a oficiat slujba în fața centrului de carantină în care se află „Nole”. La eveniment au participat și mai mulți fani ai multiplului câștigător de Grand Slam.

„Mult iubite Nole, pentru tine se roagă, aşa cum te rogi tu pentru noi, milioane de sârbi ortodocşi”, a scris înaltul prelat sârb, Porfirije, care l-a asigurat pe liderul ATP că „greutăţile şi provocările cu care se confruntă de acest Crăciun, zi plină de bucurie, mâine vor mai fi doar o umbră palidă”.

08-01-2022
07:00

A luat cuvântul și fratele lui Novak, Djordje Djokovic

Fratele lui Novak Djokovici a declarat că liderul ATP vrea să se facă dreptate în cazul său. Djordje Djokovic a menționat că dacă ar fi părăsit Australia, „Nole” ar fi recunoscut că este învins, ceea ce nu este o opţiune, conform theage.com.au.

„Novak ar fi putut părăsi Australia până acum, dar dacă ar fi făcut-o, ar fi recunoscut că este vinovat, ceea ce nu este adevărat, şi învins, ceea ce nu este o opţiune. Ce ne-a rămas este să aşteptăm decizia instanţei. Nu ştiu ce va face dacă decizia nu va fi în favoarea sa, nici el nu ştie. Este plin de emoţii şi tenisul şi grand slam-ul sunt acum ultimele lucruri la care se gândeşte. Vrea doar să se facă dreptate şi să iasă la iveală adevărul”, a spus Djordje Djokovici.

El a reiterat faptul că toate documentele de intrare în Australia pentru Novak s-au făcut prin intermediul Tennis Australia, după ce sportivului i s-a acordat permisiunea de a concura printr-un proces al Tennis Australia/guvernului regional care i-a acordat o scutire medicală de la vaccinare.

„El nu a completat niciun formular, totul s-a făcut prin federaţia australiană de tenis. A cooperat cu guvernul federal şi federaţia de tenis nu poate emite un certificat, a fost emis de guvernul regional. Însă guvernul federal a oprit certificatul, ceea ce înseamnă că am ajuns într-o situaţie politică serioasă. Novak nu vrea să se retragă, el vrea să se facă dreptate pentru el şi pentru toţi ceilalţi”, a explicat Djordje.

08-01-2022
06:01

Renata Voracova e colegă de carantină cu Novak Djokovic

A 81-a jucătoare a lumii, cehoaica Renata Voracova, se află în acelaşi hotel de carantină cu Novak Djokovic, la Melbourne, și a vorbit despre situaţia ei, în interviuri acordate publicaţiilor DNES şi Sport, după cum anunță lequipe.fr.

„Sunt într-o cameră şi nu pot merge nicăieri. Îmi pot deschide fereastra doar câţiva centimetri. Sunt paznici peste tot, inclusiv sub fereastra mea, ceea ce este destul de ciudat. Poate or crede că o să sar şi fug”, a declarat Voracova, care a spus despre hotel că este „un fel de cămin îmbunătăţit”.

„Mi se aduce mâncare şi este un paznic pe hol. Totul este porţionat. Mă simt un pic ca în închisoare. Aştept permis de plecare, sâmbătă poate”, a adăugat cehoaica în vârstă de 38 de ani.

Ministerul de Externe ceh a anunţat că protestează faţă de reţinerea Renatei Voracova, dar că aceasta a acceptat să părăsească ţara şi să nu participe la Australian Open, turneu care va începe luni, 17 ianuarie „pentru că posibilităţile sale de antrenament sunt limitate”.

Renatei Voracova i s-a acordat o scutire pentru că a fost recent infectată cu noul coronavirus, la fel ca cea a lui Novak Djokovic, dar viza i-a fost anulată joi, 6 ianuarie.

07-01-2022
21:46

Srdjan Djokovic, cuvinte grele pentru autoritățile australiene

Srdjan Djokovic, tatăl liderului ATP, continuă scandalul cu autoritățile australiene, după ce fiul său a fost carantinat într-un hotel din Melbourne, în așteptarea apelului la decizia de a-i fi retrasă viza.

