Sport

Autoritățile din Anglia le-au pus gând rău celor care insultă pe internet! Ce pedepse îi așteaptă pe huliganii din „spatele tastaturilor”

Autoritățile din Anglia au pregătit un pachet legislativ prin care doresc să pună stop insultelor, din mediul online, aduse sportivilor profesioniști.
26.12.2021 | 16:25
Autoritatile din Anglia leau pus gand rau celor care insulta pe internet Ce pedepse ii asteapta pe huliganii din spatele tastaturilor
Autoritățile din Anglia au pregătit un pachet legislativ prin care doresc să pună stop insultelor, din mediul online, aduse sportivilor profesioniști
ADVERTISEMENT

Marea Britatenie se confruntă cu abuzurile rasiste, din mediul online, aduse, în special, fotbaliștilor. Acest flagel a evoluat în ultimii ani, astfel că autorițile încearcă să-i pună capăt printr-un nou pachet legislativ.

Autoritățile din Anglia le-au pus gând rău celor care insultă pe internet

Priti Patel, ministrul britanic de Interne, a declarat faptul că vor fi implementate modificări legislative pentru ca suporterii, care insultă pe rețelele sociale, să primească interdicție pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Guvernul britanic va prezenta, la începutul anului 2022, o nouă lege. Conform acesteia, persoanele, care insultă în mediul online, ar urma să primească interdicție pe stadioane pentru o perioadă de la trei la zece ani.

Cei care încalcă ordinul de restricție ar urma să fie trimiși la închisoare.

„Cei responsabili de comentarii rasiste pe Internet trebuie pedepsiţi. Modificările legislative la care lucrăm urmăresc să asigure că aceştia sunt interzişi pe stadion şi nu mai pot participa la meciurile de fotbal.

ADVERTISEMENT

Vara aceasta am văzut acest sport frumos afectat de rasismul ruşinos în mediul online, de persoane care s-au ascuns în spatele tastaturilor şi i-au abuzat pe fotbaliştii noştri.

Rasismul este inacceptabil, iar fotbalul a fost afectat de acest flagel ruşinos de prea mult timp”, a declarat ministrul britanic de Interne, Priti Patel.

ADVERTISEMENT

Inclusiv Nadine Dorries, secretarul pentru Cultură, a vorbit despre necesitatea unor noi legi care să combată ura de pe platformele sociale.

„Abuzurile rasiste, care inundă fluxurile de social media ale fotbaliştilor la orice oră a zilei, au un impact profund asupra tuturor celor implicaţi în sport şi trebuie să înceteze.

ADVERTISEMENT

Vom introduce noi legi pentru a elimina aceste abuzuri şi pentru a ne asigura că ura de pe platformele de socializare va fi combătută de companiile care le deţin”, a declarat, la rândul său, Nadine Dorries, secretarul pentru Cultură, potrivit RMC Sport.

În prezent, legea sancționează doar violența verbală de pe stadioane, nu și cea din mediul online.

ADVERTISEMENT
Tags: