News

Autoritățile din Thailanda l-au găsit pe Sebastian, românul dispărut în ianuarie. Bărbatul a fost mâncat de rechini

A fost găsit Sebastian, sau cel puțin rămășițele lui, după ce bărbatul dispăruse în luna ianuarie în Thailanda după scufundări.
10.03.2023 | 21:42
Autoritatile din Thailanda lau gasit pe Sebastian romanul disparut in ianuarie Barbatul a fost mancat de rechini
Scafandru dispărut în Thailanda. Foto: www.britannica.com
ADVERTISEMENT

Ce a mai rămas din corpul bărbatului a fost găsit de căpitanul unui vas care a anunțat autoritățile. Rechinii s-au înfruptat din corpul acestuia, cel mai probabil după ce Sebastian a murit înecat la scurt timp după ce dispăruse în 8 ianuarie.

A fost găsit Sebastian, românul dispărut în Thailanda

Bărbatul se afla într-o excursie la Koh Kaew Nok alături de un alt român și a mers să facă scufundări. La final, întorși în barcă, au constatat că ancora era blocată de o stâncă, astfel că Sebastian a decis să intre în apă pentru a ”rezolva” situația. Din păcate nu s-a mai întors niciodată.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au efectuat operațiuni de căutare timp de 9 zile, însă acestea au fost abandonate pentru că Sebastian era de negăsit. Cadavrul a fost recunoscut acum după costumul de baie, fiind chemată soția acestuia pentru a-și identifica soțul.

Românul trăia alături de familie în Thailanda și era obișnuit cu zona și cu scufundările. Cadavrul a ajuns acum la Spitalul Vachira Phuket pentru autopsie și Poliția așteaptă rezultatele testelor ADN pentru a confirma cu certitudine că acest caz poate fi închis.

ADVERTISEMENT

La operațiunile de salvare, destul de complicată, au participat reprezentanți de la Primăria Rawai, Poliția Maritimă, Poliția Turistică, Poliția Chalong, Centrul de Asistență Turistică, salvatorii Fundației Kusoldharm și personalul Marinei Regale Thailandeze de la Capul Panwa. Totodată au ajutat scafandri străini, însă fără niciun succes.

Sebastian Emil Someșan era scafandru profesionist și deținea o barcă, Shawnika, pe care o folosea pentru a duce turiștii în larg și pentru a le oferi experiențe de neuitat. Sebastian era căsătorit în Thailanda cu o localnică și aveau o fiică împreună.

ADVERTISEMENT

În vara anului trecut, o femeie murea ucisă de rechini în Egipt, cu toate că reușise să ajungă la mal fără un braț și un picior. Femeia a fost ucisă în stațiunea Sahl Hasheesh, în timp ce făcea snorkelling. Femeia originară din Austria avea 68 de ani și nu s-a gândit niciodată că avea să-și găsească sfârșitul după un atac al rechinilor.

La scurt timp după, o română murea ucisă de rechini, la o distanță de 600 de metri de primul atac. Egiptenii au încercat să afle ce a produs această serie de atacuri, însă nu au oferit un răspuns concret. De obicei experții egipteni știu să să-i ferească pe turiști de zonele unde există rechini, însă atunci cu siguranță ceva nu a funcționat în întregul mecanism de apărare, conform RTV.

ADVERTISEMENT

Femeia din România care a fost ucisă de rechini în Hurgada avea 40 de ani și lucra la Administrația Județeană a Finanțelor Publice din Suceava. ”Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetățean român de sex feminin aflat în vacanță în stațiunea Hurghada, Egipt.

În acest context, reprezentanții ambasadei au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile competente egiptene în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii decesului”, transmiteau reprezentanții MAE.

ADVERTISEMENT