”Novak și echipa sa au depus același tip de documente ca alți 25 de jucători de tenis care au primit scutiri medicale. Nimeni nu a mai avut probleme, doar Novak. Au vrut să-l umilească. Nu este în detenție, este în închisoare.

I-au luat toate lucrurile, chiar și portofelul. L-au lăsat doar cu un telefon și fără haine de schimb. Nu are unde să se spele pe față. E la închisoare, mândria noastră este prizonierul acestor idioți”, a declarat tatăl lui Novak Djokovic, conform site-ului tennisworldusa.org.

07-01-2022
17:48

Djokovic, victima luptei politice din Australia?

Fostul director al turneului de la Australian Open, Paul McNamee, este de părere că Novak Djokovic nu a greșit cu nimic și nu ar trebui tratat astfel și crede că în acest scandal este vorba despre o luptă politică.

”Nu este corect. Tipul a respectat regulile, și-a luat viza, sosește, este campion de nouă ori și, indiferent dacă place oamenilor sau nu, trebuie respectat.

Fără îndoială că există o oarecare lipsă de comunicare între stat și guvernul federal. Urăsc să cred că politica este implicată, dar așa se simte”, a declarat McNamee, pentru ABC News.

 

07-01-2022
14:09

Djokovic, mesaj în ziua Crăciunului pe rit vechi

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, aflat într-un hotel carantină din Melbourne, după ce a depus apel la decizia autorităților australiene de a-i retrage viza, a oferit prima reacție în acest uriaș caz de scandal.

”Le mulțumesc oamenilor din lumea întreagă pentru susținerea necontenită. Simt asta și o apreciez enorm!”, a scris tenismenul sârb pe contul de Instagram. Apelul lui Djokovic va fi judecat luni, 10 ianuarie.

07-01-2022
07:19

Autoritățile australiene susțin că Nole e liber să plece

În scurta reacție oferită postului public de televiziune, ministrul de Interne al Australiei a dat asigurări că Novak Djokovic poate părăsi țara oricând dorește. Acesta a contestat, însă, prin avocați, decizia de revocare a vizei și va rămâne în centrul de carantinare pentru imigranți până la aflarea verdictului.

Domnul Djokovic nu este ţinut captiv în Australia, este liber să plece în orice moment în care doreşte să facă acest lucru, iar Forţa de Frontieră va facilita acest lucru, fără doar şi poate”, a anunțat Karen Andrews.

07-01-2022
07:17

Mesajul emoționant al Jelenei Djokovic: „Trag aer în piept”

Chiar în ziua în care Serbia sărbătorește Crăciunul, Jelena Djokovic și-a exprimat, printr-un mesaj emoționant publicat pe rețelele de socializare, regretul pentru situația dificilă prin care trece soțul său și a ținut să le mulțumească fanilor din întreaga lume pentru susținerea arătată în ultimele zile.

Astăzi este Crăciunul în Serbia, vă urez să fiți sănătoși, fericiți, în siguranță și împreună cu familiile voastre. Ne doream să fim cu toții împreună astăzi, dar consolarea mea este că măcar suntem sănătoși. Și vom învăța din această experiență.

Vă mulțumesc, dragi oameni din întreaga lume, pentru că vă folosiți vocea pentru a-i trimite dragoste soțului meu! Trag aer în piept pentru a mă calma și a găsi recunoștință (și înțelegere) în acest moment, în ciuda a tot ceea ce se întâmplă!

Cea mai importantă lege pe care ar trebui să o respectăm cu toții, indiferent de granițe, este iubirea pentru o altă ființă umană. Dragostea și iertarea nu sunt niciodată niște greșeli, ci forțe puternice!”, a transmis soția lui Novak Djokovic.

06-01-2022
19:34

Mama lui Nole Djokovic nu mai suportă calvarul prin care trece fiul său

Mama lui Novak Djokovic, Dijana, a vorbit și ea despre situația dificilă pe care o traversează fiul său. Femeia este disperată și consideră că „Nole” este în mijlocul unei chestiuni de ordin politic.

