Sport

Autoritățile din Moldova au închis porțile la un meci de Conference League de frica Rusiei: „În cadrul galeriei erau diversioniști”

Partida de joi, de la Chișinău, dintre Sheriff Tiraspol și Partizan Belgrad, contând pentru play-off-ul Conference League, se va disputa fără spectatori, din motive de securitate.
14.02.2023 | 19:40
Autoritatile din Moldova au inchis portile la un meci de Conference League de frica Rusiei In cadrul galeriei erau diversionisti
Din motive de securitate, în condițiile amenințărilor Rusiei împotriva Moldovei, meciul Sheriff - Partizan se va juca fără spectatori. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Republica Moldova trece prin zile tensionate. Președintele Maia Sandu a declarat că Rusia pregătește o lovitură de stat și că va trimite „diversioniști cu pregătire militară” pe teritoriul țării. Iar măsurile de securitate au afectat inclusiv fotbalul.

Autoritățile din Moldova, măsuri speciale, din motive de securitate, la meciul Sheriff Tiraspol – Partizan Belgrad din Conference League

Luni, Maia Sandu a anunțat că serviciile din Republica Moldova au dejucat un plan al Moscovei de a destabiliza țara. Informațiile fuseseră oferite de omologul său ucrainean, Volodimir Zelensky.

ADVERTISEMENT

Planul Moscovei era de a pune în practică acţiuni subversive, inclusiv luări de ostatici şi atacuri asupra unor instituţii. Acțiuni în care urmau să fie implicaţi cetăţeni cu pregătire militară din Rusia, Belarus, Serbia şi Muntenegru.

Măsurile speciale luate de Serviciul de Informații și Securitate din Moldova au vizat și partida Sheriff – Partizan, meci tur din play-off-ul pentru optimile Conference League. Întâlnire care se va juca joi, pe stadionul Zimbru din Chișinău.

ADVERTISEMENT

Inițial, măsurile au vizat suporterii oaspeților. ”Era planificat ca întreaga galerie a echipei sârbe să vină la noi în republică. Datorită eforturilor făcute de Serviciul de Informații și Securitate, echipa sârbă va juca cu tribunele goale. Pentru că în cadrul acestei galerii se planifica să vină diversioniști. 

Organele de drept ale Republicii Moldova vor face uz de toate posibilitățile pe care le au ca să apere regimul constituțional și dreptul cetățenilor de a se integra în Uniunea Europeană”, a precizat deputatul Andrian Cheptonar.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a mers mai departe. Iar decizia finală a fost ca, din rațiuni de securitate, meciul să se joace fără spectatori. „Astfel, cei care au procurat bilete de pe site-ul nostru își vor primii banii înapoi în decurs de 5 zile lucrătoare. În cazul în care banii nu vor reveni pe cont în termenul stabilit, vă puteți adresa pe tickets@fmf.md.

În paralel, persoanele care au procurat bilete de la magazinul Jako își vor putea recupera banii direct de la magazin”, se arată în comunicatul emis de Federația Moldovenească de Fotbal.

ADVERTISEMENT