News

Autorităţile din Suedia au hotărât să umple un oraş cu găinaţ de găină. De ce au luat această măsură neobişnuită

30.04.2020 | 16:04
Autoritatile din Suedia au hotarat sa umple un oras cu gainat de gaina De ce au luat aceasta masura neobisnuita
ADVERTISEMENT

Orașul Lund din Suedia se va umple cu găinaţ de găină pentru a ține oamenii în casă, în plină pandemie de coronavirus, au anunțat autoritățile din această localitate.

Orașul se va umple cu găinaţ de găină pentru ca oamenii să nu participe la un festival

Lund are o populație de aproape 92.000 de locuitori și a devenit cunoscut drept orașul care se va umple de găinaţ de găină, în speranța că oamenii nu vor ieși din case în periaoda următoare, în contextul pandemiei de coronavirus, notează BBC.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Lund, Suedia, au decis să arunce gunoiul provenit de la găini fix în parcul din centrul orașului, în speranța că oamenii nu se vor mai strânge laolaltă pentru a lua parte la un festival ce era organizat de obicei aici.

Zeci de mii de oameni participau în fiecare an în orașul din sudul Suediei la festivitățile organizate în Noaptea de Walpurgis, o sărbătoare dedicată Sfintei Walpurga, ce are loc în fiecare an între 30 aprilie și 1 mai.

ADVERTISEMENT

De această dată, autoritățile înearcă să limiteze participarea oamenilor la această sărbătoare, din cauza riscului răspândirii noului coronavirus.

Autoritățile din Suedia nu au luat măsuri de distanțare socială

Decizia este și mai controversată cu cât în Suedia nu există măsuri speciale impuse de autorități, țară în care locuitorii au recurs totuși la diverse forme de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

“Lund ar putea deveni foarte ușor un epicentru al răspândirii noului coronavirus în ultima noapte din aprilie”, a declarat Gustav Lundblad, președintele consiliului local pentru mediu, potrivit publicației Sydsvenskan.

În aceste condiții, decizia autorităților locale de a împrăștia găinaţ de găină prin orașul suedez are mai multe avantaje, este de părere Lundblad.

ADVERTISEMENT

“Avem ocazia de a fertiliza gazonul și, în același timp, mirosul îi va descuraja pe oameni să stea pe iarbă și să bea bere”, a mai spus președintele consiliului local din Lund.

Originile festivalului din Noaptea de Walpurgis datează încă din vremuri păgâne și au rolul de a celebra primăvara.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până acum, Suedia a raportat 21.092 de cazuri de infecție COVID-19, dintre care 2.586 de persoane au decedat.

ADVERTISEMENT