„E foarte dificil pentru mine să trec peste asta. Nimeni nu merită un astfel de tratament, mai ales el. Asta este o chestiune politică, din care el nu poate fac parte, e un scandal. Să îl pui în hoteluri mizerabile, să nu-l lași să ia legătura cu noi, ăsta e un tratament fără precedent”, a spus Dijana Djokovic.

06-01-2022
18:45

Căpitanul echipei de Cupa Davis a Serbiei confirmă starea precară în care stă liderul ATP

Novak Djokovic va sta obligatoriu în hotel până luni, 10 ianuarie, atunci când Tribunalul Federal va analiza contestația pe care au depus-o avocații. Căpitanul echipei de Cupa Davis a Serbiei, Viktor Troicki, a confirmat că „Nole” stă în condiții mizerabile, alături de refugiaţi și migranţi.

„Este un coşmar pentru sport. Niciodată un sportiv, nu doar un tenismen, ci unul dintre cei mai mari campioni ai lumii, nu a fost niciodată tratat în acest fel, torturat în aşa fel. E un scandal uriaş, care nu are nicio legătură cu tenisul sau sportul, e doar politic. Guvernul federal australian a decis să-şi arate puterea şi să dea un exemplu.

Lui Novak i s-a dat o scutire să meargă acolo, totul era clar, şi că nu mai e valabil acum, e o glumă. (…) Tot ce ştiu este că se află în condiţii mizerabile într-un hotel cu refugiaţi sau migranţi. Nu aşa ar trebui să tratezi un campion de calibrul său, câştigător de nouă ori la Australian Open”, a declarat Troicki, conform Le Figaro.

06-01-2022
17:52

Novak Djokovic a suferit un mare abuz diplomatic, este de părere fratele sportivului

Familia lui Novak Djokovic a susținut o conferință de presă, în Serbia, în care a dat detalii despre situația în care se află liderul clasamentului ATP. Djordje, fratele cel mai mic al lui Nole, a povestit tot ce a trăit Nole în ultimele 24 de ore.

Directorul Adria Tour, a spus, de la bun început, că Novak nu a încălcat niciun protocol. „Avea documentație la fel ca toți ceilalți jucători de tenis care au intrat în țară. Când a ajuns în Australia, a suferit un mare abuz diplomatic.

A fost audiat de polițiștii de frontieră. În primele 45 de minute, a putut să comunice cu familia lui, dar apoi i-a fost luat telefonul și nu am putut să-l contactăm timp de trei ore și jumătate.

Apoi s-a luat decizia că nu i se va acorda viză pentru a rămâne în Australia și că nu va primi dreptul să-și apere titlul și să stabilească un record (n.r. – de titluri de Grand Slam). Ultima veste pe care o avem este că instanța a ordonat autorităților să nu-l expulzeze până luni dimineață.

El ar putea decide să se întoarcă oricând în Serbia, dar asta ar putea însemna o interdicție de a intra în Australia în următorii 3 ani. Fratele meu nu este un criminal, ci un sportiv”, a declarat Djordje Djokovic pentru presa din Serbia, citat de Marca.

06-01-2022
16:20

Premierul Australiei i-a dat replica președintelui Serbiei

Premierul Australiei nu a rămas pasiv la scandalul în care Novak Djokovic are rol principal. Scott Morrison a confirmat că viza sârbului a fost revocată și e hotărât să nu facă nicio concesie pentru nicio persoană, chiar dacă la mijloc este implicat liderul clasamentului ATP.

„Viza domnului Djokovic a fost anulată. Regulile sunt reguli, mai ales atunci când vine vorba despre granițele noastre. Nimeni nu este mai presus de lege.

Politicile noastre puternice privitoare la frontieră sunt esențiale în ceea ce privește faptul că noi avem una dintre cele mai mici rate de mortalitate din cauza COVID. Vom continua să fim vigilenți”, a spus Scott Morrison, citat de Tennisworldusa.

06-01-2022
14:58

Djokovic nu are telefon si portofel, dar stă printre gândaci

Aflat în carantină într-un hotel din Carlton, Novak Djokovic are parte de cele mai proaste condiții posibile. Sârbul nu are acces la telefon și la portofelul cu acte, deoarece i-au fost reținute pentru mai multe cercetări, iar camera în care locuiește este plină de gândaci și alte insecte, după cum anunță Tennisworldusa.

Conform ministrului australian al sănătății, Greg Hunt, Nole nu poate dovedi că are voie să intre în Australia. Cazul lui „Nole” a declanșat un conflict diplomatic între Serbia și Australia. Președintele vecinilor noștri, Vucic, a denunțat că a fost „hărțuit” în Australia, în timp ce ambasadorul Australiei în Serbia a fost convocat pentru a da explicații despre ceea ce se petrece la Melbourne.

06-01-2022
12:50

Persoane arestate în faţa hotelului în care este izolat Djokovic

Chiar dacă este aproape miezul nopţii în Melbourne, zeci de persoane protestează în faţa hotelului în care se află izolat Novak Djokovic. Printre fanii sârbi ai jucătorului de tenis se află şi cei care protestează pentru eliberarea refugiaţilor care sunt cazaţi în acelaşi stabiliment. Autorităţile au arestat mai multe persoane, după o ciocnire cu forţele de ordine. Presa din Serbia nu a menţionat dacă printre aceşti se numără şi fani ai lui Nole.

06-01-2022
11:56

Tatăl lui Djokovic organizează un miting de protest în Serbia

Srdjan Djokovic, tatăl liderului clasamentului ATP, organizează un miting de protest în Serbia după ce fiului său i-a fost interzisă intrarea în Australia și participarea la primul turneu de Grand Slam al anului.

Conform publicației Blic, Djokovic senior a luat această decizie după ce fiul său a petrecut aproximativ opt ore pe aeroportul din Melbourne înainte de a fi transferat la un hotel de carantină în așteptarea deciziei definitive privind expulzarea sa.

”Astăzi, la ora 15:00, ne vom aduna pentru a-l susține pe Nole”, a scris Srdjan Djokovic pe rețelele de socializare.

Autoritățile australiene scutire Novak Djokovic

06-01-2022
10:16

Fanii lui Djokovic protestează în fața hotelului

Zeci de fani ai lui Novak Djokovic s-au adunat în fața hotelului unde sârbul este carantinat în așteptarea deciziei finale privind expulzarea sa din Australia și protestează vehement la adresa autărităților.

Potrivit publicației Blic, liderul clasamentului ATP este cazat în hotelul Royal Park, care este destinat migranților. ”Tortură gratuită, intră. 30 de persoane au fost torturate zile întregi, nu este o crimă. Toți aveau mai puțin de 35 de ani”, scrie pe fațada hotelului care în 2020 a fost folosit ca stabiliment de carantină pentru persoanele in fectate cu Covid-19.

06-01-2022
08:31

Novak Djokovic rămâne până luni în Australia

Avocaţii lui Novak Djokovic au contestat, joi, anularea vizei tenismenului, însă o hotărâre definitivă nu a fost prezentată. După mai multe ore, judecătorii au anunţat că o decizie va fi luată luni, la ora 10:00 (ora Australiei). În aceste condiţii, sârbul va rămâne izolat la hotel până atunci.

06-01-2022
07:47

Djokovic nu va juca la Australian Open 2022

Aflat în centrul unui scandal uriaș în Australia, unde a primit inițial o ”scutire” pentru a putea participa la primul Grand Slam din acest an, Novak Djokovic se pare că nu va putea să-și apere titlul la Melbourne.

Deși inițial pe site-ul său oficial se preciza că va participa la Australian Open 2022, acum la programul sârbului pe luna ianuarie apare mesajul ”nu există niciun eveniment”. Această schimbare poate arăta faptul că Nole a renunțat definitiv la turneul de Grand Slam.

06-01-2022
06:35

Dezvăluiri de ultimă oră despre ”scutirile” medicale de la Australian Open 2022

Presa internațională a scris că Novak Djokovic nu este singurul jucător care a primit o ”scutire” medicală pentru a putea participa la Australian Open 2022, însă doar sârbul a făcut public acest fapt și de aici ar fi apărut toate problemele.

”Viza prezentată de Novak Djokovic la sosirea în Australia este aceeași folosită de alți trei jucători de tenis care au primit deja permisiunea să intre în țară”, susțin surse din Australia, citate de Reuters.

Acest lucru arată faptul că dacă liderul clasamentului ATP nu ar fi făcut public faptul că a primit o ”scutire” pentru a putea participa la primul turneu de Grand Slam al anului ar fi fost puțin probabil să mai întâmpine atâtea probleme.

Autoritățile australiene au decis să-i anuleze lui Djokovic dreptul de intrare în țară, iar sârbul a contestat decizia la Curtea Federală. După ce a fost reținut timp de 9 ore pe aeroportul din Melbourne, liderul mondial a fost transportat la un hotel pentru imigranți până la luarea unei decizii definitive.

Între timp, fanii lui Novak Djokovic s-au adunat cu steaguri ale Serbiei în fața hotelului unde acesta este ”reținut” și protestează față de decizia autorităților australiene de a nu-i permite să participe la AO 2022.

06-01-2022
05:31

Djokovic a cerut anularea hotărârilor de a nu fi primit în Australia

Tenismenul sârb Novak Djokovic a făcut o cerere oficială de anulare a deciziei prin care i se refuză intrarea în Australia și i se revocă ”scutirea” medicală pentru a putea participa la primul turneu de Grand Slam.

Conform jurnalistului Paul Sakkal, cererea sa este analizată în aceste momente la Curtea Federală. Judecătorul s-a interesat într-o primă fază dacă Djokovic beneficiază de teren de tenis la hotelul unde a fost cazat până la rezilvarea situației.

În schimb, Forța de frontieră australiană (ABF) a confirmat că liderul ATP nu va avea voie să rămână în țară: ”ABF va continua să se asigure că cei care ajung la granița noastră respectă legile și cerințele noastre de intrare.

ABF poate confirma că domnul Djokovic nu a furnizat dovezi adecvate pentru a îndeplini cerințele de intrare în Australia, iar viza i-a fost ulterior anulată. Non-cetățenii care nu dețin o viză valabilă la intrare sau cărora li s-a anulat viza vor fi reținuți și îndepărtați din Australia. ABF poate confirma că domnul Djokovic a avut acces la telefonul său”, se rată într-un comunicat al ABF, conform The Guardian.

06-01-2022
02:22

Novak Djokovic, transportat de Poliție la un hotel de carantină din Melbourne

După mai multe ore în care a fost reținut în aeroport, Novak Djokovic a fost transportat de Poliția statului Victoria într-un hotel de carantină din apropierea aeroportului din Melbourne.

Sârbul va petrece câteva ore la acest hotel, până când se va găsi un zbor pentru care să îl ducă înapoi la Belgrad. Presa din Australia scrie că autoritățile statului Victoria îi avertizaseră încă din luna noiembrie pe oficialii Australian Open că Novak Djokovic nu va fi primit în țară dacă nu se vaccinează.

05-01-2022
22:34

Ultimele 14 ore ale lui Djokovic în Australia?

Avocații lui Djokovic mai au la dispoziție doar 14 ore pentru a încerca să schimbe decizia autorităților australiene și să intre în țară. „Nole” trebuie să plece din Australia în 24 de ore de la sosire, el sosind la Melbourne acum zece ore.

Presa din Australia a anunțat că avocații sârbului vor contesta decizia, dar că, foarte probabil, liderul mondial va fi deportat joi.

„Poliția de frontieră australiană va continua cu politica conform căreia oricine vine la granița noastră trebuie să respecte regulile și cerințele pentru intrarea în țară. ABF poate confirma că domnul Djokovic nu avea dovezi adecvate care să îi permită să intre în țară și viza este așadar anulată. Toți cetățenii non-australieni care nu au o viză valabilă vor fi reținuți și apoi expulzați din Australia”, a scris ABF.

