Autorităţile din nouă ţări europene vor spori controalele privind identitatea pasagerilor în trenuri

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
29/08/2015, 20:46
Autorităţile din nouă ţări europene vor spori controalele privind identitatea pasagerilor în trenuri

Autorităţile din nouă ţări europene vor spori controalele privind identitatea pasagerilor şi a bagajelor în cazul călătoriilor cu trenurile internaţionale pe distanţe mari şi vor emite bilete nominale pe acest tip de trenuri, pentru a întări securitatea după atacul comis într-un tren Thalys, la 21 august, au anunţat sâmbătă miniştrii de interne şi ai transporturilor din aceste ţări, reuniţi la Paris, transmit EFE şi AFP.

Cele nouă ţări au anunţat că pe calea ferată vor fi suplimentate patrulele mixte formate din poliţişti din aceste state.

Măsurile figurează într-o declaraţie comună dată publicităţii la încheierea reuniunii de la Paris. În declaraţie, cei nouă miniştri fac apel la Comisia Europeană să înăsprească legislaţia cu privire la armele de foc şi cer serviciilor de informaţii să-şi intensifice cooperarea.

Cele nouă ţări consideră “indispensabilă punerea în aplicare a unor operaţii de control simultane şi coordonate pe traseele vizate”, a declarat ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, care a dat citire declaraţiei comune.

Reuniunea miniştrilor de interne şi ai transporturilor din nouă ţări legate prin linii feroviare — Franţa, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Luxemburg, Olanda şi Elveţia — are loc la opt zile după atacul din trenul Thalys pe ruta Amsterdam-Paris. Autorul atacului din trenul Thalys, marocanul Ayoub El Khazzani, a fost inculpat săptămâna trecută pentru tentativă de asasinat.

Sursă: www.romaniatv.net

Închide ×