News

Autostrada care duce spre Grecia, blocată de protestatarii bulgari. Întârzieri mari în trafic către vama Kulata

02.08.2020 | 14:39
Autostrada care duce spre Grecia blocata de protestatarii bulgari Intarzieri mari in trafic catre vama Kulata
ADVERTISEMENT

Protestatarii bulgari care cer demisia premierului Boiko Borisov au blocata autostrada E79 care leagă capitala Sofia de punctul de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia de la Kulata-Promachonas. În pofida intervenției  forțelor de ordine, traficul rutier către Grecia se face cu dificultate, scrie Digi24.ro citând presa bulgară.

Autostrada a fost blocată de către un grup de protestatari din Blagoevgrad, un oraș aflat la 120 de km sud de Sofia. Poliția a încercat să-i disperseze, dar manifestanții au rămas în zonă permițând circulația mașinilor cu intermitență, doar pe câte un sens de circulație.

ADVERTISEMENT

Protestul a dus la blocaje în traficul pe autostrada pe care merg și turiștii  români care se îndreaptă către Grecia.

Protestatarii nu  au reușit să blocheze autostrada către Marea Neagră

Un protest similar a avut loc și la Stara Zagora, unde câteva mii de oameni au încercat, dar fără succes, să blocheze autostrada care leagă Sofia de litoralul Mării  Negre, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Guvernul lui Boiko Borisov se confruntă cu proteste de amploare în mai toate orașele mari ale Bulgariei, fiind acuzat că, împreună cu procurorul general Ivan Gheșev, apără interesele oligarhilor.

Circa 2.000 de oameni s-au  adunat sâmbătă seara în piața din Sofia unde  se află sediul Guvernului, Parlamentului și Președinției, dar joi numărul manifestanților a atins și 25.000. Un alt protest a avut  loc la Varna.

ADVERTISEMENT

Seria manifestațiilor a început în urmă cu 24 de zile după ce au fost făcute publice imagini cu un politician de opoziție scos cu forța de poliție de pe o plajă publică pe care controversatul om de afaceri Ahmed Dogan  o folosește ca proprietate privată.

Potrivit unui sondaj publicat de Alpha Research, 60% dintre bulgari susțin protestele, iar 45% dintre ei cred că Boiko Borisov ar trebui  să demisioneze. De asemenea, 50,3% dintre cei intervievați cred că Dogan îl controlează pe procurorul general.

ADVERTISEMENT