 

05-01-2022
21:15

Viza lui Novak Djokovic a fost revocată

Jurnalistul australian Clint Stanaway scrie că lui Novak Djokovic i-a fost revocată viza și că nu are voie să intre în Australia. Se pare că liderul mondial va face apel la tribunalul statului federal Victoria. 

Ministrul Sănătății din Australia, Greg Hunt, a confirmat că locul 1 ATP va fi deportat, deoarece nu și-a putut justifica scutirea de la vaccinare.

În proporție de 99%, „Nole” e out de la Australian Open. Avocații sârbului vor contesta decizia, dar sunt foarte puține șanse ca aceasta să fie schimbată.

05-01-2022
21:01

Șanse foarte mari ca sârbul să fie trimis acasă

Oliver Brown, un jurnalist de la The Telegraph, le dă o veste proastă fanilor lui Djokovic. Acesta anunță că, cel mai probabil, sârbul va fi trimis acasă în cel mai scurt timp.

„Crește posibilitatea ca Djokovic să ia următorul zbor spre casă. Atât Ambasada Serbiei, cât și ambasadorul Australiei în Serbia sunt implicați. Totuși, o mașină care să îl ducă la Australian Open stă în continuare în afara aeroportului și îl așteaptă”, a scris Brown.

05-01-2022
20:31

Novak Djokovic și-a recuperat telefonul și va primi decizia în aproximativ două ore

Novak Djokovic și-a recuperat telefonul mobil și va primi decizia dacă poate sau nu intra în Australia în aproximativ două ore. Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a luat legătura cu liderul mondial.

„Tocmai am terminat de vorbit la telefon cu Novak Djokovic. I-am spus că toată Serbia e alături de el și că autoritățile noastre sunt alături de el și iau toate măsurile pentru a opri hărțuirea celui mai bun jucător de tenis din lume în cel mai scurt timp. Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate și adevăr. Apropos, Novak este puternic, așa cum îl știm cu toții”, a declarat șeful de stat.

 

05-01-2022
19:15

Au trecut șase ore de când a aterizat la Melbourne și Djokovic e încă la aeroport

Situația lui Novak Djokovic rămâne incertă. Sârbul e în continuare pe aeroportul din Melbourne, deși au trecut șase ore de când a aterizat în Australia.

Un jurnalist din Melbourne, Paul Sakkal, relatează că Djokovic e încă audiat la aeroport. Autoritățile încă verifică documente care susțin scutirea sa medicală. Conform surselor lui Sakkal, cu cât durează mai mult, cu atât mai puține sunt șansele ca lui Djokovic să i se permită intrarea în țară.

05-01-2022
18:51

Revoltă în Serbia din cauza lui Djokovic! Tatăl lui Nole a trecut la amenințări

E nebunie totală în Serbia din cauza situației în care se află Novak Djokovic pe aeroportul din Melbourne. Ambasadorul Australiei în Serbia a fost invitat la o discuție de către ministrul sârb al Afacerilor Externe pentru a da explicații. La rândul ei, Serbia, prin ambasadorul său din Australia, a cerut eliberarea imediată a lui Novak Djokovic.

Cel mai revoltat este, evident, tatăl lui Novak Djokovic, Srdjan.

„Nu am idee ce se întâmplă, ei îl țin captiv pe fiul meu timp de cinci ore. Aceasta este o luptă pentru o lume liberă. Aceasta nu este o luptă doar pentru Novak, ci o luptă pentru întreaga lume. Dacă nu-l lasă să plece în jumătate de oră, ne adunăm pe stradă, asta e o luptă pentru toată lumea”, a spus tatăl lui Djokovic.

În așteptarea rezultatului cazului lui Novak Djokovic, antrenorul său, Goran Ivanisevic, a postat o fotografie de pe aeroportul din Melbourne. Imaginea îi arată pe Goran și o parte din staff-ul lui Nole. „Nu este cea mai comună excursie la Antipozi”, a scris Goran.

05-01-2022
17:31

Novak Djokovici, retinut pe aeroport, in Australia!

