News

Autorităţile în alertă la Iaşi. Ce a păţit un bărbat care amenința că se aruncă de pe bloc

19.03.2021 | 11:46
Autoritatile in alerta la Iasi Ce a patit un barbat care ameninta ca se arunca de pe bloc
ADVERTISEMENT

Un bărbat care amenința că se aruncă în gol de pe acoperișul unui bloc din Iași a fost preluat de polițiști și transportat, imediat după audieri, la Institutul de Psihiatrie Socola pentru investigații medicale de specialitate.

Incidentul s-a petrecut noaptea trecută, pe strada Sălciilor, unde a fost prezent, alături de negociatorul poliției și un echipaj de pompieri dotat cu scară și pernă.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească motivele care l-ar fi putut determina să-și pună capăt zilelor. Din primele informații, individul repeta obsesiv că se luptă în instanță cu „un domn cu afaceri imobiliare”.

Caz șocant în Iași. Un bărbat amenința că se aruncă de pe bloc

Echipajul de pompieri ajuns la fața locului era dotat cu o autoscară și o saltea pentru salvarea de vieţi, pe care, de altfel, au pus-o în funcțiune. Din fericire, după minute bune de tensiune, negociatorul poliției l-a convins pe bărbat să se răzgândească.

ADVERTISEMENT

De îndată ce a coborât de pe bloc, acesta a fost preluat de polițiști și condus la Audieri, ca mai apoi să ajungă la Institutul de Psihiatrie Socola pentru investigații medicale de specialitate.

Sinucidere șocantă în Bârlad. O tânără s-a aruncat de la geamul dintre etajele 7 și 8 al blocului

Cu doar două zile în urmă, o tânără din Bârlad a murit după ce s-a aruncat de la geamul dintre etajele 7 și 8 al blocului în care locuia. Potrivit apropiaților, aceasta se întorsese de ceva vreme de la București și era într-o stare depresivă cruntă.

ADVERTISEMENT

După ce i-au aplicat manevrele de resuscitare la fața locului, echipajele medicale au transportat-o de urgență la spitalul din Bârlad, dar eforturile au fost în zadar.

Detașamentul pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale pentru degajarea unei persoane de sex feminin cãzute de la înălțime. La fata locului a fost deplasatã și o ambulantã aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad.

ADVERTISEMENT

La sosirea echipajelor de intervenție, pe copertina din beton care proteja intrarea în scara blocului, a fost gãsitã o tânără aflată în stop cardiorespirator.

După aproximativ 45 minute de resuscitare, victima a dat semne vitale. Victima a fost transportată de echipajul ambulantei SAJ la Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Bârlad. Circumstanțele producerii acestui incident sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens”, a transmis ISU Vaslui.

ADVERTISEMENT
Tags: