News

Autoritățile din România se pregătesc să carantineze 12 alte localități. Ce spun oamenii despre această măsură

23.07.2020 | 19:59
Autoritatile din Romania se pregatesc sa carantineze 12 alte localitati Ce spun oamenii despre aceasta masura
ADVERTISEMENT

Numărul de infectări cu Covid-19 a crescut considerabil în Brașov, Argeș și București, unde peste 100 de persoane se îmbolnăvesc de Covid-19 la fiecare 24 de ore.

Autoritățile se gândesc tot mai serios să carantineze diferite localități, după modelul celor două sate carantinate în urmă cu 48 de ore în Giurgiu și Prahova.

ADVERTISEMENT

Satul Gornet este păzit de jandarmi și nimeni nu poate să intre sau să iasă din localitate fără un act justificativ și fără acordul oamenilor legii.

Noul coronavirus poate aduce la carantinarea orașului Mioveni și a altor 12 localități din Argeș

Autoritățile din Prahova au decis să carantineze satul Gornet după ce s-au infectat 15 persoane în ultimele două săptămâni, iar virusul a avut o transmitere comunitară.

ADVERTISEMENT

Cetățenii sunt nemulțumiți de această măsură și o vor contesta legal. „La numărul de infectați la numărul de locuitori, existau și alte posibilități, cum chiar legea prevede, ca să fie izolați, să se ia o altă măsură. Nu întreaga localitate cu 2.800 de locutori”, a punctat Bogdan Dumitru, avocatul Primăriei Gornet.

Prefectul din Prahova, Cristian Ionescu a justificat demersul: „Țînând cont de faptul că numărul de cazuri noi este de peste 50 pe zi în județul Prahova, iar numărul celor care efectuează anchete epidemiologice este doar patru, toate coroborate au dus la această decizie de a face carantină”.

ADVERTISEMENT

Satul Cartojani din Giurgiu a înregistrat 32 de persoane infectate cu Covid-19 și a intrat în carantină timp de două săptămâni. Potrivit Pro TV, autoritățile din Brașov, Argeș și București se gândesc serios să carantineze diferite localități, în funcție de contextul epidemiologic.

Nu mai puțin 12 localități din Argeș, județ cu peste 2.300 de infectări, pot fi carantinate, printre care localitatea Mioveni.

ADVERTISEMENT

„Este un moment de cotitură în gestionarea pandemiei. Suntem într-o perioada de răspândire comunitară excepțională. Dacă până la sfârșitul săptămânii vom constată că cetățenii respectă regulile, poate că această lista de localități se va scurtă sau poate să poată cuprindă mai multe localități”, a transmis prefectul din Argeș, Emanuel Soare.

ADVERTISEMENT