News

Autoritățile din Ialomița cer carantină totală pentru orașul Țăndărei. Oamenii sunt păziți cu armata

03.04.2020 | 12:50
Autoritatile din Ialomita cer carantina totala pentru orasul Tandarei Oamenii sunt paziti cu armata
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Ialomița au cerut Departamentului pentru Situații de Urgență să dispună carantină totală pentru orașul Țăndărei, din cauza numărului mare de locuitori care s-au întors din străinătate și nu respectă măsurile de izolare.

Autoritățile din Ialomița cer carantină totală pentru orașul Țăndărei

Conform autorităților din Ialomița, aproximativ 800 de persoane s-au întors din străinătate și ar fi trebuit să stea în izolare la domiciliu, dar aceștia nu respectă măsurile impuse.

ADVERTISEMENT

”Au venit foarte mulți într-o perioadă foarte scurtă de timp. Din 45 de persoane confirmate la nivel de județ într-un timp foarte scurt, 29-30 sunt numai de acolo”, a declarat prefectul județului Ialomița, Tonița Manea.

”Dintr-un număr de 5 decedați la nivel de județ, 4 sunt numai de acolo. Numărul lor cu siguranță va crește pentru că nu au fost respectate măsurile minime de prevenție”, a mai spus Manea pentru Mediafax.

ADVERTISEMENT

Peste 20 de militari au ajuns în Țăndărei

”Am hotărât, având în vedere specificul și solicitările doamnei primar de acolo, să aduc în atenția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență acest aspect. A fost aprobat în unanimitate pentru că opinia publică ar fi de acord, deoarece dumnealor nu respectă regulile”, a continuat prefectul.

”Merg și chiar ies din localitate, merg în localitățile limitrofe, am avut o sesizare în sensul acesta. Ziua nu sunt văzuți pe stradă, dar ei socializează, probabil merg prin spatele curților”, a explicat Tonița Manea.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților autorităților din Ialomița, peste 20 de militari au ajuns vineri în Țăndărei și, alături de jandarmi și polițiști, vor verifica respectarea măsurilor de distanțare socială și zolare.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că în a doua jumătate a lunii mai ar putea exista o relaxare a restricțiilor de circulație și se așteaptă ca la finalul lui aprilie să fie vârful pandemiei de coronavirus în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică arăta că România are în acest moment 2.738 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 116 persoane decedate și 267 vindecate și externate din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

ADVERTISEMENT