News

Autoritățile din Madagascar neagă evadarea lui Radu Mazăre: “E în custodia noastră”

18.05.2019 | 10:06
Autoritatile din Madagascar neaga evadarea lui Radu Mazare E in custodia noastra
Autoritățile din Madagascar spun că evadarea lui Radu Mazăre nu a avut loc

Informația conform căreia Radu Mazăre ar fi evadat din închisoarea din Madagascar a pus țara pe jar. Cei de la România TV au anunțat vineri că polițiștii români veniți să-l aducă în țară pe fostul primar al Constanței nu l-ar fi găsit la centrul de detenție și s-a presupus că acesta a reușit cumva să scape de sut tutela autorităților malgașe. Informația nu pare să fie confirmată însă de oficialii din țara africană.

Ce spune ministrul de Externe din Madagascar despre Radu Mazăre

Contactat de jurnaliștii de la Libertatea, ministrul de Externe din Madagascar a spus că Radu Mazăre se află în custodia autorităților de acolo. ”Cetăţeanul român e în custodia noastră”, a comunicat Naina Andriantsitohaina, şeful diplomaţiei din Madagascar. Inițial, oficialul anunțase într-un mesaj pe Twitter că nu este adevărat că fostul primar din Constanța ar fi reușit să evadeze din centrul de detenție. Și Poliția Română anunțase că nu are informații conform cărora Mazăre ar fi reușit să scape din arest.

„În referire la aspectele apărute în spaţiul public, cu privire la evadarea persoanei urmărite internaţional, Radu Ştefan Mazăre, facem precizarea că la nivelul Poliţiei Române nu s-a primit nicio informare oficială în acest sens“, a precizat Poliţia, într-un comunicat de presă apărut la scurt timp după ce România TV a anunțat că fostul primar constănțean a reușit să fugă din închisoarea din Madagascar.

Autoritățile din Madagascar neagă că Radu Mazăre ar fi evadat foto: hepta.ro

De ce a fugit Radu Mazăre în Madagascar

Radu Mazăre a fugit din România la finalul anului 2017, pentru a evita să ajungă în închisoare. Fostul membru PSD a ales să plece în Madagascar, unde ar avea mai multe proprietăți. În urmă cu câteva zile, el a fost arestat de autoritățile malgașe. Statul român a anunțat că Radu Mazăre va fi adus în țară luni, 20 mai, el urmând să execute o pedeapsă de 9 ani de zile de închisoare cu executare. Fostul edil anunțase că nu se va opune extrădării, pentru că a obosit să mai lupte.

“În dimineaţa zilei de 12 mai, un curier diplomatic a plecat în Madagascar cu toate documentele predate sub sigiliu de Ministerul Justiţiei. Aceste documente, aşa cum v-am spus au fost predate personal în această dimineaţă, avem şi confirmarea de primire”, a explicat ministrul Justiţiei, Ana Birchall, în urmă cu câteva zile, într-o conferință de presă pe tema extrădării lui Radu Mazăre.