News

Autoritățile nu au de gând să relaxeze măsurile împotriva noului coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică vine cu mai multe argumente

20.04.2020 | 18:08
Autoritatile nu au de gand sa relaxeze masurile impotriva noului coronavirus Grupul de Comunicare Strategica vine cu mai multe argumente
ADVERTISEMENT

Autoritățile române au transmis că nu au de gând să relaxeze măsurile împotriva noului coronavirus impuse în ultima perioadă, întrucât acestea s-au dovedit eficiente, iar eliminarea restricțiilor trebuie să se facă în acord cu celelalte state ale Uniunii Europene.

Autoritățile nu relaxează măsurile împotriva noului coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni, o serie de precizări prin care anunță că măsurile împotriva noului coronavirus impuse până acum s-au dovedit a fi eficiente, astfel că în acest moment nu se poate vorbi despre o relaxare a restricțiilor.

ADVERTISEMENT

“Măsurile instituite până în acest moment de autorități își dovedesc eficiența în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) și se impune respectarea strictă a acestora și în perioada imediat următoare.

Eventualele măsuri de relaxare a restricțiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din rațiuni de securitate sanitară”, a transmis, luni Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții autorităților spun că dezbaterile referitoare la ridicarea graduală a restricțiilor pe fondul epidemiei de coronavirus trebuie să țină cont de evoluția epidemiologică dar și de necesitatea prevenirii riscurilor referitoare la un alt val de infectare.

“Autoritățile fac permanent estimări asupra evoluției răspândirii virusului, care se bazează în primul rând pe comportamentul social și pe rata de conformare a cetățenilor față de măsurile deja adoptate.

ADVERTISEMENT

În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricțiilor privesc inițiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate.

Astfel de propuneri vor fi discutate cu toți factorii implicați în gestionarea situației răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de toate riscurile și de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetățenilor”, au mai transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Grupul de comunicare precizează că măsurile împotriva noului coronavirus țin cont și de directivele Comisiei Europene, precum și de coordonarea cu restul statelor membre UE.

“În privința deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricție, se va ține cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetățeni.

Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluții prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiții de siguranță sanitară, fără a impune restricții suplimentare anumitor categorii de persoane”, a mai anunțat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT
Tags: