News

Autorul masacrului de la Hamburg, filmat chiar în timpul atacului. A tras cel puţin 25 de gloanţe printr-o fereastră, sunt opt morţi. Video

Au apărut imagini cu atacul armat de la o biserică din Hamburg, în urma căruia cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa.
10.03.2023 | 11:55
Autorul masacrului de la Hamburg filmat chiar in timpul atacului A tras cel putin 25 de gloante printro fereastra sunt opt morti Video
Poliţiştii şi legiştii, la locul masacrului de la Hamburg Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În atacul de joi seară, asupra bisericii Martorilor lui Iehova din Hamburg, cel puțin opt persoane au fost ucise, iar un tânăr este convins că l-a filmat pe atacator intrând în clădire.

Martorii vorbesc şi de patru explozii

Gregor Misbah , care locuiește în apropierea clădirii în care a avut loc masacrul, a auzit împușcături, după care a înregistrat o persoană care a intrat în clădire pe fereastră. Apoi, după cum spune el, s-au auzit împușcături din interiorul clădirii.

ADVERTISEMENT

Persoana, pe care avea s-o vadă şi puţin mai târziu, a ieșit apoi din clădire, a ajuns în curte şi a tras din nou mai multe focuri în interior, tot pe fereastră. Gregor Misbah a declarat presei germane că a auzit cel puțin 25 de împușcături.

“După sosirea poliției, cinci minute mai târziu a avut loc ultima împușcătură”, a spus tânărul. În acest moment, nu este clar dacă atacatorul a fugit şi se ascunde pe undeva sau dacă trupul său se află printre cele moarte, găsite în interiorul clădirii.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au anunțat că vor susține o conferință de presă în cursul zilei de vineri, în cadrul căreia vor prezenta mai multe detalii. Deocamdată, motivul atacului nu este cunoscut. Vecini din zonă mai spun că s-au auzit şi patru explozii, fiecare la interval de aproximativ 20 de secunde.

Cancelarul Olaf Scholz le-a transmis vineri gândurile sale victimelor atacului comis în centrul religios al Martorilor lui Iehova din Hamburg şi rudelor acestora. “Veşti proaste din Hamburg”, a scris Scholz într-un mesaj pe Twitter vineri dimineaţă, în care a subliniat că gândurile sale sunt alături de victime, de familiile lor şi forţele de securitate.

ADVERTISEMENT

Ministerul de Interne, Nancy Faeser, a reacţionat şi ea tot pe Twitter, declarându-se “bulversată de teribilul act de violenţă săvârşit într-o comunitate a Martorilor lui Iehova din Hamburg”. Totodată, ea anunţat că autorităţile lucrează în regim de urgenţă la cercetarea acestei crime.

Comunitatea Martorilor lui Iehova s-a declarat vineri “profund întristată” de atacul sângeros comis “împotriva membrilor săi” după o slujbă religioasă care a avut loc joi seara într-un centru al grupului din Hamburg. “Comunitatea religioasă este profund întristată de teribila crimă comisă împotriva membrilor săi într-o sală Kingdom Hall (lăcaş de cult folosit de Martorii lui Iehova) din Hamburg după o slujbă religioasă”, potrivit unui comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Poliţia germană încearcă vineri să stabilească mobilul acestui atac, în care un bărbat înarmat, despre care se crede că a acţionat singur, a ucis mai multe persoane într-un lăcaş de cult al Martorilor lui Iehova din Hamburg. “Presupunem că există un singur făptaş”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay:
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay: "Lipsă crasă de respect"
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o...
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o femeie! Fosta soţie a lui Borcea a spus tot
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan:...
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan: ”Te faci de râs în fața țării...”. De la ce s-a ajuns la un nou scandal de proporții
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Alertă alimentară. Sortimente de tăieței, retrase din cauza riscului de otrăvire
Alertă alimentară. Sortimente de tăieței, retrase din cauza riscului de otrăvire
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”