Jurnaliștii sârbi „au luat foc” când au aflat cum este tratat Novak Djokovic pe aeroportul din Melbourne. Cotidianul Telegraf a scris următoare despre situația liderului mondial.

„După cum a aflat site-ul nostru, cel mai bun jucător de tenis din lume este tratat ca un criminal și este tratat scandalos. Este ținut în arest într-o cameră, păzit de doi polițiști. I-a fost luat telefonul mobil și nu are interzis să ia contact cu orice membru din echipa sa.

Acest tratament l-au mai primit și alte persoane care au încercat să intre în Melbourne fără vaccin anti-COVID-19. Rămâne de văzut cum se va termina situația și dacă Djokovic va fi trimis înapoi acasă cu avionul, așa cum a anunțat premierul australian înainte de sosirea sa sau dacă, în cele din urmă, i se va permite accesul în Australia”.

 

05-01-2022
17:16

Djokovic stă de patru ore în aeroportul din Melbourne și e interogat de polițiști

Cei care organizează turneul din Australia acceptă scutirea medicală a lui Novak Djokobic, care vrea să participe la primul Grand Slam al anului, deși nu are vaccin anti-COVID-19. Sârbul a ajuns deja de patru ore în Australia, dar e blocat pe aeroportul din Melbourne.

Sârbul a fost preluat de polițiștii australieni, care îl interoghează în legătura cu scutirea medicală primită pentru a juca la Australian Open 2022. Telegraf anunță că „Nole” e închis într-o cameră, alături de polițiștii, care i-au luat până și telefonul mobil.

Liderul clasamentului ATP nu poate lua legătura cu oamenii din staff-ul său, blocați și ei în aeroport. Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, a vorbit pentru postul B92 și a confirmat că numărul 1 mondial e captiv pe aeroportul din Melbourne.

05-01-2022
15:29

Novak Djokovic nu poate intra în Australia

Novak Djokovic aștepta încă de la ora 01:05, ora Australiei, să intre în țară, dar a fost blocat pe aeroportul din Melbourne. De nouă ori campion la Antipozi, sârbul nu este lăsat să intre în Australia din cauza tipului de viză greșit pentru care un om din echipa liderului ATP a aplicat, au anunțat jurnaliștii de la The Times. Conform aceleiași surse, „Nole” stă deja de trei ore pe aeroportul orașului în care urmează să aibă loc Australian Open 2022, dar tenismanul nici măcar nu și-a ridicat încă bagajele. 

05-01-2022
09:44

Djokovic încă nu e sigur de participarea la Australian Open 2022

În ciuda faptul că autoritățile statului Victoria, împreună cu organizatorii Australian Open, i-au acordat lui Novak Djokovic o ”scutire” pentru a putea participăa la primul Grand Slam al anului, sârbul tot nu este sigur că va putea juca la Melbourne.

Fox Sports Australia scrie despre faptul că a apărut ”o problemă” cu cu declaraţia de călătorie în Australia a liderului clasamentului ATP, iar aceasta va fi atent analizată de Comisarul interimar al forţei de frontieră.

Informaţia a aparăut în momentul în care ministrul federal al Afacerilor Interne, Karen Andrews, a declarat că, deşi guvernul statului Victoria şi Tennis Australia ar putea permite unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, guvernul federal va aplica condiţiile valabile la graniţa australiană.

”Orice persoană care doreşte să intre în Australia trebuie să respecte cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. În timp ce guvernul statului Victoria şi Tennis Australia pot permite unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, guvernul Commonwealth este cel care va aplica cerinţele noastre la graniţa australiană.

Din 15 decembrie 2021, deţinătorii de vize complet vaccinaţi eligibili pot călători în Australia fără a fi nevoie să solicite o scutire de călătorie şi să intre în statele şi teritoriile eligibile fără carantină.

Dacă o persoană care soseşte nu este vaccinată, trebuie să furnizeze o dovadă acceptabilă că nu poate fi vaccinată din motive medicale pentru a putea avea acces la aceleaşi condiţii de călătorie precum persoanele complet vaccinate.

Forţa de frontieră australiană va continua să se asigure că persoanele care ajung la graniţa noastră respectă cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. Nicio persoană care concurează la Australian Open nu va primi un tratament special.

Cerinţele de carantină pentru sosirile internaţionale în Victoria, inclusiv pentru persoanele nevaccinate, sunt de competenţa guvernului statului Victoria”, a spus Andrews.

În plus, prim-ministrul australian Scott Morrison a afirmat că Djokovic va trebui să ”furnizeze dovada acceptabilă” că nu poate fi vaccinat din motive medicale. ”Aşteptăm prezentarea lui şi ce dovezi ne oferă pentru a susţine acest lucru. Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă de alţii şi va fi urcat în următorul avion spre casă”, a spus Morrison.

Liderul clasamentului ATP a primit o dispensă pentru a evolua la primul turneu de Mare Șlem al anului, în ciuda faptului că el refuză în continuare să spună dacă este vaccinat sau nu împotriva Covid-19.

Sârbul este un militant al libertății de alegere și a declarat în repetate rânduri că speră ca vaccinarea să nu devină obligatorie.

ADVERTISEMENT

Cum explică autoritățile australiene ”scutirea” primită de Novak Djokovic

Decizia autorităților australiene de a-i acorda lui Novak Djokovic o ”scutire” pentru a putea participa la primul turneu de Grand Slam al anului a stârnit un val de indignare, iar gazdele s-au văzut nevoite să ofere explicații suplimentare.

”Vreau să fie absolut clar, așa cum a fost tot timpul, că nimeni nu primește sau va primi un tratament special pentru cine este sau pentru ceea ce a realizat profesional”, a declarat Jaala Pulford, ministru interimar al Sportului în regiunea Victoria, la o conferință de presă la Melbourne, conform Marca.

ADVERTISEMENT

Pulford  a recunoscut că decizia ”este ceva care va provoca disconfort multor locuitori din Melbourne”, oraș care s-a aflat mult timp în izolare din cauza pandemiei de coronavirus.

Revolta unui rugbyst australian

Medici, sportivi și jurnaliști au atras atenția asupra faptului că nu este normal ca Novak Djokovic să primească o ”scutire” medicală pentru a participa la Australian Open, iar această decizie a fost criticată vehement de australieni.

ADVERTISEMENT

”Scutirea trimite un mesaj flagrant milioanelor de oameni care doresc să reducă riscul de Covid-19 în Australia. Vaccinarea este o demonstrație de respect, Novak. Nu contează cât de bun jucător de tenis ești. Dacă refuzi să fii vaccinat, nu ar trebui să ți se permită intrarea”, a scris pe Twitter fostul vicepreședinte al Asociației Medicale Australiene, Stephen Parnis.

”Novak Djokovic este cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor… A câștigat 20 de turnee de Grand Slam, 87 de titluri și miliarde de dolari fără să știm că are probleme medicale care îl destabilizează. Ne-au luat de proști”, a spus ironic rugbystul australian Kevin Bartlett.

ADVERTISEMENT

Cum va fi primit Djokovic la Melbourne?

”Australienii nu au putut să obțină scutiri pentru a merge la înmormântări, pentru a-și vizita rudele în spitale sau aziluri de bătrâni. Au petrecut luni de zile în izolare, dar sportivii sănătoși de elită pot avea o scutire medicală pentru a concura la Australian Open”, a scris jurnalistul Shane Anderson.

De asemenea, editorialistul Neil McMahon a avertizat într-un articol publicat în Sydney Morning Herald că atât Novak Djokovic, cât și organizatorii Australian Open ar trebui să se aștepte la huiduieli din partea spectatorilor ce vor veni la primul turneu de Grand Slam al anului.

Novak Djokovic este cel mai de succes jucător din istoria Australian Open, cu nouă trofee, în anii 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021. Mai mult, procentajul finalelor câștigate de el la Melbourne este de 100%. În plus, sârbul este la egalitate cu elvețianul Roger Federer și spaniolul Rafael Nadal în ceea ce privește numărul total de titluri de Mare Șlem câștigate în carieră, 20.

ADVERTISEMENT